vineri, ianuarie 29, 2010

Blogs: ZeList ne arata trend-ul?


Cea mai recenta actualizare a clasamentului ZeList arata o situatie cel putin interesanta in top 10. Daca ma exclud si fac abstractie ca pana mai ieri blogul lui Zoso era liderul topului, pot spune ca blogosfera este in acest moment "dominata" de blogurile celebritatilor media (Cabral, Victor Ciutacu, Tudor Chirila, Mircea Badea), cele de grup (BookBlog, Umbrela Verde, VoxPublica) sau nisate (Re:Fresh, Reporter Virtual, Pagina De Media).

Este probabil o situatie de moment, insa ma face sa fiu mai atent la dinamica ZeList. Mi se pare interesanta ascensiunea segmentelor din care aceste bloguri fac parte. Dominatia lor in ZeList ne-ar putea arata un nou trend si va marca un nou pas inainte in blogosfera. Dar chiar si asa, blogurile personale vor avea un rol foarte important si in 2010.

UPDATE: Cumva, comunicatul Trafic.ro de acum doua zile sustine ce am spus mai sus.

Etichete: , , ,

8 Comments:

Anonymous Bondarul said...

Interesanta analiza.Sa inteleg din articolul tau ca zoso nu face fata trendului,de a parasit zelist?
P.S Cand corabia se scufunda unii fug ca sobolanii!

12:10 p.m.  
Anonymous Anonim said...

unde a disparut zoso? Nu ca mi-ar pasa...dar totusi..

12:11 p.m.  
Blogger Cristian said...

guys!

zoso a fost liderul clasamentului de cand s-a lansat zelist si era cand s-a retras!

nimeni nu a fugit nicaieri!

12:34 p.m.  
Anonymous Catalin Tenita said...

Foarte pertinent comentariu.
Cred ca pe masura ce blogosfera devine mainstream (de fapt deja a devenit) la varf vor exista mai multe categorii de bloguri: vedete, oameni politici, bloguri colective etc.

Noi (la Zelist) vom incerca sa ne adaptam tendintei acesteia si sa facem pe langa topul general si o serie de topuri de nisa, ce vor fi de interes atat pentru publicul care cauta un anume gen de continut (mai nisat,mai putin freestyle), cat si pentru potentialii advertiseri (care poate vor dori sa isi moduleze mesajul pe niste demografice mai omogene, sa targeteze un anumit tip de consumator etc). Vin si astea in urmatoarele luni (cel mult luni)

Cat priveste blogul lui Vali (zoso.ro) este de departe cel mai influentator atat in interiorul blogosferei (nr si importanta linkuri) cat si in exterior (trafic, in primul rand).
Iar acest lucru se poate verifica de ex aici:
http://www.alexa.com/siteinfo/zoso.ro?p=tgraph&r=home_home

(introduceti alt blog, de ex: mircea-badea.ro)

Insa cred ca observatia este foarte corecta excluzand fenomenul Zoso.
Poate facem o stastica pe primii 100. Ian 2008-Ian2009-Ian2010 (de fapt chiar o facem) Poate fi interesanta

1:52 p.m.  
Blogger Andrei Jitcă said...

@Catalin Tenita: Bun, dar totusi fa-ma sa inteleg, Vali si-a exclus blogul de pe Zelist sau voi l-ati exclus?

2:36 a.m.  
Blogger bogdan said...

Sunt de apreciat oamenii ca Manafu, Chinezu, Zoso, Budha, etc care s-au ridicat de la 0 si pe spatele lor. Daca esti vedeta TV normal ca ai un avantaj cert in fata unui noname si pana la urma notorietatea primeaza ca degeaba esti bun daca nu stie nimeni de existenta ta. Va dati seama ca sunt foarte multe persoane care au bloguri de calitate dar inca nu au reusit inca sa-si faca un nume.
Parerea mea este ca in viitor daca aceste persoane care au pornit de jos si intradevar au toate meritele, nu vor patrunde si in spatiu TV incet incet vor scadea in topuri.
Inca o chestie care imi place la acest blog este ca a ramas pe subdomeniu, lucru care mi se pare mai aproape de noi, "muritorii".

11:38 a.m.  
Anonymous Razvan Pascu said...

Vedetele beneficiaza de expunere pe TV, care in Romania este extrem de importanta. Astazi daca esti la TV esti Dumnezeu.

Insa cred ca la blogurile de nisa, traficul si pozitia in Zelist nu conteaza atat de mult. Eu (cu un blog de nisa) niciodata nu ma voi putea lupta de la egal la egal cu Zoso, Cabral sau mai stiu eu ce bloguri scriu despre "diverse".

Eu cred ca blogurile de nisa trebuie sa caute sa mizeze tocmai pe expertiza, nu pe trafic sau pozitia in Zelist.

7:57 p.m.  
Anonymous Anonim said...

razvan, corect, dar pana sa faci masa critica trebuie sa apari pe ici/colo.

1:03 a.m.  

Trimiteți un comentariu

<< Home