marți, august 18, 2009

Online: Esti pregatit pentru Twitter?

Se vorbeste mult zilele acestea despre postul "Why I don't Use Twitter". Eu nu imi propun sa il descifrez, amendez sau completez, ci doar sa va spun pe scurt doua intamplari cu Twitter in care am fost prins de curand.

Prima dateaza de saptamana trecuta, din ziua in care am lansat proiectul 1000eu.ro. La cateva minute dupa anuntarea pe Twitter, site-ul a intampinat probleme cu afisarea paginilor (incarcarea) si chiar in unele cazuri a fost inaccesibil.

A doua am patit-o chiar azi, cand am vrut sa popularizez un sondaj online pe Twitter. Accesul aproape instant din partea unui numar mare de utilizatori a perturbat chestionarul, ce folosea o platforma controlata atent si obisnuita cu un numar mic de vizite.

Mi-am adus aminte de un caz similar petrecut acum un an si ceva cu un site care afisa pe homepage un mesaj de genul: "Nu ne merge site-ul ca tocmai am parut pe TechCrunch".

Twitter e si vorbarie goala, insa pe masura ce ii va creste si mai mult popularitatea, va schimba radical atat comunicarea in sine, cat si felul in care interactionam.

Etichete: , ,

3 Comments:

Anonymous Garm said...

Sorry man dar eu nu consider Twitterul a fi atat de relevant. Este doar ceva mai nou si atata tot. Hai sa te intreb o chestie: ce poti face cu Twitter si nu puteai cu Yahoo Messenger?

10:53 a.m.  
Blogger Alex T said...

Aici este toata problema. Lumea nu intelege deloc ce inseamna twitter. Garm confirma acest lucru. Multi confunda YM cu twitter si invers. Twitter e o unealta foarte buna de promovare. Cum Digg a revolutionat microblogingul asa a facut-o si twitterul, dar mai bine. Este mult mai usor sa interactionezi cu lumea si de a raspandi vesti si de a promova produse, situ-uri si alte chestii.

Daca derulam putin... si ne uitam la Moartea lui M. Jackson. A fost o frenezie totala. Twitterul a raspandit vestea ca un virus. Au fost inghetate multe site-uri atunci.
Twitterul nu e pentru toti. sau ... defapt .. e pentru toti .. dar e foarte folositor pentru cei care stiu sa-l foloseasca!

Alex

2:40 a.m.  
Anonymous Oana said...

A zis foarte bine Alex si a punctat la fel de bine partea cu "cei care stiu sa-l foloseasca".
E intr-adevar un instrument extraordinar de raspandire instanta a informatiilor si tocmai aici ar trebui sa intervina diferenta dintre Twitter in YM. Pe YM vorbesti vrute si nevrute, pe Twitter ar trebui sa transmiti informatii relevante pentru cei care te urmaresc.
Si pe mine ma enerveaza cei care folosesc Twitterul ca pe o colectie de statusuri de mess sau ca sa se intrebe unii pe ceilalti ce au mancat la pranz sau sa-si ureze noapte buna.

7:46 p.m.  

Trimiteți un comentariu

Links to this post:

Creați un link

<< Home