miercuri, februarie 18, 2009

Blogs: Despre comentarii pe (acest) blog

Am vrut o singura data sa comentez ca Anonim pe un blog. Nu mi-a iesit. Am fost "moderat". Nu injuram, doar incercam sa arunc o mica bomba dintr-o mica frustrare. Sunt mai bine de doi ani de atunci. Am mai crescut si eu intre timp...

Nu am sters niciun comentariu de pe acest blog sau cel putin nu imi aduc aminte acum. Nu imi plac mesajele anonime nici chiar daca au ceva de spus. Cei mai multi Anonimi nu stiu despre ce vorbesc, nu au toate informatiile necesare sau pur si simplu nu ma plac. Nu am primit multe injuraturi. Doar doua.

Acum un an si ceva cand Andressa a fost "atacata" dupa lansarea ei ca editorialist pentru ProSport, i-am zis o chestie banala, crezand ca-i ridic moralul asa: "Stii ca ai ajuns persoana importanta cand lumea incepe sa te injure!".

Cu doua injuraturi la activ, se pare ca nu prea sunt important. Dar nu despre asta este vorba de fapt. Ci despre ce mi-am propus sa fie acest blog.

Inteleg ca blogul are o anumita vizibilitate si influenta, dar chiar si asa este un spatiu personal si nu vreau sa las pe nimeni sa intre cu bocancii plini de noroi in "sufrageria" mea. Si cum mi-am propus sa nu comentez pe marginea reactiilor cu tenta negativa la adresa mea, am preferat sa las lucrurile asa, sperand ca oamenii au chiar discernamant.

Cineva mi-a cerut sa ii sterg comentariile. Ii dadusem cateva explicatii pe e-mail si recunoscuse ca gresise. Nu le-am sters. I-am zis: "It's part of the game!".

Astazi am primit cea de-a doua injuratura. Mi-a lasat un gust amar. Nu a fost o suparare fata de cuvintele primite, ci mai degraba un dezgust fata de nivelul la care s-a coborat autorul.

So, cum nu contracarez opiniile contra, am decis ca cel putin in spatiul meu personal sa nu mai deschid "usa" oricui, drept pentru care din acest moment, comentariile intra in moderare.

La un moment dat ma gandeam sa renunt de tot la ele. Nu primesc prea multe reactii (stiu ca mare parte de vina o are Blogger.com) si nici nu reusesc sa raspund tuturor.

Voi incerca sa nu las o zi fara sa dau accept comentariilor propuse si sper sa ii descurajez pe cei cativa care interactioneaza cu mine acum.

Etichete: ,

8 Comments:

Anonymous zamolxis said...

Cred ca gresesti cu moderarea, dar e dreptul tau. Eu am o politica asemanatoare (dar nu enuntata asa ca tine), si pana acum am sters un comentariu. Am pus povestea in URL si sunt curios: de cand ai pornit tu blogul, n-ai avut nici un pornos sa-si faca reclama din comentariile tale?

2:23 a.m.  
Anonymous Silviu said...

Nu trebuie sa te supere comentariile rele...cine injura e prost crescut...dar vorba aia cite capete atitea parere si nu poti multi pe toata lumea...ideea este sa nu le iei foarte personal...lumea e destul de stresata...si ma calca si pe bec.:)...poate injura sau incearca sa faca rau numai ca sa isi alunge frustrarile si sa se descarce...si poti nimeri la mijloc.

9:40 a.m.  
Anonymous motanes said...

E hotararea ta, dar cred ca gresesti. Blogul nu este doar un site ca oricare altul, si tu stii asta foarte bine. Moderarea comentariilor va afecta comunicarea, cititorii nu vor mai interactiona cu aceeasi usurinta.

Cred ca poti controla, oarecum, problema facand o lista neagra de cuvinte, eventual IP-uri.

Altfel, eu cred ca vandalii netului au castigat, afectarea comunicarii fiind ocupatia lor.

9:59 a.m.  
Anonymous Bilen said...

Nu inteleg cine te-ar injura pe tine Cristi, chiar nu are sens. Intotdeauna echidistant, obiectiv si dornic de a ajuta pe oricine din industrie. Chiar imi pare rau ca exista oameni care probabil fac asta din plictiseala fara sa se gandeasca ca cel care scrie in acest blog chiar pune suflet in fiecare cuvintel pe care il scrie. Pacat.

11:48 a.m.  
Anonymous Roxana said...

Cred ca blogul tau e important prin continutul lui si posturile publicate de tine. Nu neaparat datorita comentariilor. Asa ca da, mai bine modereaza-le, pentru ca Internet-ul este atat locul unor literati, cat si a unor frustrati, al caror loc (cei din urma) este pe forumurile cu injuraturi.Si personal, dc intru pe anumite bloguri cu un anumit statut, nu am chef sa asist la 'poluarea' lor de catre astfel de personaje. Succes!

1:59 p.m.  
Blogger Cristian said...

@zamolxis
Au fost ceva link-uri dar nu foarte multe. Pe Blogger.com e mai greu sa postezi comments si asta ii descurajeaza pe multi!

3:32 p.m.  
Blogger Cristian said...

@motanes

Pornind de la feedback-ul anterior, pot spune ca a fost foarte putina interactiune in comentarii. Daca eram pe WordPress poate aveam mai multi...

3:33 p.m.  
Anonymous krossfire said...

Am mai spus-o si o mai spun : Anonimii nu au dreptul la o opinie daca nu au minimul de bun simt de a dona un identificator, fie si pseudonimic.

7:11 p.m.  

Trimiteți un comentariu

Links to this post:

Creați un link

<< Home