joi, aprilie 16, 2009

Online: Cum folosim Twitter (draft)

Am zis si pe Twitter recent ca acest nou canal de comunicare si interactiune tinde sa se transforme intr-un loc de promovare pentru diverse lucruri. Nu e nimic rau in asta, eu unul sunt sustinatorul promovarii in social media, dar totusi ar trebui sa fim atenti la modul in care facem promovarea.

Nu m-am gandit foarte mult la acest mod, de aceea acest post este un draft pe care sper sa il pot duce la bun sfarsit cu ajutorul celor care folosesc Twitter.

Este si o reactie la nivel personal. E posibil ca alte persoane sa nu aiba o problema cu promovarea excesiva care a cuprins Twitter. Si nu vorbesc neaparat de inmultirea ideilor de promovare, ci de repetarea abuziva a unor mesaje prin ReTweet sau prin "programarea" prietenilor sa transmita acelasi mesaj la o anumita ora sau intr-un anumit interval.

Iata ce cred eu:
  • exista mai mari sanse sa fii enervant daca mai mult de trei prieteni repeta la cererea ta acelasi mesaj. Mai bine te gandesti la abordari diferite ale mesajului si le oferi idei diferite, daca tot ii rogi sa te ajute.
  • alege bine prietenii pe care ii vei activa in campanie. Daca ai reusit sa il convingi pe Bobby Voicu sa iti transmita mesajul, chiar nu mai ai nevoie de nimeni. Are cei mai multi followers din Romania si e o voce respectata in online.
  • nu abuza de ReTweet! Am un amic care a dat astazi RT in 8 din 10 mesaje lansate pe Twitter. Cred ca trei RT pe zi sunt suficiente.
Voi ce credeti?™

Evident, acestea sunt niste recomandari, nu reguli. Sunt niste lucruri pe care le voi aplica eu, alaturi de "moderarea" celor care imi vor da follow de acum inainte. Si ca sa dau la final o nota pozitiva postului, voi pregati proiect care sa rezolve partial aceasta problema. Sper sa imi iasa!

Cineva cu resurse de design, development si timp (sa il facem intr-o saptamana) interesat sa dea o mana de ajutor?

P R O M O
MICROJOBS.RO: JOB-URI VIA TWITTER
SOCIAL MEDIA TRAINING: O NOUA EDITIE PE 7 MAI
STRATEGIST.RO: BLOG DE SOCIAL MEDIA

Etichete: , , , ,

6 Comments:

Blogger Someone said...

"Voi ce credeţi" Trade Mark? Ha, cum ai reuşit să înregistrezi asta?

Şi da, retweeturile în exces sunt enervante, dar tolerabile deocamdată. Hai să lăsăm lumea să descopere Twitter, mai întâi, că se cern ei dup-aia. Problema e că sunt prea puţini utilizatori, nu că nu ştiu să folosească serviciu.

Şi urăsc CAPTCHA.

10:14 p.m.  
Blogger Someone said...

"serviciul", cu L, evident.

Tot urăsc CAPTCHA.

10:15 p.m.  
Anonymous dumis said...

In mod sigur o sa astept cateva guest posturi pe blogul ala de care ti-am zis. Sper sa nu ma refuzi. Macar 2-3 GP-uri.

2:04 a.m.  
Anonymous Lorand R. Minyo said...

Cristi,

E absolut necesar sa existe un "tweetiquette", abuzurile sunt din ce in ce mai dese, promovarea din ce in ce mai agresiva.

In ceea ce priveste RT-urile sunt perfect de acord cu tine. Daca o persoana din "twitter elite" binevoieste sa-ti dea mai departe un tweet, este absolut suficient.

Pe de alta parte, daca mai mult de 30% din tweeturile tale sunt RT e absolut clar ca Twitter iti este mai mult sau mai putin inutil.

O alta regula de bun simt (si una pe care o urmez personal cand doresc sa urmaresc pe cineva) este sa nu porti doar conversatii pe Twitter. Pentru asta exista messenger, email etc. Daca mai mult de jumatate din streamul tau sunt @reply-uri nu am motive sa te urmaresc.

Nu in ultimul rand, "feeding-ul" excesiv. Tot asa, daca tot streamul tau vine de la twitterfeed esti descalificat in ochii mei. Pentru asta pot sa-ti citesc blogul.

Este un subiect de discutie de bun simt si de durata.

Apreciez initiativa si fiind un utilizator activ al Twitter, o sustin.

12:38 p.m.  
Blogger aka Vali said...

fiind un anti-sms guy, mai ales in perioadele hot, cum sunt sarbatorile, twitter mi se pare un abuz la linistea personala. va doresc succes si followeri!

10:05 p.m.  
Anonymous Anonim said...

Cred ca exagerezi cu condamnarea RT-urilor. Inteleg ca te deranjeaza personal, dar asta tine de educatie si cultura. In timp, lucrurile se rezolva de la sine. Nu poti schimba mentalitatea unora spunand: "Bai, e de prost gust" fiindca te trezesti cu replica (eventual sincera): "Dar de ce?" la care nu ai sa poti sa raspunzi, data fiind lipsa unui limbaj comun.

8:04 p.m.  

Trimiteți un comentariu

<< Home