marți, decembrie 30, 2008

Life: Ce-ai face dacă nu ţi-ar fi frică?

Dragos mi-a dat o leapsa. E intrebarea din titlul postului. Ma gandesc de cateva minute si nu imi dau seama care ar fi acel lucru important pe care l-as face sau l-as fi facut...

Ma mai gandesc si revin. Pana atunci, dau leapsa mai departe tuturor celor care mai citesc bloguri zilele acestea (si evident au unul).

Etichete:

Advertising: Top cheltuitori in publicitate (2008)

Pasionatilor de cifre si publicitate le recomand cea mai noua editie a raportului global dedicat investitorilor in publicitate, realizat de Advertising Age. Mai sus vedeti topul advertiserilor din Romania. Aici vedeti topul de anul trecut.

Etichete:

luni, decembrie 29, 2008

Blogs: Tendinte in blogosfera pentru 2009 (part 1)

In urmatoarele doua - trei saptamani ma voi uita putin la ce a insemnat 2008 pentru mine, pentru acest blog si pentru Internetul nostru si voi incerca sa privesc putin si la ce va fi 2009.

Dau asadar astazi drumul la un mic serial dedicat blogosferei locale si evolutiei sale in 2009, asa cum o vad eu. Unele lucruri s-au mai spus, altele sunt (poate) de bun simt. Una peste alta, cam asa vad eu calea pe care o va urma blogging-ul romanesc in anul ce vine.
"Creste numarul blogurilor de companie si de brand"
Blogosfera a crescut destul de mult in ultimii trei ani, insa ritmul nu a fost pastrat si de zona corporate, sa-i zicem asa, unde ar intra blogurile de companie sau de brand.

In multe intalniri de anul acesta, mi-a fost destul de greu sa dau exemple locale de bloguri de companie. Ele exista, dar cele mai multe vin din zona tech si media & advertising, unde acum e cumva "obligatoriu" sa ai un blog. Cautam insa de fiecare data exemple relevante, cu o "strategie" in spate. Am descoperit pe final de an un bun exemplu: Avon Space.

Aceasta tendinta poate avea si o alta abordare: bloguri de brand lansate de fani. Cum este cazul BMWBlog.ro.

Urmatorul episod va vorbi despre blogsitting.

Etichete: ,

Life: A fi sau a nu fi pungas

In a doua zi de Craciun am mers la Mega Image pentru cateva cumparaturi. Cand sa platesc, am descoperit (cu placere) "pungile" refolosibile pe care magazinul le tinea la vedere.

Voi folosi aceasta "punga" de acum inainte si probabil imi voi lua alte cateva exemplare de back-up. M-am gandit si sa imi creez la un moment dat propria "punga". Poate la un nou eveniment Nu fi pungas.

miercuri, decembrie 24, 2008

Life: SMS-uri de Craciun

Cu siguranta si anul acesta vom vedea la televizor stirea despre cate sms-uri au trimis romanii de sarbatori. Nu cred ca o s-o scape vreo televiziune!

Deja avem de cativa ani buni ritualul acesta de sarbatori. Sa ne felicitam prin sms. Unii chiar contabilizeaza cine trimite si cine nu. Altii deja sunt impotriva practicii si isi propun sa nu trimita niciun sms. Exista si asteptari fata de cei care s-au aratat creativi in mesajele lor. "Oare ce o sa mai scrie Adi anul acesta?"

Unii dedica o perioada de timp din zi pentru a trimite mesajele, altii le trimit un pic mai devreme, sa fie ei primii! Unii raman in expectativa si trimit doar celor de la care au primit. Fel si fel de tactici!

In orice categorie te inscrii, poate iti faci timp pentru a trimite un SMS si la 848. Este numarul de telefon la care se pot face donatii de 2 euro in contul Asociatiei IHTIS, cea care si-a propus sa ridice un centru pentru tinerii cu dizabilitati fizice.

Exista si un numar in reteaua Romtelecom la care poti suna si dona 1 euro: 0900.900.081.

Poti sustine aceasta campanie si prin inserarea unui banner pe blogul personal sau printr-un post despre initiativa asociatiei. Gasesti tot ce iti trebuie aici.

Multumesc anticipat celor care sprijina aceasta idee.

Sarbatori fericite!

Etichete:

luni, decembrie 22, 2008

Films: Ghost Town


"Ghost" va ramane un film de referinta al genului "de dragoste". "Ghost Town" nu va avea aceasta onoare, dar va va descreti fruntile cu replici bune in aceasta iarna.

Etichete:

Blogs: Ce faci cu blogul tau in 2009?

Cred ca am mai zis aici ca blogul nu ne mai apartine. Cel putin de la un punct. Eu am trecut de acel punct si pot spune ca am simtit de cateva ori ca nu mai sunt stapanul blogului meu. Ideea mea porneste de la un trend al momentului si un feedback primit ieri.

Imi place sa cred si sa spun de cate ori am ocazia ca brandurile nu mai apartin companiilor, ci consumatorilor. Asa e si cu blogul. Iar feedback-ul a fost:
Scuza-ma, dar te citesc pentru ca ai opinii ceva mai avizate. Ma simt luat la misto cand...
Nu mi-a picat bine remarca, dar in acelasi timp ii dadeam dreptate omului. Apoi mi-am zis ca e blogul meu si pun ce vreau pe el. Apoi i-am dat din nou dreptate. Si probabil l-am pierdut de cititor.

Zilele acestea am pierdut mai multi cititori pe Twitter. La inceput am crezut ca e din cauza apetitului meu scazut pentru microblogging din ultima perioada. Apoi cineva mi-a spus ca a avut loc o epurare a conturilor suspectate de spam. Ideea e ca pe Twitter nu conteaza numarul de cititori, ci mai degraba numarul celor cu care interactionezi. Eu asa cred.

Toate aceste intamplari si idei m-au facut sa ma intreb acum, la trei ani de cand actualizez constant acest blog, ce voi face cu el anul viitor. Il voi lasa asa - si ma refer strict la continut - sau ar trebui sa il duc intr-o alta directie.

Blogging-ul se va schimba. In 2009 vom vedea o scadere a interesului si chiar multe abandonuri. Asa simt eu. Dar nu aceasta va fi schimbarea principala.

Cei care au investit timp in blogging si nu vor sa renunte la el vor trebui sa ii gaseasca o intrebuintare. Blogging-ul nu e o pasiune, ci poate sustine o pasiune. Sa tii un blog trei, patru, cinci ani si sa nu stii incotro mergi, ar putea fi o pierdere de timp in cele din urma.

Etichete:

Life: Si totusi se intampla

Vroiau sa traverseze. Barbatul il tinea de umeri, sa nu faca un pas gresit printre masini. Am banuit ca sunt atat si fiu. Baiatul privea in jos. Si apoi a ridicat mana si a tras adanc din tigarea din mana sa dreapta. Au traversat cand masinile s-au oprit la semafaor. Am intors capul. Am crezut ca nu vad bine. Cand i-am zarit, baiatul se pregatea sa mai traga o data in piept. Nu cred ca avea mai mult de 10 ani.

Etichete:

Life: Lumanari impotriva uitarii

Revolutia m-a prins la Mangalia. Eram in cantonament cu o echipa de volei. Am reusit sa facem doua zile de antrenamente, dupa care am fost opriti in hotel. Faceam antrenamentele pe scari. OK, mai trisam cu liftul cateodata. Cred ca se numea Hotel Siemens sau avea o legatura cu acest brand.

Noaptea coboram la subsol, unde era o baza de tratament sau asa ceva, si din cand in cand vedeam niste trasoare prin geamurile mici ce faceau legatura cu exteriorul. Lumina era stinsa in tot hotelul.

Mai multe nu imi amintesc. Altii insa au multe amintiri, cat pentru noi toti ceilalti, iar Dragos ne spune de ce nu trebuie sa le uitam.

Etichete:

duminică, decembrie 21, 2008

Media: Recomand GQ Romania

Am luat primul numar al GQ Romania fara mari asteptari. Cunosc cat de cat editiile din UK si US si in cazul lor stiu la ce sa ma astept de fiecare data. In versiunea locala vedeam mai multe provocari decat oportunitati.

Ei bine, am avut o surpriza placuta. A fost dragoste la prima vedere. Arata foarte bine, iar mix-ul de subiecte este foarte bun pentru acest prim numar. Felicitari echipei!

GQ Romania are sansa sa devina singura revista pe care o voi cumpara luna de luna. Mai trebuie sa citesc si textele. Dar si aici nu imi voi crea asteptari. Oricum au facut bine ca s-au bazat pe continut de import in cea mai mare masura. Sper sa ramana asa si de acum inainte.

Problema cu textele originale locale tine de doua aspecte: fie subiectul gasit nu e atat de tare, desi scriitura e foarte buna, fie scriitura nu sclipleste si asa se iroseste subiectul. Putine sunt cazurile cand se potrivesc amandoua.

In cazul GQ, am citit doar textul despre Zoso in topul celor mai puternici, influenti etc. oameni din Romania. Nu stiu daca redactorul a pus acel text superficial cu buna stiinta sau doar atat a putut da din el, dar cand faci un top, chiar si la misto, iti faci putin temele pentru cititori. Ei asteapta o motivatie clara si fara echivoc.

Etichete:

joi, decembrie 18, 2008

Gadgets: Storm e pe piata!

De astazi in shop-ul online al Vodafone este disponibil pe piata romaneasca cel mai nou telefon creat de Blackberry, Storm, primul terminal cu touch screen din aceasta familie. Chiar sunt curios sa vad primele recenzii! Si nu neaparat ceva de genul "Storm vs iPhone", ci mai degraba pareri despre cat de bine a trecut BlackBerry de la tastatura full QWERTY la "atingerile pe sticla".

Tot astazi am pus mana si pe HTC Touch HD. Cred ca e cel mai bun model din toate incercarile facute pana acum de acest brand.

Etichete: , , ,

Blogs: Castigatorii Best Blog Design 2008

Am placerea sa anunt castigatorii celei de-a doua editii a competitiei Best Blog Design.

CATEGORIA "TEME ORIGINALE"
1. Orasul Suceava.ro - 23
2. Supraelastic - 22
3. Rubique – 21

CATEGORIA "TEME ADAPTATE"
1. GonzoDesign - 17
2. Bro House - 16
2. Cyber Law - 16
3. Arhi Blog – 15.5

Fiecare jurat a acordat temelor inscrise o nota de la 0 la 5, pentru ca in final sa castige cele care au primit cel mai mare punctaj. Am avut doua proiecte la categoria Teme Adaptate care au primit un numar egal de puncte din partea juratilor, drept pentru care am hotarat sa includem ambele proiecte la locul II.

Fiind clasati pe primul loc in categoriile lor, Stefan Schipor (unul dintre creatorii blogului OrasulSuceava.ro) si Catalin Indreica (creatorul blogului GonzoDesign) vor primi cate o invitatie la evenimentul Digital Marketing Forum 2009, ce va avea loc la Bucuresti in prima parte a anului urmator.

Etichete: ,

miercuri, decembrie 17, 2008

Online: Testez Internetul mobil de la Zapp

S-a potrivit de minune propunerea lui Viorel de a testa un modem 3G de la Zapp, cel din reclama ce ruleaza zilele acestea pe TV, cu nevoia mea de a gasi o noua conexiune la Internet pe o perioada scurta de timp.

Ar trebui sa ajung la RDS pentru un contract (CATV + Internet), insa nu gasesc timp si in plus, un vecin m-a avertizat ca nici dupa o luna de la depunerea cererii nu are Internet. Probabil o sa am o imagine mai clara atunci cand ma voi duce personal la RDS.

Si cum pot sta fara TV, dar nu pot rezista fara Internet, am acceptat propunerea de a folosi timp de o luna solutia mobila de la Zapp. Acum, in timp ce scriu acest post, ii aplic "testul YouTube". Va povestesc un pic mai incolo ce inseamna asta pentru mine.

Etichete: , ,

Advertising: Lectia de viral din Star Wars


Daca aveti nevoie de ceva sa convingeti un client sa aloce si un buget pentru un viral, folositi clipul de mai sus. Poate merge.

Etichete: , ,

Media: De sarbatori, ZF e doar online

Via Mihai Bobocea aflu ca Ziarul Financiar nu va aparea in varianta print intre Craciun si Revelion, ci doar in versiunea online.

Cred ca e prima data cand aud de o aparitie partiala a unui produs media de la noi. Si mai cred ca e o buna idee si pentru alte publicatii, saptamanale sau lunare, care au perioade de "hibernare" vara si iarna. De exemplu, multe publicatii nu apar in ianuarie si in august, avand in acele perioade editii duble (pe doua luni).

Etichete:

marți, decembrie 16, 2008

Events: Live de la Web-Club

Etichete: , ,

PR: Tereza Valcan revine cu o noua agentie

Dupa plecarea de la sefia departamentului de comunicare al Cosmote, Tereza Valcan revine in fruntea unei noi agentii de comunicare, CIVITAS Global Ketchum Romania.

Agentia CIVITAS Global Ketchum Romania a fost infiintata in urma cu cateva luni, ca rezultat al parteneriatului strategic dintre cele mai importante agentii de comunicare din Grecia si Turcia: CIVITAS Ketchum si Global Tanitim.

Numele Ketchum este unul dintre cele mai respectate grupuri de relatii publice la nivel global, fiind prezent in peste 50 de tari, cu 21 de birouri si mai mult de 33 de agentii afiliate.

Etichete: ,

luni, decembrie 15, 2008

Blogs: Un alt experiment pe Twitter

Ultima oara cand am postat pe Twitter explicam de ce timp de o saptamana am fost atat de profund. Lumea se aratase ingrijorata fata de filosofiile mele ciudate. Nu erau ale mele, ci erau niste extrase din cartea "Soni".

Experimentul asta l-am facut o saptamana. Am ales apoi sa nu postez nimic pe Twitter timp de o saptamana. Sa vad ce reactii primesc. Bine, recunosc! La inceput nu am postat ca nu am avut timp. Abia dupa cateva zile mi-am zis: "Hai sa nu postez nimic, sa vedem daca lumea zice ceva!".

N-a zis nimic, ceea ce ma face sa cred multe despre Twitter in primul rand. Nu despre mine si prezenta mea in microblogging.

Curios este si faptul ca desi nu am postat nimic nu mi-a scazut/ stagnat numarul de "urmaritori". Ba dimpotriva, am ajus acum sa am peste 1.000 de followers. Daca nu gresesc, microblogul meu este cel mai urmarit cont pe Twitter, scris in limba romana. Si eu nu am zis nimic timp de o saptamana...

Ma gandesc acum si la blog putin. A sarit de pe pozitiile 6-8 pe locul 3 in ZeList. Bun, cred ca a avut loc o reorganizare, ceva in topul blogurilor, caci am vazut o schimbare masiva a locurilor in Top 10. Va spun sincer ca m-am intrebat cum am ajuns pe 3 dupa ce mai tot anul am stat intre 5 si 9.

E foarte interesant de vazut/ aflat de ce oamenii te urmaresc pe blog, pe Twitter si mai ales ce ii face sa te aleaga pe tine. Exista cateva cazuri frumoase la noi: Zoso, Cabral, Andressa, Dono, Bobby Voicu, Tudor Chirila. Niste studii de caz interesante pentru cei care isi fac lucrarile de diploma pe subiectul blogurilor.

Am avut cateva tentative de a renunta la blogging si la Twitter, fiind de parere ca daca nu poti face o treaba ca lumea, mai bine nu o faci. "Ca lumea" pentru mine inseamna in cazul de fata sa scriu zilnic pe blog si sa citesc zilnic blogurile altora.

Acum sa vreau sa renunt si nu pot. Simt ca as dezamagi atatia oameni. Dar apoi ma gandesc ca timp de o saptamana nimeni nu a vorbit cu mine pe Twitter.

Etichete:

Online: Importanta Internetului

OK, cu totii am auzit cat de important este si devine Internetul astazi. Nu-stiu-ce raport facut de Deloitte (daca nu gresesc) spune ca in 2009 presa scrisa si-ar (putea) gasi sfarsitul. Poate exagerez. E mai mult decat posibil, caci nu am citit raportul respectiv. Dar titlul m-a dus cu gandul la cresterea importantei Internetului intre mass-media.

Citeam zilele trecute pe site-ul lui Petrisor Obae despre intelegerea facuta de marii producatori de bunuri de larg consum pe marginea reclamelor la produsele destinate copiilor. La ce m-am gandit instant? La Internet, fireste. Va fi o platforma alternativa tocmai buna pentru promovare, un spatiu nealterat inca de reglementari.

Florin Grozea a publicat niste topuri anuale de la iTunes si Last.fm. Ce mi-a atras atentia? Prezenta in top a Coldplay si Nine Inch Nails, doua trupe care au oferit gratuit muzica pe Internet, sub diverse forme. Si iar m-am gandit ce tare e Internetul.

Si daca nu v-am convins, va mai spun una auzita la radio. Cica in nu stiu ce tara s-a facut un sondaj care a revelat ca respondentii ar alege sa renunte la sex pentru doua saptamani decat sa stea fara Internet tot atat.

Acum v-am convins?

Etichete:

Blogs: Inca un spot pe TV



Dupa ce Orange ne-a adus pe micile ecrane prima reclama tv ce vorbeste despre bloguri, prin Rives, poetul 2.0, acum HP il invita pe Paulo Coelho sa ne vorbeasca despre blogging si alte minunatii pe care le poate face pe un computer.

Si ca tot am vorbit de Coelho, mi-am amintit de postul lui Vladimir Oane care ne recomanda prezentarea sustinuta de scriitor la Le Web 3. Nu e o prezentare propriu-zisa, ci o discutie.

Etichete: ,

duminică, decembrie 14, 2008

Online: Pe intelesul tuturor

Companiile ar trebui sa puna, la vedere, pe site-urile lor ofertele prezentate in reclame. Asta e concluzia unor cautari facute astazi pe site-urile Zapp si Orange.

De o luna folosesc un modem Vodafone imprumutat si trebuie sa imi gasesc o noua conexiune mobila. Nu vreau sa fac un abonament pentru asta, asa ca m-am gandit la oferta Zapp prezentata in diverse reclame TV.

Desi imi place mult noul site Zapp si totul pare bine aranjat in structura sa, am avut insa cateva dificultati in a gasi ceea ce ma interesa. Problema cea mai mare pe care am vazut-o a fost legata de modalitatea de prezentare a ofertei. Nu ar trebui sa ma faca sa imi pun intrebari. Ar trebui sa-mi explice simplu cum pot intra in posesia ei.

Cred ca nu ar strica un text de genul: "Daca vrei Internet fara abonament, cumperi un modem cu X euro si platesti apoi lunar Y euro".

In TV Mania am vazut o reclama la un USB stick minune de la Toshiba, aflat in oferta Orange. Este si stick, si modem, si telefon, si recorder, si mp3 player. Reclama imi spunea ca il gasesc in Web Shop. Eu nu l-am gasit prin browsing, ci doar prin search.

Nu stiu daca asta e neaparat treaba de consultant independent sau de outsider, dar fiecare site de companie ar trebui testat pe oameni inainte de lansare. Cred ca ar putea fi imbunatatite si toata lumea ar fi (mai) fericita in final.

Etichete:

sâmbătă, decembrie 13, 2008

Blogs: Un post

Daca cineva m-ar intreba astazi de ce imi plac blogurile, de ce sunt ele interesante, importante sau daca au o valoare, nu i-as da un raspuns. I-as da sa citeasca acest post.

Apoi i-as spune ca blogurile sunt importante, interesante si au valoare cand transmit ceva, cand il fac pe cititor sa simta ceva.

Etichete: ,

vineri, decembrie 12, 2008

Online: Ionescu intra in e-commerce

Candva avea cel mai apreciat blog de business / antreprenor de la noi, acum a renuntat la blogging in favoarea sportului. Vorbesc de Ionescu. Si nici nu cred ca se va mai intoarce pe blog acum ca a intrat si in e-commerce cu BioMania.ro. Pacat, era un blogger bun!

p r o m o
PETRECERI DE CRACIUN | PENTRU CEI CARE INCA NU SI-AU FACUT PLANURI

Etichete: , ,

joi, decembrie 11, 2008

Blogs: Top 50 blogosfera feminina

Era o vreme in care imi placeau mult topurile. De cateva zile insa, cred ca dupa ce am citit niste comentarii pe undeva, nu imi mai plac.

Imi place ideea "Top 50 blogosfera feminina". Este un clasament ce are la baza ZeList, deci nu se bazeaza pe trafic, ci pe aprecierea altor bloguri.

O continuare interesanta ar putea fi o analiza cu titlul "Despre ce scrie blogosfera feminina".

p r o m o
PETRECERI DE CRACIUN | PENTRU CEI CARE INCA NU SI-AU FACUT PLANURI

Etichete:

Life: Recomandati cu moderatie

M-am tinut departe de a-mi varsa pe blog frustrarile legate de serviciile proaste de care m-am impiedicat. Chiar ma gandeam sa intreb intr-un post de ce nu scriem mai mult despre lucrurile bune care ni se intampla.

Si m-am bucurat ca a aparut CeRecomand.ro. Si am vrut sa recomand si eu un serviciu de catering. Ca au mancare OK, preturi bune si livreaza destul de prompt. Si culmea, astazi au venit dupa aproape 2 ore si jumatate. Si fara pastele mele Carbonara. WTF!

p r o m o
PETRECERI DE CRACIUN | PENTRU CEI CARE INCA NU SI-AU FACUT PLANURI

Etichete:

Blogs: Tot inainte pe nise!

La naiba, am comandat deja niste paste Carbonara! Am vazut prea tarziu postul lui Ionescu despre blogul "Retete cu pesticide".

Asta e, o sa supravietuiesc. Partea interesanta e ca apar tot feluri de bloguri nisate. Zilele trecute am dat peste un blog dedicat carucioarelor de bebelusi.

p r o m o
PETRECERI DE CRACIUN | PENTRU CEI CARE INCA NU SI-AU FACUT PLANURI

Etichete:

miercuri, decembrie 10, 2008

Life: Doneaza 1 euro (urmare 3)

In urma cu cateva saptamani m-am alaturat campaniei de sustinere a Asociatiei IHTIS. Cei care nu stiu despre ce este vorba si citesc acest post ar putea retine ca IHTIS intentioneaza sa construiasca un centru pentru tinerii cu dizabilitati fizice.

Am fost convins s aintru in aceasta campanie de un clip realizat de Iulian Comanescu, dar mai ales de mesajul campaniei: 350.000 Euro = Solidaritatea a 350.000 oameni. Doneaza 1 euro.

A avut un impact asupra mea si m-a determinat instant sa donez. La acea data insa aveam doar posibilitatea de a dona intr-un cont bancar. Nu era tocmai o metoda pe placul meu. Mi se parea mai practica o donatie prin sms. Ar fi fost si in spiritul mesajului "Doneaza 1 euro".

Nu mai stiu cum s-a intamplat dar a doua zi (cred) dupa ce am scris postul despre IHTIS, eram convins sa pot ajuta la gasirea unei modalitati pentru donatiile prin sms. Si convingerea mea era sustinuta de doua discutii: una cu Dan Virtopeanu si alta cu Dragos Dehelean.

Cei doi au venit in intampinarea propunerii mele si pot spune ca ei sunt practic cei care m-au atras in campanie. Imi ofereau la telefon sprijinul in demersul pe care vroiam sa il fac pentru donatiile prin sms.

De fapt, a fost un demers comun. Meritul e al tuturor: Iulian, Mirela (Soros), Mihaela (IHTIS), Dan si Dragos. Succesul actiunii noastre i se datoreaza in mare parte si lui Dragos Tuta, omul din umbra, cum il numesc eu acum. El a tras niste sfori importante.

De la SMS am ajuns si la ideea unei donatii prin apel telefonic in reteaua Romtelecom. Am sperat apoi ca vom gasi la cei trei mari operatori de telefonie mobila acelasi numar scurt disponibil pentru donatii. Si l-am primit.
  • Poti dona acum 1 euro prin apel telefonic in reteaua Romtelecom, sunand la 0900.900.081
  • Poti dona acum 2 euro prin SMS, la 848 - numar valabil in retelele Orange, Vodafone si Cosmote!
Am sa revin zilele acestea cu alte insemnari pe aceasta tema. Acum mai vreau doar sa multumesc Catalinei Paslaru (Orange), Angelei Galeta (Vodafone), Florentinei Serban (Cosmote) si Cristinei Popescu (Romtelecom) si colegelor lor care s-au implicat si au avut un rol in obtinerea acestor modalitati de plata moderne si rapide.

Etichete: ,

Events: Cine va prezenta la Web-Club

La Web-Club saptamana viitoare vrem sa ne distram. Tinand cont ca ne apropiem de Craciun, pregatim pentru membrii clubului un networking party si o sesiune de prezentari inedite care au legatura intr-o masura sau alta cu Internetul.

Aceasta sesiune va contine 10 prezentari, fiecare avand o durata de maximum 3 minute. In ultima saptamana am primit mai multe propuneri de teme. Desi mi-ar fi placut sa le vad pe toate la Web-Club, am ales totusi 10, iar acestea vor fi sustinute de:
  1. Mihai Popescu
  2. Catalin Tichieru
  3. Daniel Enache
  4. Gabriel Udrescu
  5. Sandra Ghitescu
  6. Vlad Bogos
  7. Liviu Oros
  8. Cori Gramescu
  9. Constantin Codreanu
  10. Catalin Istratoiu
Cu Web-Club, editia de decembrie, inchei seria de evenimente Evensys de anul acesta. Deja am in lucru agenda de evenimente pentru 2009.

p r o m o
PETRECERI DE CRACIUN | PENTRU CEI CARE INCA NU SI-AU FACUT PLANURI

Etichete: , ,

Events: Concurs pentru studenti pe teme de CSR

BRD Société Générale a initiat la sfarsitul lunii noiembrie cea de-a treia editie a Citizen Act, competitia de idei internationala pe teme de CSR la care pot participa si studenti romani.

Mai multe detalii gasiti aici. Termenul limita pentru inscrieri este 15 decembrie.

p r o m o
PETRECERI DE CRACIUN | PENTRU CEI CARE INCA NU SI-AU FACUT PLANURI

Etichete: ,

marți, decembrie 09, 2008

Online: Actualizeaza blogul prin SMS

Din ciclul "Interesant, merita incercat", va informez de existenta site-ului SMSnow.ro, ce ofera bloggerilor posibilitatea actualizarii jurnalelor personale prin SMS. Serviciul e valabil si pentru Twitter.

Eu nu l-am testat, deci astept reactii. Problema mea e legata de numarul propus pentru actualizare 07xx.smsnow. Cum il formez pe Blackberry?

p r o m o
PETRECERI DE CRACIUN | PENTRU CEI CARE INCA NU SI-AU FACUT PLANURI

Etichete: ,

Media: Si Max intra pe piata locala

Ca tot v-am zis de GQ, aflu de la Iann ca Max vine in Romania. De fapt, daca stau bine sa ma gandesc cred ca am primit si o invitatie la lansare. Verific acum...

Da, mi-a trimis Vlad un mail acum vreo saptamana. Mersi, imi pare rau ca nu am ajuns.

Stiu pe cineva care probabil e suparat acum ca a ratat aducerea GQ si Max in Romania in urma cu vreo 3 ani. Era prea devreme la acea data. GQ nu era interesat de piata locala. Max era un pariu riscant. Acum e prea tarziu.

Ca tot vorbeam de reviste pentru barbati, mai stie cineva ceva de Maxim? Mai apare?

p r o m o
PETRECERI DE CRACIUN | PENTRU CEI CARE INCA NU SI-AU FACUT PLANURI

Etichete: ,

Media: GQ se lanseaza in Romania

Nu as zice ca e cel mai bun moment pentru a lansa o publicatie. E decembrie, luna nepotrivita pentru lansari, pe de o parte, si toata lumea vorbeste de criza, inclusiv in media, unde se asteapta restructurari editoriale sesizabile. Las la o parte faptul ca piata brandurilor potrivite pentru aceasta publicatie e inca foarte mica.

Dupa coperta, ma duce cu gandul ca avem cel putin o adaptare grafica dupa versiunea din UK, pe care eu o prefer in fata celei americane. In cazul de fata, as fi mers pe alta abordare. As fi adus in prim plan figura lui Chivu. Asa face GQ de cele mai multe ori cand alege sa puna pe coperta un barbat. Mi se pare ca ar fi avut mai multa forta, ar fi iesit mai bine in evidenta si la chiosc. Si s-ar fi detasat de stilul Esquire, ce surprinde mai mult busturi.

Imi aduc aminte ca la lansarea Esquire in Romania am gasit 7 provocari pentru publicatie. Sunt valabile si pentru GQ.

p r o m o
PETRECERI DE CRACIUN | PENTRU CEI CARE INCA NU SI-AU FACUT PLANURI

Etichete:

luni, decembrie 08, 2008

Blogs: Un experiment pe Twitter

Am facut un experiment. In ultima saptamana am postat pe contul meu de Twitter pasaje din cartea "Soni", scrisa de Andrei Ruse si publicata de editura Tritonic.

Pe scurt, cartea "vorbeste" despre trairile si viata Soniei, o tanara de 26 de ani care descopera ca e bolnava de cancer si ca mai are doar jumatate de an de trait.

Nu am citit cartea. I-am cerut acum ceva timp lui Andrei sa propuna niste pasaje din care eu sa aleg ce pun pe Twitter. Trebuia sa fie ceva intrigant dar nu exagerat. Trebuia sa atraga atentia.

Si intr-o oarecare masura a reusit. Am primit diverse intrebari pe mail sau mesaje directe via Twitter. Cativa din "urmaritorii" mei au preluat si dat mai departe cateva idei. Unii s-au aratat ingrijorati fata de starea mea. Altii au crezut ca m-am schimbat peste noapte. E interesant sa vezi cum te "simte" comunitatea.

Nu stiu daca cineva a mai facut asa ceva pe Twitter, sper insa sa "generez" cativa cititori.

p r o m o
PETRECERI DE CRACIUN | PENTRU CEI CARE INCA NU SI-AU FACUT PLANURI

Etichete: , , ,

Blogs: Ultima zi pentru BBD'08

Astazi este ultima zi in care cei pasionati de design si blogging isi pot inscrie temele adaptate sau originale in competitia Best Blog Design 2008.

p r o m o
PETRECERI DE CRACIUN | PENTRU CEI CARE INCA NU SI-AU FACUT PLANURI

Etichete:

Online: Daca ai ce, recomanda!

Astazi ma gandeam ca as vrea sa recomand un restarurant. De cate ori imi place ceva, as vrea sa il/ o recomand. Chiar daca nu mi-a cerut nimeni.

Eram la Viena asta vara si nu stiam unde sa merg la shopping (nu huiduiti, va rog!). Am "dat" pe Twitter si am primit in urmatoarele minute mai multe recomandari.

Am pus de cateva ori pe blog intrebari despre produse si servicii (gen "Ce card sa imi fac?" sau "LCD sau Plasma?") si am primit de fiecare data multe raspunsuri bune.

Ma gandeam la un moment dat chiar sa fac ceva in sensul asta. Sa creez ceva, o platforma de recomandari, pornind de la blogul meu, dar nu stiam de unde sa incep.

Au stiut insa altii, asa cum am aflat de la Cabral. El mi-a spus despre CeRecomand.ro. Nu va povestesc despre ce e vorba pentru ca fie deja v-ati prins, fie e mai bine sa aflati direct de la sursa.

Etichete:

duminică, decembrie 07, 2008

Online: Un spoof bun


Nu am urmarit de la inceput buzz-ul creat de interviul lui Adrian Despot cu o domnisoara reporter. Dar am vazut pe bloguri diverse mentiuni, dar nu i-am dat mare atentie atunci.

Ce putea sa spuna intr-un interviu si nu imi puteam inchipui? Mda, a putut...

Adrian Soare mi-a spus ca acea bucata de inregistrare a ajuns in topul celor mai vizionate clipuri pe YouTube in ziua respectiva. Deci a avut ceva vizionari. Apoi a fost "dat jos" la cererea televiziunii. Ma rog... L-au pus poi "baietii" pe Trilulilu si l-am vazut acum si pe YouTube.

Tot Adrian mi-a aratat un spoof facut pentru o galerie de arta. Partea cea mai tare - pe langa viteza de reactie a agentiei - a fost sa il vad chiar pe Adrian Despot in aceasta parodie.

Etichete: ,

vineri, decembrie 05, 2008

Life: Intrebarea saptamanii

Colegele mele de la Eventive au primit intrebarea: Mos Craciun stie si engleza? (din partea unei companii care vroia o petrecere pentru copiii angajatilor)

Etichete: ,

Events: Caut 10 idei

Scriam zilele trecute despre Web-Club, editia de decembrie si ideea de a avea 10 prezentari interesante pe teme legate de Internet.

Am primit mai multe propuneri/ sugestii de atunci, insa inca nu destule pentru a umple cele 10 locuri dedicate prezentarilor.

Ce caut de fapt? As vrea sa invit pe scena 10 idei inedite, chiar trasnite despre online. NU CAUT SA PREZINT PROIECTE ONLINE. Le-am cautat pentru Net Start-Up.

Am anuntat initial ca vom face Web-Club pe 12 decembrie. L-am mutat pe 16 decembrie. Astept propunerile pe mail.

Etichete: ,

joi, decembrie 04, 2008

Events: Dupa NetCamp

Inca nu mi-am revenit dupa NetCamp. A fost cel mai lung eveniment facut anul acesta. Eu am fost conectat la tot ce s-a intamplat acolo timp de 14 ore. Multi dintre participanti au petrecut chiar 12 ore alaturi de noi. Le multumesc pentru devotament.

As vrea sa multumesc din nou echipelor Evensys si Eventive pentru fiecare minut de concentrare si munca. Stiu, e jobul nostru asta, dar merita aprecierea mea.
Multumesc Nokia pentru sprijinul oferit in realizarea acestei editii si pentru ca au implicat cinci bloggeri intr-o campanie inedita. Revin cu detalii.
Multumesc bloggerilor implicati in experimentul Nokia si celor care au raspuns invitatiei Hello Hotels.
Multumesc lui Daniel Enache pentru ideea de a aduce bloggeri din tara la NetCamp si a-i caza gratuit la Hello Hotels.
Multumesc lui Dan Vartopeanu pentru oferirea solutiei de comunicare prin sms.
Multumesc lui Dan Berte pentru wifi.
Multumesc lui Adi Soare. Stie el pentru ce!
Multumesc investitorilor din juriul Net Start-Up pentru ca sustin cresterea Internetului chiar si in aceste vremuri nelinistite.
Multumesc tuturor vorbitorilor si participantilor. Cu totii am facut acest eveniment.

Am sa revin cu un alt post despre ce am vazut eu la NetCamp. Pana atunci va invit sa vedeti mai multe poze la Zoso, Adrian Zanfir, Buddha, Alex Brie.

Etichete: , ,

Online: Sustin Okidoki!

Okidoki e subiectul momentului. Am aflat de el ieri de la Zoso. Am vazut apoi ca a fost dezbatut pe multe bloguri si mi se pare interesant de studiat candva "efectul Orlando" in blogosfera si online. Dar asta e un alt subiect.

Trec peste oportunitatea lansarii unui alt motor de cautare, dezbatuta probabil de aseara pe si mai multe bloguri. Apropo, va recomand postul lui Alex Brie.

Vreau doar sa spun ca intotdeauna va fi loc pentru "inca un ceva" si nimic nu e o nebunie. Nimic. Sustin de aceea Okidoki si cred ca avand "masina Pro" in spate vor putea sa popularizeze proiectul usor. Le ramane insa provocarea relevantei rezultatelor si a retentiei vizitatorilor indiferent de directia in care va merge. Iar asta e un subiect interesant de dezbatut undeva, candva.

Etichete: ,

marți, decembrie 02, 2008

Events: Nokia filmeaza NetCamp

OK, titlul e diferit de realitate. Maine la NetCamp, Nokia, partenerul principal al evenimentului, si cinci bloggeri vor filma secvente din eveniment, pe care apoi le vom posta intr-o pagina speciala pe Nokia.ro si pe alte canale online.

Cei cinci bloggeri vor avea asupra lor cate un Nokia N 96 cu care vor imortaliza tot ce misca la eveniment.

Etichete: , , ,

luni, decembrie 01, 2008

Events: Cine prezinta la Net Start-Up

La cea de-a doua editie a Net Start-Up au intrat in preselectie peste 35 de proiecte. Le puteti vedea pe canalul special creat pe Trilulilu. Dintre acestea, juriul de investitori au ales 10 proiecte care vor fi prezentate in ultima sesiune de la NetCamp. Toti cei care au postat un filmulet pe Trilulilu au fost de altfel invitati sa asiste la finala Net Start-Up.

Iata cine sunt cei 10 finalisti:
  • Bogdan Bocse – “TWIP”
  • Daniel Buciu – “Reminders web 2.0”
  • Emi Gal – “eOK”
  • Vlad Georgescu – “Doctori din ro”
  • Paul Habina – “Listapreturi.ro”
  • Iulian Manea – “eMomentul.ro”
  • Teodor Mincu – “doctorbun.ro”
  • Viorel Spinu – “Taskwriter.com”
  • Jon Torjo – “Night buyers”
  • Laurentiu Vasie – “Lipalipa.ro”
Net Start-Up isi propune sa aduca in acelasi loc antreprenori cu proiecte online si investitori interesati sa finanteze idei legate de Internet.

Etichete: , , ,

Event: Cine vine la NetCamp la invitatia Hello Hotels

Zece bloggeri din tara au fost invitati sa participe la NetCamp de catre Hello Hotels. Intre acestia se afla cinci dintre cei mai urmariti bloggeri romani (Arhi, Blogatu, De ce, Visurat si Zoso) si cei cinci castigatori concursului anuntat in urma cu cateva zile (Florin Diaconu, Constantin Ionel, Andrei Igna, Adrian Minea, Dragos Rusu). Cei 10 vor sta 2 zile la primul Hello Hotel din Bucuresti.

Etichete: , , ,

Online: Marile grupuri incep sa se miste

Cum apreciezi evolutia Internetului in 2008?
Se misca lucrurile, mai bine decat anul trecut si, sper, mai rau decat anul viitor.

Ai putea identifica o anumita tendinta a anului?
Anul in care marile grupuri media incep sa se miste si in online

Care crezi ca a fost evenimentul/ momentul/ stirea anului in online?
Cumpararea Trilulilu de catre Alexis Bonte

Anul acesta s-au anuntat mai multi investitori in online. Care e cea mai mare provocare pe care o vor avea?
Sa inteleaga fenomenul si faptul ca investesc in oameni

Crezi ca sunt mai multi bani pentru proiecte decat idei de proiecte valoroase?
Probabil ca da

Daca ar fi sa numesti proiectul anului in online, acesta ar fi?
zf.ro

Orlando Nicoara este Managing Director la MediaPro Interactiv

Etichete:

Online: Ai idei despre Internet?

Pe 16 decembrie avem ultima editie a Web-Club din acest an, motiv pentru care m-am gandit sa fac ceva diferit de ce am avut pana acum. Mai ales ca e si sezonul petrecerilor de sfarsit de an.

Asa am ajuns la ideea unui networking party in care sa avem si o sesiune de prezentari inedite legate de Internet. Iata de fapt la ce m-am gandit:
  • 10 prezentari
  • fiecare va avea doar 3 minute maximum.
  • taiem microfonul dupa 3 minute.
  • prezentarea trebuie sa spuna ceva inedit si/ sau interesant despre Internet
  • daca e si distractiva, are sanse mai mari de calificare.
  • pot fi idei de site-uri, dorinte ascunse, cantece sau poeme despre online etc.
  • poate fi orice, legat de Internet sa fie.
  • selectia o voi face eu in principiu, dar voi lua ajutoare daca voi simti nevoia.
  • propunerile le primesc pe mail la manafu [at] gmail [dot] com
Nu fac din aceasta idee un mare concurs. Nu avem premii, nu dam finantari, nu angajam pe nimeni. E o ultima ocazie (cred) sa reunesc inca o data comunitatea online intr-un eveniment. Iar cei care nu au ajuns pana acum la conferinte, nu si-au impartasit ideile, o pot face aici. Vor fi 100 de oameni acolo, intre care si cele mai importante nume din Internetul local.

UPDATE: Am primit cateva mesaje cu idei si propuneri. As prefera sa nu inscrieti proiecte de site-uri gata realizate, ce urmeaza a fi lansate sau sunt de cateva zile online. Nici proiecte de site-uri care vin in completarea unora deja existente.

Nu propuneti un Trilulilu. Mi s-ar parea mai interesant un site de video sharing dedicat tutorialelor de orice fel sau dintr-un domeniu anume, de exemplu.

Dar nu va opriti la proiecte de site-uri pe care le-ati face maine. Hai sa ne gandim la site-uri imposibil de facut dar care ar avea o utilitate pentru noi.

Sau hai sa nu ne gandim la site-uri deloc! Poate fi un stand-up comedy act, un cantec sau un poem. Sau chiar o idee de partid.

Prefer sa ne distram decat sa avem un alt Net Start-Up!

Etichete: ,