vineri, decembrie 04, 2009

Ideas: Ce as fi propus eu la Launch48

Ca mai toata lumea, pretind si eu ca am idei. Stiti voi de care! Idei la prima mana, care suna bine in cap, te entuziasmeaza si uneori te fac sa plutesti pana dai cu fundul de pamant.

La Launch48 poti veni cu astfel de idei. Vor exista acolo oameni care sa te tina cu picioarele pe pamant si care vor lucra cu tine la infaptuirea ideii dupa toate regulile de business.

Cum nu pot propune o idee sau mai multe, fiind implicat in organizare, am zis sa ma "desfasor" aici. Poate cineva va lua din ideile mele si le va gandi mai bine. Iata una dintre ele.

Ce ati zice de un motor de cautare de persoane? Un numar mare de recrutori folosesc astazi LinkedIn si Google pentru a afla informatii despre potentialii angajati. De ce nu ar exista o aplicatie pentru asta. Acum, nu sunt un om tehnic, nu stiu daca acest proiect poate fi facut in 48h, insa oircand poate fi generat un mash-up din ce tool-uri exista pe piata.

Nu ma uit la partea tehnica cat ma uit la utilitatea lui. Poate fi ceva foarte simplu sau complex. Depinde de creativitatea celui care pune proiectul pe hartie si de abilitatile echipei de developeri.

De asemenea, ar putea exista un motor de cautare de companii, pentru ca viitori angajati sa le verifice profilele inainte de a accepta un job.

Etichete: ,

9 Comments:

Anonymous Răzvan Tîrboacă said...

Un tool asemanator e Personas

http://personas.media.mit.edu/personasWeb.html

11:08 a.m.  
Blogger Cristian said...

@razvan

il stiu, doar ca a gasit la manafu "femeie de 47 de ani" si ia in considerare numai mentiunile in engleza, fireste.

eu ma gandesc la un dashboard, cred ca e doable in 48 de ore care sa caute prin LinkedIn, Google, Facebook, Flickr, Twitter etc.

11:33 a.m.  
Blogger ovidiunegrean said...

Cristi, si asta este deja :-)

Uite aici: http://sociotoco.com/search/

Ii stiu pe cei care l-au facut, sunt din Olanda.
E tare sistemul si adauga constant retele si imbunatatiri.

11:50 a.m.  
Anonymous Alina Zaborila said...

http://pipl.com/

apar si profilurile din retele sociale facebook, twitter, hi5 etc.

1:21 p.m.  
Anonymous Octavian said...

si asta ar mai fi www.pipl.com si merge destul de bine

1:24 p.m.  
Anonymous Rusoaie said...

Sa spui "aceasta idee nu exista implementata online" cred ca este o mare minciuna, indiferent de idee. TOATE ideile au deja implementare online. Doar ca mare majoritate a lor au o implementare care poate suferi imbunatatiri :)

1:54 p.m.  
Anonymous Anonim said...

Incearca si http://www.pipl.com sau direct: http://pipl.com/search/?FirstName=cristian&LastName=manafu&City=&State=&Country=RO&CategoryID=2&Interface=2

2:15 p.m.  
Blogger Cristian said...

Pipl e cool, il stiam si pe asta, dar "formateaza" informatia in sprijinul recrutorilor, o selecteaza dupa criterii relevante pentru un om de HR / headhunter.

Diferenta unui tool de HR fata de ce exista aici ar fi, nu? In felul in care triaza prin toata informatia disponibila pe Internet.

2:39 p.m.  
Blogger Cristian said...

@rusoaie

Nu gasesc la mine in text unde am spus: "aceasta idee nu exista implementata online".

Apoi, "minciuna" conform DEX inseamna: Denaturare intenționată a adevărului având de obicei ca scop înșelarea cuiva; neadevăr.

Sa spui "e o minciuna" e cam mult, nu crezi?

2:42 p.m.  

Trimiteți un comentariu

<< Home