marți, aprilie 28, 2009

Blogs: Cine interzice Twitter la serviciu?

Cunosc companii care au interzis utilizarea Yahoo Messenger in randul angajatilor, in timpul orelor de program. Acum aflu ca exista companii care au interzis si Twitter. Mi-a declarat cineva chiar pe Twitter. Asa am ajuns sa ma intreb: Mai cunoaste cineva asemenea cazuri? Si care este motivatia primita de la angajator?

Mai mult, acum ca retelele sociale au depasit e-mail-ul in popularitate, ma intreb: Au companiile nevoie de o politica de utilizare a social media in timpul programului?

P R O M O
MICROJOBS.RO: CAUTA SAU OFERA JOB-URI VIA TWITTER
SOCIAL MEDIA TRAINING: O NOUA EDITIE PE 7 MAI. ULTIMA IN 2009!
STRATEGIST.RO: BLOG DE SOCIAL MEDIA

Etichete: , , ,

14 Comments:

Anonymous nwradu said...

Ma indoiesc ca a intrebat cineva care e motivatia interzicerii...

10:09 a.m.  
Anonymous Radu Boncea said...

Companiile trebuie sa-si revizuiasca politica de Disclaimer in conditiile in care social networking-ul se impune tot mai mult ca si canal de comunicare.
Interesant de citit articolul Twitter vs Disclaimer Laws

10:19 a.m.  
Anonymous Anonim said...

noua ne merge twiter-ul....mess nu, myspace nu, youtube nu, trilulilu nu....ma bucur ca mai pot citi cate un blog

11:03 a.m.  
Anonymous writeman said...

david meerman scott zice ca blocarea accesului angajatilor la social media de catre companii e noua boala a comunicarii, dupa ce in anii 90 li se interzicea accesul la email iar apoi la youtube si bloguri... cica nu munceste angajatii. scott isi pune banii p-ailalti, care lasa angajatii sa frece menta pe net. citit aici: http://www.worldwiderave.com/ ce vreau sa zic e ca accesul la social media e o problema pentru angajati si in state, nu e vorba ca am fi doar noi inapoiati. bine, sunt inapoiate companiile care nici n-au internet...

12:22 p.m.  
Anonymous Time Tracking said...

Cred ca discutia trebuie sa porneasca de la motivatia si seriozitatea unui angajat.
Din punctul meu de vedere, daca un angajat are timp 'liber' la locul de munca are dreptul sa faca ce vrea cu el, atata timp cat eu ca angajator nu pot sa-l tin ocupat si productiv.

3:41 p.m.  
Blogger Le Maître said...

o analiza buna a evolutiei Twitter, via eMarketer.com

4:19 p.m.  
Blogger cosmixsandu said...

ce porcarie

6:21 p.m.  
Anonymous cosmin popan said...

cica asa s-ar putea conturna http://www.elliottkember.com/spreadtweet.html

7:08 p.m.  
Blogger Unknown said...

"acum ca retelele sociale au depasit e-mail-ul in popularitate" - say what?

9:06 p.m.  
Anonymous SUNT said...

e absurd... daca angajatul are timp de ce sa nu stea pe messenger.. :|

11:47 a.m.  
Anonymous sorin said...

S-a interzis pentru ca se folosea in alte scopuri decat cele impuse de firma. Sunt de acord sa se interzica acolo unde angajatii frecau duda pe internet, dar nu sunt de acord acolo unde totul se facea pentru firma.

11:21 p.m.  
Anonymous Corina said...

de acord cu SUNT. perfect de acord.

s-a ajuns foarte departe cu aceste interdictii ridicole in corporatii.

da-i angajatului de munca, motiveaza-l in mod corespunzator si nici picat cu lumanarea nu isi va pierde timpul pe diverse retele sociale sau site-uri de entertaining. nu fa asta, si sa vezi cate tertipuri va gasi sa o arda aiurea pe mess sau pe diverse retele sociale.

dupa cateva ore de munca, oamenii sunt braindead si cateva minute de mess, twitter sau ce mai vor fi fiind ele sunt pur si simplu relaxare curata, ca si pauza de tigara pentru altii. de care oamenii au nevoie, ca d-asta sunt oameni, nu roboti.

pot da, fara nicio remuscare, un exemplu personal. am lucrat intr-o companie care avea destule astfel de interdictii, si toata lumea "found a way out" pur si simplu pentru ca nu avea de lucru si nu era motivata. acum lucrez intr-un mediu unde e voie cu de toate, insa e atat de mult de lucru si toate sunt atat de urgente, incat pur si simplu nu-ti arde. ba chiar, daca ai de vorbit cu diversi colegi de birou, colegi localizati in alte tari, folosesti mess sau skype sau orice altceva.

12:52 a.m.  
Anonymous Claudia Ciuta said...

La noi chiar e incurajata treaba asta: mess-ul e instrument de comunicare interna, pe twitter suntem aproape toti, mai vorbim si pe facebook si likedin...da, recunosc, nu avem fani hi5 sau myspace.
Chestia cu blocarea anumitor aplicatii sau site-uri e o modalitate destul de comunista de a le transmite oamenilor ca ii obligi sa se contreze. De cele mai multe ori efectul e cel nedorit: angajatii gasesc alternative.

3:10 p.m.  
Anonymous rezidentialex said...

Am fost in Paris saptamana trecuta si in doua magazine in care am intrat (cam goale, ca e criza) angajatele stateau pe FaceBook.
Eu stiu ca youtube e interzis in anumite multinationale.

11:21 a.m.  

Trimiteți un comentariu

<< Home