luni, septembrie 10, 2007

Personal: In timp ce eram plecat

Cinci zile am fost plecat si am gasit la intoarcere mai multe subiecte numai bune de pus pe blog. Semn ca vacanta s-a cam terminat pentru cei mai multi. Trec acum prin ele rapid si probabil am sa revin asupra unora dintre ele. Asadar:
  • Apple a lansat noul iPod, de fapt un iPhone fara telefon si a reusit sa-si supere fanii atat de tare incat Steve Jobs a trebuit "sa dea cu subsemnatul".
  • A aparut si zvonul ca in noiembrie Europa va vedea un iPhone 3G si 16 GB.
  • Revista mea favorita, Business 2.0, se va inchide in cele din urma. In urma cu doua luni mai multi cititori ai revistei au creat putina valva lansand un grup de sustinere a publicatiei.
  • Orlando si Cristi P isi impartasesc parerea despre angajatii entry-level in doua posturi ce merita citite.
  • Laurian Gridinoc, unul dintre cei trei actionari ai Grapefruit, si-a anuntat intentia de a vinde partea sa de 20% din companie. Am schimbat cateva mailuri cu Laurian pe aceasta tema, din care a reiesit acest interviu.
  • Netscape renunta la clona de digg care si-a dezamagit utilizatorii si propune o noua versiune aici.
  • Pe 5 octombrie la Gura Humorului are loc October Blog Fest. Cine vrea sa participe gaseste informatii aici.
  • Trafic.ro anunta o noua statistica pentru utilizatori: Top Continut. "Noua statistica ofera detalii referitoare la atractivitatea pe care o reprezinta continutul site-ului pentru vizitatori", am preluat din comunicat.
  • Firefox a reusit in mai putin de trei ani sa depaseasca 400 de milioane de download-uri.
  • Telefonia mobila a implinit 20 de ani de la paritia standardului GSM.
  • EVO TV, prima televiziune online din Romania, si-a relansat grila si cred ca si site-ul.
  • Doru mi-a zis si mie de masteratul in marketing online si pentru ca mi se pare o idee buna, o dau si eu mai departe pe blog.
  • Antena 1 si-a relansat site-ul, care m-a dus cu gandul la ProTv si CNN.

Etichete: , , , , , ,

11 Comments:

Anonymous Anonim said...

Antena1 cu gandul spre CNN???
Nici chiar asa Cristi, site-ul A1 e mult in urma CNN, din cam orice punct de vedere....

2:41 p.m.  
Anonymous Anonim said...

Am intrat azi pe site-ul Antena 1. Mi-a spus sec ca "încă nu LIVE". Am plecat cuminte în altă parte... e drept că nici la Pro sau CNN nu stau prea mult, poate că seamănă deja site-urile între ele. Sau poate eu nu sunt publicul ţintă.

3:47 p.m.  
Anonymous Anonim said...

merci ca ai spus de eveniment. sper ca vei fi prezent la blog fest

4:06 p.m.  
Anonymous Anonim said...

Poate 16GB, nu MB :)

4:06 p.m.  
Blogger Cristian said...

da, 16 giga... am schimbat... :-)

4:11 p.m.  
Anonymous Anonim said...

In timpul conferintei de presa de la Friends, comentam cu cineva ca IMSG va cumpara Grapefruit, am dedus asta colateral, din ce a spus CEO-ul IMSG. Mi se pare o coincidenta prea mare ca 20% din Grapefruit tocmai sunt scoase la vanzare. Altfel, Cristi, ma asteptam la un interviu mai suculent cu actionarul Grapefruit, din partea cuiva care a fost redactor sef la Biz si Campaign. Mi s-au parut scurte si seci atat intrebarile cat si raspunsurile.

10:11 a.m.  
Blogger Cristian said...

@ alexandru

nu mi-am propus sa fac jurnalism pe blog, iar interviul pe care l-ai citit a iesit dintr-o discutie pe mail.

cred insa ca raspunsurile lui completeaza foarte bine ceea ce au declarat partenerii sai. astfel s-au auzit ambele parti.

sper insa ca cineva care inca face presa sa aprofundeze subiectul. vorbim totusi de una dintre cele mai importante firme de branding de la noi.

sunt mai mult decat convins ca Grapefruit isi va pastra actiunile in familie pana la o afiliere sau vanzare aprobata de toti partenerii.

12:04 p.m.  
Anonymous Anonim said...

Cristi, nu cred ca vanzarea va fi in-house din mai multe motive. Unul este ca nu ar fi facut publica deschiderea catre vanzare a celor 20%. Cand faci publica o astfel de deschidere, e limpede ca astepti propuneri din afara firmei, ba chiar ca faci un fel de licitatie publica. Un alt motiv ar fi ca cei in-house nu pot oferi banii pe care ii ofera cei de afara.
Totusi, firmele de branding au mers prost ca volum de business, si nu cred sa valoreze foarte, foarte mult. Mi se pare amuzant ca Aneta, ca raspuns la faptul ca Brand Tailors a raportat cea mai mare cifra de afaceri, de vreo 500.000 E, a replicat se pare in Business Standard ca ea are cel mai mare profit, de vreo 100.000 E. Imi spunea cineva azi, nu am citit cu ochii mei, dar sursa e credibila. Mi se pare o furtuna intr-un pahar cu apa, la suma de o juma de miliard net cat s-a investit in publicitate, cea de 2 milioane, cat au impartit firmele de branding.

10:12 p.m.  
Anonymous Anonim said...

Am citit scrisoarea lui Steve Jobs, am citit supararile unora din fanii Apple, am citit si cum unii il acuza pe Jobs, dar tot ei il iarta.

Fara nici o urma de rasism, dar doaaaaaaamne, ce usor sunt americanii de invartit pe degete, odata ce le-ai bagat in cap ceva!!!

"Ne-a tras-o, dar prin faptul ca primim un store credit de 100 de dolari, Steve Jobs ne arata ca lui ii pasa de noi" Seriooooos? Ceva la modul "Mie imi pasa de tine, uite, data urmatoare cand CUMPERI ceva Apple, ai discount de 100 de dolari".

Toata stima pentru Jobs, nu imi place Apple, dar el chiar stie cum sa faca bani multi. Stie sa scoata bani si vanzari Apple din orice chestie, iar zombiile Apple cumpara de rup, crezand ca Jobs e un fel de tata protector, care ii apara in primul rand de Masinaria Corporatista Microsoft, de foamete, de saracie etc.

Steve Jobs cred ca rade si acum cu ceilalti membri din conducere Apple de reactiile fanilor Apple la scrisoarea lui.
El le explica in scrisoare ca asta e mersul preturilor, ca e si normal sa porneasca iPhone-ul cu mega pretz, cand fanii stau si fac cozi kilometrice la lansare; era normal sa profite de acest "hype" si sa ii curete de bani, profitand de naivitatea lor.

Faptul ca s-au ieftinit intr-atat iPhone-urile denota cat de artificial umflate erau preturile initiale. Nu vad in asta o problema, oricum fanii Apple (cel putin cei americani) sunt in stare sa ierte orice operatiune de curatare a buzunarelor.

1:12 p.m.  
Blogger Cristian said...

@ alexandru

din ce stiu eu, nu s-a anuntat nimic public. un ziarist a aflat si a dat stirea. probabil se stie in cercuri restranse, dar inca o data, eu nu stiu nimic sa se fi anuntat in gura mare pe piata!

5:09 p.m.  
Blogger Dan said...

Din cunostiintele mele, prima televiziune online este http://www.arenatv.ro/ care cel putin a aparut inainte de cea pe care o metionezi. Spor la treaba!

Dan

http://www.businessideas.ro

9:51 a.m.  

Trimiteți un comentariu

<< Home