joi, decembrie 17, 2009

Tech: Protejarea cumparaturilor online

Acum cateva zile la Stirile ProTV (parca) am vazut un reportaj despre protectia impotriva fraudelor in e-commerce. Se vorbea de clonarea unor site-uri cunoscute si inducerea in eroare a clientilor care prefera sa cumpere online de Sarbatori.

E putin probabil ca un om cu ceva experienta in online sa cada in aceasta plasa, insa oricui i se poate intampla sa fie tinta unui malware sau unui atac de phishing. Daca stai si asculti un expert in securitate, pleci de la intalnire bulversat. Mie mi s-a intamplat.

Sunt multe cai asadar prin care putem pierde bani atunci cand facem cumparaturi online. Costin oferea pe Re:fresh de curand doua sfaturi pentru a ne proteja datele personale de furturile informatice.

Cei de la Microsoft mi-au dat chiar un ghid pentru cumparaturi online mai sigure. Il vedeti la Victor pe blog, iar aici gasiti un tutorial video pe tema securitatii.

Microsoft promoveaza puternic browser-ul Internet Explorer 8 si pachetul sau de masuri anti-frauda. Si ii si inteleg de ce. Am intrat de curiozitate pe Trafic.ro, in sectiunea Comert electronic, si am m-am uitat la intamplare in statisticile unor magazine cunoscute. Exista inca un procent important de utilizatori de Internet care navigheaza utilizand Internet Explorer 6, un browser lansat in 2001.

Atacurile informatice au devenit din ce in ce mai variate si sofisticate, iar primele victime cad in randurile celor care nu dau o atentie prea mare activitatilor lor pe web si celor care utilizeaza browsere din generatii mai vechi.

Etichete: , , , ,

2 Comments:

Anonymous Dan Blog said...

Romania este inca la inceput in acest domeniu, domeniul vanzarilor online. Dincolo totusi exista o anumita "educatie" si totodata civilizatie in domeniul comertului electronic ...

6:23 p.m.  
Anonymous Life Tester said...

LOL, pe cei de la microsoft i-ai gasit sa te invete de securitate? :-)

"Still, the two major security improvements are useful, and they serve to reinforce a product that is much more secure than the one that was offered a mere two versions ago."

via http://www.itsecurity.com/features/ie8-security-features-032408/

1:19 a.m.  

Trimiteți un comentariu

<< Home