Calendar Manafu 2006
Nu am ego-ul atat de mare incat sa imi creez propriul calendar, insa cineva s-a gandit sa imi ofere calendarul pe care il voi pastra (cel mai probabil) tot anul. Un calendar cu numele meu.
Acest calendar nu numai ca (poate) "merge la suflet", dar pune in valoare si expeditorul (o tipografie), demonstrandu-i capabilitatile artistice (conceptul grafic) si cele tehnice (tiparul). Click aici pentru mai multe imagini din acest calendar.
Cum dau drumul la apa?
Sunt cateva surprize pe care o camera de hotel ti le poate oferi. Am avut ocazia sa calatoresc destul de mult anul acesta si de cateva ori am intalnit urmatoarea provocare: cum dau drumul la apa din cada de baie? La noi sunt cunoscute doua sisteme: bateria monoactionare si bateria biactionare. La ei, dai si peste alte minunatii. Iata 2 de la Roma.
Prima imagine nu este din baia unei camere de hotel. Este din baia unui hotel. Actionarea apei se face prin apasarea butonului negru.
A doua imagine este dintr-o baie publica. Actionarea apei se face printr-o pedala ca in trenurile romanesti.
Masini "cool" la Roma
Chiar daca Smart este una dintre cele mai intalnite masini din clasa mini in Roma, intalnesti si asemenea 'ciudatenii'.
Am trait sa o vad si p'asta!
In mijlocul noptii, pe cand mesteream ceva pe computerul de acasa, mi s-a restartat monitorul, dupa care m-am trezit cu imaginea "rasturnata". Restart. Shut down. Start. Nimic.
Inovatie de la Santal
Am vazut de ceva timp noul ambalaj Santal si desi mi s-a parut putin ciudat si intrigant, nu mi-am dat seama de utilitatea noului package pana am cumparat o cutie.Nu am vazut comunicarea noului ambalaj - nici nu stiu daca au facut una. Ce pot sa spun despre el este doar o parere proprie. Ca "utilizator".Intotdeauna am avut o problema cu bauturile ambalate in cutii gen TetraPak:- cand turnam in pahar, sucul imi sarea din pahar, udand totul in jur, pe o raza mica de actiune (niciodata nu m-am gandit pana acum ca puteam turna in pahar in stilul in care torn berea ca sa nu faca spuma. Oricum ar fi ciudat sa procedez asa!)- era foarte greu sa bei direct din cutie.Unii producatori au rezolvat a doua problema. Ambalajul Cappy a rezolvat-o. Nu si pe prima.Pot spune ca dupa prima experienta cu noul ambalaj Santal, am rezolvat cele doua probleme.
De ce iubesc publicitatea
Un prieten mi-a trimis acest spot. La Subject scria ceva de genul "posibil spotul anului". E nu e chiar asa. Se stie deja ca Honda Grr a fost declarat spotul anului, luandu-se in considerare premiile primite.Spotul trimis de amicul meu face parte din suita de spoturi difuzate la SupeBowl.Imi place acest spot pentru ca mi-a reamintit de ce iubesc publicitate.
Best use of music
Exceptional spotul de lansare a gamei Bravia de la Sony! O idee curata si o muzica nemaipomenita! Totul despre acest spot (inlcusiv download, making of, mp3) la Bravia Advert.
Unde (cred ca) greseste Cosmote
Culoarea oficiala a Cosmote este verdele. Unul asemanator cu cel al Connex. Asta e! Nu puteau sa il faca altfel (ar fi costat prea mult) si nici sa revina la identitatea Cosmorom (creata dupa vechiul logo al Cosmote si de trista amintire). Intrarea Cosmote insemna un nou inceput, o noua companie, deci trebuia respectat brandingul actual.Raman insa intrebari de genul: Ce ar fi facut Cosmote, daca nu ar fi fost anuntat rebranding-ul Connex-Vodafone in aceasta toamna (si ar fi venit abia in februarie-martie 2006)? Cat de mult vor fi 'afectati' (derutati, confuzati, alienati) utilizatorii (oamenii in general) de situatie? Cine castiga si cine pierde din aceasta asemanare izbitoare?Ce mi s-a parut total nepotrivit momentului este sloganul (In touch with life).Exista de ceva timp - gratie Orange - orientarea (sau disruption-ul cum ar spune niste amici din advertising) companiilor tech spre comunicari si identitati non-tech. Sa ne aducem aminte ca Orange a promis ca nu va arata niciodata un terminal mobil in reclamele sale (ma refer la camapniile de imagine si la integrarea terminalului ca 'actor' in spot).Cineva imi spunea la un moment dat ca la inceputurile telefoniei mobile trebuia sa transmiti cumva ca: "acesta e un telefon mobil la care poti vorbi cu familia si prietenii, iar noi suntem un operator de telefonie mobila si ne ocupam cu comunicarea (comunicatiile)". Asa au aparut brandurile Connex, Dialog, Alo.Ei bine, desi au trecut 8 ani de la lansarea GSM in Romania, iar Connex si Orange comunica 'naturist' de ceva vreme, Cosmote ar fi trebuit sa spuna din nou: "Noi suntem o companie de comunicatii". Si mai mult, ar fi trebuit sa spuna "La noi convorbirile costa cel mai putin".Cred ca multi oameni de rand vor crede ca e vorba de un nou dealer GSM, care lucreaza pentru Connex.