vineri, mai 22, 2009

Online: Am dat bani la Google

Astazi am avut de ales: sa fac curatenie in Gmail sau sa cumpar spatiu extra pentru stocarea mesajelor?

Dupa ce anul trecut am optat pentru un cont PRO pe Flickr, acum am decis ca e mai bine sa maresc capacitatea casutei postale. Stiu, cei mai multi se mira cum am ajuns sa ocup cei 7 giga disponibili! Cred ca as fi putut sa fac loc si sa nu dau bani celor de la Google.

Acest post nu este despre comoditatea mea, ci mai degraba despre disponibilitatea de a plati pentru un serviciu online. De mai bine de 10 ani, m-am obisnuit - ca mai toata lumea - sa ma bucur de multe lucruri free si cu siguranta o voi face si in continuare. Dar in acelasi timp ma educ sa platesc pentru ce imi aduce valoare adaugata sau imi rezolva o problema. Si merita.

Cum este si serviciul de filesharing Dropbox. Daca pana de curand plimbam pe memory stick fisierele intre calculatorul de acasa si cel de la birou, acum folosesc Dropbox. Si chiar ma gandeam recent ca as plati 10$ pe luna pentru utilizarea serviciului la o capacitate marita, dincolo de oferta free actuala.

Am insa acum o alta posibilitate de a mari capacitatea: un program de referral. Fiecare nou cont inscris de cunoscutii mei imi aduce extra spatiu. E o idee are ma bucura si care in acelasi timp ma face sa cred ca la un moment dat voi da niste bani si la Dropbox. Ca la Google.

Etichete: ,

14 Comments:

Blogger Logatu said...

Eu cred ca le voi da bani pentru upgrade Picasa. Sau sa-mi fac un al doilea cont?

12:56 p.m.  
Anonymous George Hari Popescu said...

După ce am dat doi ani abonamentul la Yahoo Mail Plus, am renunţat pentru că nu văd o utilitate reală. Doar lipsa reclamelor parcă nu merită banii.

Aveam şi la Last.fm cont premium şi mai am la Animoto.com. Doar ultimul mai merită. Mai cumpăr şi eu din cînd în cînd servicii premium online.

1:07 p.m.  
Blogger Ireena said...

Folosesc si eu Dropbox-ul. Mi se pare genial serviciul. Deocamdata mi se par ok si cei 2.3GB pe care-i am disponibili. Oricum transfer ce am nevoie si apoi sterg.

1:22 p.m.  
Anonymous Pyuric said...

Si eu trebuie neaparat sa-mi maresc spatiul de la Gmail, deja e urgenta!!!!! Am ajuns la 96% si primesc in fiecare zi piese si poze si diverse alte documente pe mail. Nu vreau sa le sterg.

2:36 p.m.  
Blogger Florin Grozea (Hi-Q) said...

Acum două săptămâni am cumpărat și eu spațiu la GMail. Mă bucur că acel spațiu se poate folosi și la PicasaWeb, un serviciu pe care îl folosesc zilnic (pentru presă, alte site-uri, prieteni, comunicate).

Ideea este că voi plăti sume decente pentru servicii care-mi sunt extrem de folositoare și care nu au înlocuitori.

Am mai cumpărat: licențe pentru programe de muzică, de encodare MP3, transfer FTP și... cam atât.

5:29 p.m.  
Blogger PACO said...

Mai bine faceai un pic de loc dar in fine fiecare face ce vrea

3:40 p.m.  
Anonymous Daniel ION said...

Am incercat si eu DropBox acum juma de an pe cand era in beta.
Are un mare inconvenient: Toate fisierele pe care vrei sa le sincronizezi tb sa se afle intr-un folder numit Dropbox.

nu-mi convine asta. Pt ca eu nu-mi tin documentele in My Documents. Am o partitie separata de DATE cu foldere separate: Proiecte, Arhiva, Inbox...

@Florin: pt FTP exista Filezilla, cel mai bun freeware.

Ce folositi pentru backup? Eu folosesc Mozy. Intrati aici si va mariti cu 256 MB spatiul gratis de 2 GB cand fa faceti cont:
https://mozy.com/?code=Q63M65Disclosure: si eu castig tot 256 MB :)

Folosesc Flickr PRO de 2 ani si face toti banii. Nepotii o sa-mi fie recunoscatori sa vada poze cu bunicul la mare in Bulgaria :)

Mai platesc niste servicii online, dar nu-mi vin acum in minte.

Pentru Gmail, inca nu am nevoie, pt ca sterg atasamentele, las doar mesajele ca si arhiva.
Merg pe principiul Inbox Zero, procesez tot si nu las nimic important pe mail.

4:29 p.m.  
Anonymous Cluj said...

Iti permiti...

9:35 p.m.  
Anonymous Anonim said...

files.ovi.com

9:36 a.m.  
Blogger TradingForexProfit said...

probleme din astea nu prea am, pt ca folosesc Outlook configurat pt gmail si mi se downloadeaza pe comp tot. ce nu imi trebuie sterg, ce imi trebuie fac backup-uri regulate pe dvd-uri

12:53 a.m.  
Blogger Mihnea said...

Si eu mi-am luat, sunt pe acelasi principiu de "nu stii niciodata cand vei avea nevoie de un anumit atasament dintr-un anumit mail".

Logatu: Cand iti faci storage update la contul de Google, iti pune la un loc spatiul de pe Gmail si Picasa.

3:23 p.m.  
Blogger Valix said...

Cristi, ai incercat SkyDrive de la Microsoft? Merge si pe Mac, becouse merge cu Firefox. Nu e chiar sync, dar ai 5GB grupati cum vrei tu pe foldere, pe care le accesezi de oriunde.
De ceva vreme se tot povesteste ca si Google pregateste ceva similar...
Singura chestie suparatoare ar fi ca pt SkyDrive iti trebuie un cont de hotmail (sau live.com) si, daca nu ma insel, si o alta persoana cu care sheruiesti (imparti?) fisierele (poze, muzica, softuri, etc, nu doar documente) trebuie sa aiba un cont Windows Live (Hotmail). Deh, crestere artificiala a cotei de piata...

1:15 a.m.  
Blogger sabera said...

Electric Electrical Engineering Zoon Mathematics of Linear Algebra Life Style PRUDE ACTRESS IN INDIA This is the Gallery of Tennis Stars The Photo Gallery of LindsayLohan InDiaN LAsH Kereena Kapor Gallery The Gallery of Free wallpaper of Paris Hiltons The Free Wallpaper Gallery of Britney Spears The Gallery of Indian Actress Amisha Patel

12:49 p.m.  
Anonymous mirela said...

Si???Daca ai dat bani la Google de ce te vaieti??Unii dau bani,altii primesc bani de la Google...:)

4:14 p.m.  

Trimiteți un comentariu

Links to this post:

Creați un link

<< Home