vineri, noiembrie 13, 2009

CSR: Let's Do it Romania!

Ieri la Green Conference am aflat despre "Let's Do it Romania!", un proiect care reuneste deja deja mai multe asociatii de mediu si isi propune sa curete tara de gunoi. Ce a parut ambitios si incitant, cel putin pentru mine acum, a fost numarul de voluntari tintit: 800.000 de persoane!

Credeti ca vor reusi? Si ce ar trebui sa faca? De ce ar avea nevoie sa reuseasca?

Mi-ar placea sa vad cateva pareri in comentarii si chiar sa dezbatem un pic pe tema campaniei de strangere a voluntarilor.

Etichete: ,

2 Comments:

Blogger Codru said...

o idee excelenta. ma-ntreb totusi de ce nu au tintit nu numar rotund. un milion adica :)
zic bine?

9:17 p.m.  
Blogger Peter said...

De ce ar avea nevoie sa reuseasca? De betani! E nevoie de oameni care sa fie capabili sa insufle oamenilor dorinta de miscare, oameni care sa-i organizeze si oameni care sa constituie un nucleu activ si indistructibil la care voluntarii sa se poata atasa.

Ce le-as recomanda eu sa faca? Sa esueze cat mai repede! Sa formeze nucleul, sa aleaga o actiune simpla... gen curatarea unui colt din Bucuresti, sa-si propuna sa stranga 100 de oameni nu 800 de mii, si sa esueze in a-i strange... adica sa se duca in foarmatie restransa, cu 1, 2, 10 sau cati vor reusi sa convinga. Apoi sa aleaga alt colt si sa esueze din nou. Si din nou, si din nou, si din nou. De fiecare data sa documenteze procesul (filme, poze, blog-uri) si sa-si propuna sa esueze din nou.
Daca strang 100 de oameni sa ridice stacheta la 500 pentru a putea esua din nou. Daca strang 1000, sa o ridice la 5000.

11:41 a.m.  

Trimiteți un comentariu

<< Home