luni, noiembrie 24, 2008

Events: 25.000 de euro pe masa Net Start-Up

Va spuneam in urma cu cateva zile ca am schimbat formatul Net Start-Up, competitia de proiecte online din cadrul NetCamp.

Am decis sa nu mai punem accent pe numarul si diversitatea ideilor, ci sa aducem fata in fata investitori si antreprenori. Asa ca in sesiunea ce va incheia NetCamp - cea dedicata Net Start-Up - ii vom avea doar pe acei antreprenori care au fost selectati anterior chiar de investitori.

In acest moment, cinci investitori si-au reconfirmat prezenta la Net Start-Up: Alexis Bonte (prin Sergiu Biris), Alexandre Almajeanu (Gentica), Vlad Stan (SeedMoney), Daniel Enache (1000 Tiny Tigers), Rachad El Jisr (Rockmedia).

Mai mult decat atat, acesti cinci investitori vor pune fiecare pe masa 5.000 de euro pentru o idee pe care o vor alege.

Stati un pic! Sa nu credeti ca banii vor fi dati asa usor. Exista un mic regulament.

Un investitor poate aprecia o idee si decide sa ofere acei 5.000 de euro. In schimbul acestei sume proprietarul proiectului se angajeaza sa ofere 10% din idee (stiu ca suna ciudat, dar intelegeti voi ce vreau sa zic). Nu este insa o obligatie. Daca suma ii este necesara pentru a lucra la idee, acest lucru e la aprecierea participantului.

Daca mai multi investitori apreciaza aceeasi idee, ei vor trebui sa imparta intre ei cele 10 procente. Deci o idee poate lua toti banii "de pe masa".

Mai departe, antreprenorul (omul cu ideea) trebuie sa dezvolte proiectul pana la un stadiu in care poate atrage o noua finantare de la investitorul initial sau de la altii, prin intermediul acestuia.

Stiu ca vor aparea comentarii, de aceea tin sa mai spun ca anul acesta Net Start-Up e cea mai buna ocazie pentru start-up-uri online de a intalni un numar mare de investitori. Pe langa cei cinci scosi in fata reflectoarelor, vom aduce in sala si alte persoane interesate sa investeasca in online.

Prin strangerea acestei sume am creat de fapt un pretext pentru a-i aduce in aceeasi incapere pe cei care isi propun sa creasca un numar mare de proiecte online. Retineti ca investitorii nu au nicio obligatie de a oferi suma scoasa la bataie. Si cum spuneam mai sus, nici participanti nu sunt obligati sa accepte. E decizia lor. Si - de ce nu? - daca sunt interesati de bani, pot negocia.

Am mai spus-o de cateva ori in ultimele saptamani: Cred ca sunt mai multi bani acum decat idei de proiecte online. Sper acum ca Net Start-Up sa imi demonstreze ca am gresit.

UPDATE: Se pare ca am generat niste nelamuriri, de aceea am editat postul. Ce vreau sa mai spun este ca daca anul trecut am facut un "concurs de frumusete" la Net Start-Up, fara a tinti foarte precis investitorii, acum ii vom aduce in sala.

Cine va dori sa isi creasca ideea acolo va putea gasi sprijin sau cel putin isi va putea verifica ideea.

Proiectul UberVU nu avea nume si era doar un proiect pe hartie (daca nu gresesc) cand a castigat competitia 11 Minutes anul trecut la Zilele Biz. Vladimir Oane a mers si l-a prezentat totusi.

Etichete: , ,

3 Comments:

Blogger Daniel Buca said...

Nu banii pentru proiecte sau numarul proiectelor sunt problema.
Si proiecte sunt destule, si bani se gasesc.

Problema sunt oamenii si lipsa lor de educatie antreprenoriala.

1:32 a.m.  
Anonymous Anonim said...

La noi blogosfera inca nu s-a maturizat iar voi va ganditi la proiecte... Pe cat ca nu va veti alege cu ceva serios in domeniu?

2:30 a.m.  
Blogger Lucian said...

Poti sa te uiti peste lista cu proiectele deja adaugate:

http://www.trilulilu.ro/concurs/netstartup

Am vazut cateva idei chiar bune, care nu s-au mai facut la noi, si poate chiar nici in alte parti nu exista asa ceva. Poate nu sunt lucruri extraordinare, dar sunt proiecte care rezolva o anumita categorie de probleme, insa o fac bine, te-ai putea uita peste lista si ai putea vedea despre ce vorbesc.

11:53 p.m.  

Trimiteți un comentariu

<< Home