sâmbătă, august 02, 2008

Life: Internetul poate fi mai bun

M-am trezit ieri seara pe la 7 ca nu am pus bani pe card. Plec in concediu si mi se pare mult mai usor sa platesc cu cardul. M-am cam ofticat ca am uitat sa trec pe la banca in timpul zilei. Mai ales ca recent comentam pe Twitter programul bancilor de la noi. Nu inteleg de ce bancile inchid la 17.30, cand cei mai multi oameni isi termina treaba dupa 18.00.

Stiam ca banca mea are program si sambata, dar vroiam sa scap de treaba asta cat mai repede. Asa ca am intrat pe site-ul bancii sa vad daca gasesc o sucursala cu program prelungit. Mi-a luat ceva timp pana am gasit lista locatiilor. Apoi am mai petrecut ceva timp facand browsing alfabetic. Norocul meu ca am gasit mai multe variante. Am avut mici probleme si cu gasirea sucursalei alese (cu program pana la 22.00), insa nu atat de mari cat sa defulez pe blog.

Toata aceasta experienta mi-a dat de gandit si m-a facut sa ma intreb: De ce nu isi optimizeaza bancile site-urile sa vina mai mult in sprijinul clientului? O simpla prezenta online nu inseamna neaparat un site util.

De ce nu propun si o varianta pentru mobil? M-ar fi ajutat foarte mult sa gasesc un numar de telefon al sucursalei si sa nu mai ratacesc. OK, cineva ar putea spune ca puteam suna la call center (am numarul trecut pe card), insa mie imi place Internetul si il vad mult mai eficient.

Exagerez cand spun ca tot acest web 2.0 pe care il ridicam in slavi isi poate gasi utilitatea si pentru o banca? Nu ma pricep la chestiuni legate de geolocalizare si web mapping sau mobile web maps, dar cred ca ar merita explorate niste idei. As fi platit pentru utilizarea unei aplicatii care sa ma duca usor la adresa dorita. Probabil cei care au GPS se descurca usor si fara web 2.0. Eu nu am si cum spuneam, imi place Internetul.

Experimentul MasterCard s-a incheiat la sfarsitul lunii iulie. Mai am cateva idei de posturi pe care le voi pune probabil la intoarcerea din concediu. De altfel, voi mai aborda subiectul e-commerce si in alte posturi viitoare.

UPDATE: M-am bucurat ieri ca am putut pune bani pe card, azi insa mi-a pierit surasul can am aflat ca banii apar in cont in cel mult doua zile lucratoare. Ce o sa spun eu maine la hotel cand imi va cere cardul? Ca vin din Romania?

Experiment MasterCard - nici o plata fara card

Etichete: ,

6 Comments:

Blogger ibart said...

de ce nu folosesti internet banking? te scuteste de drumuri si birocratie... :)

2:17 p.m.  
Blogger BABILONUL IMOBILIAR said...

La Alpha si alte cateva, inchide la 3-3.30. Esti nocoros ca la banca ta se da "stingerea" la 5.30...

Azi, ai "bagat" si tu si zoso cate-o poza de "floricultura":), similare.
Melancolie? :)...

4:23 p.m.  
Anonymous Petrvs said...

@BABILONUL IMOBILIAR: poza are legautra cu experienta MasterCard a lui Cristi. ;) Vezi explicatia de pe Flickr.

9:10 p.m.  
Anonymous Saturnianul said...

Cristi nu inteleg, cum adica banii apar in cel mult doua zile lucratoare? Ce banca e aia? Eu depun banii pe card si cind ies din banca si verific la ATM banii sunt deja colo. Si sunt la BCR-ul ale carui servicii le hulesc multi.

2:59 p.m.  
Anonymous Fluture said...

Dupa cum te stim, te voi duce la un hotel decent, iar ei doar iti iau "adresa" cardului, abia cand pleci vor incerca sa ia banii de pe el:)

9:02 p.m.  
Anonymous andrei said...

in unele agenti BCR programul se inchide la 18:30

5:01 p.m.  

Trimiteți un comentariu

Links to this post:

Creați un link

<< Home