vineri, iulie 24, 2009

Media: A fost sau nu a fost?Zilele trecute am prins un concert foarte tare, dar am ratat sa urmaresc live reactiile generate de laptopul fumegand in emisiunea lui Mircea Badea. Am reusit totusi sa citesc astazi cateva opinii. Le pun mai jos, poate mai e vrea sa le citeasca cineva.
Scenariu de criză cu Şpagatist, Toshiba şi McCann
Mircea Badea a înscenat explozia laptopului?
Înscenare sau accident? Nu, publicitate!
Explozia laptopului lui Mircea Badea, o “înscenare” publicitară
Toshiba & Badea, de ce nu cred că a fost regie
Ieri am primit si eu comunicatul de presa ce anunta ca Toshiba a inlocuit laptopul realizatorului TV cu unul nou, in cadrul programului "Garantia Orice-ar-fi". Cum de la aparitia incidentului mai multe semne de intrebare au fost ridicate vis-a-vis de veridicitatea intamplarii, ma asteptam sa vad in comunicat o lamurire, ceva. Nimic.

Mai mult, Toshiba a folosit incidentul intr-un spot pentru garantia sa, realizat de Universal McCann si difuzat pe TV in aceste zile. Pagina de Media spune ca reprezentatul Universal McCann "a ocolit un răspuns la întrebarea “A fost premeditat incidentul?” El a declarat că agenţia a “exploatat” momentul".

Pentru ca am impresia ca nu voi primi (curand) un raspuns la intrebarea "A fost regizat momentul?", am cateva intrebari: una pentru Toshiba (1), una pentru specialistii in marketing (2) si una pentru audienta / oamenii normali (3).
  1. Au fost recuperate fisierele de pe laptopul ars? Daca nu, ce fel de garantie se acorda in acest caz?
  2. Credeti ca brandul a avut de suferit in aceasta cascadorie?
  3. Daca ti-ar lua foc laptopul, pentru ce suma ai accepta sa apari intr-un spot cu patania ta (usor penibila)?

Etichete: ,

6 Comments:

Blogger Yane said...

pe M.Badea nu cred ca il deranjeaza sa apara intr-un spot publicitar, mai ales daca "se bate cu un laptop" si ia si ceva banuti. Brandul nu cred ca a avut de suferit, ba categoric castigat in cazul in care a fost un moment regizat; daca nu a fost regizat a castigat prin promtitudine.
la cat de discutat a fost subiectul acesta in mediul online, Toshiba a castigat mult si a facut cunoscuta garantia "Orice-ar fi" foarte repede.

11:49 p.m.  
Anonymous Andu said...

Garantia "No Matter What" nu include recuperarea datelor de pe HDD. In principiu ar fi o idee interesanta avand in vedere faptul ca o astfel de recuperare de date costa destul de mult.

8:38 p.m.  
Anonymous Filmotor said...

Raspund la 3.. nu mi-ar trebui foarte mult, pentru ca nu mi se pare ceva penibil, pentru ca nu din cauza mea a facut poc !

1:50 a.m.  
Anonymous McGogoo said...

sincer, daca pierd informatiile ma dar in cot de despagubirile acordate de Toshiba. citisem unde un studiu ca valoarea unui laptop poate sa treaca de 150.000

nu unealta e imprtata ci informatia pe care o ai inmagazinata.

daca insa laptopul nu contine nici o informatie, as acepta sa le fac reclama celor de la Toshiba care sa pt 10-20k euro.

asa... pentru ca isi permit :))

1:26 p.m.  
Anonymous stefan1544 said...

mie mi s-a parut ca am auzit o micuta capsa pirotehnica pe acolo. in plus, la asa studio si pretentii nu au o protectie ca lumea pe reteaua electrica?!

5:51 p.m.  
Anonymous sorinel said...

Desi imi place Badea as zice ca in acest caz in locul CNA as fi sanctionat iesirea lui Badea care a lovit laptopul si l-a facut tandari in direct.

8:36 p.m.  

Trimiteți un comentariu

Links to this post:

Creați un link

<< Home