marți, noiembrie 04, 2008

Life: Si altii vor sa traiasca fara cash

Un britanic de 25 de ani, James Allen, a decis in luna septembrie ca timp de un an sa plateasca doar cu cardul. Intreaga poveste o cititi aici.

Ca om care a experimentat timp de o luna doar plata cu cash, va pot spune ca sunt multe surprize pe care le poti avea, multe in locuri unde nu te astepti. De pilda, un restaurant bun din centrul Capitalei nu accepta carduri. Si vorbesc de un local foarte frecventat de straini. Dar am avut si surpiza sa pot plati la o farmacie 1,45 RON cu cardul.

Apoi, la noi nu exista la metrou automate pentru cartele ce accepta si carduri. De fapt nu cred ca exista de niciun fel. Si sunt de parere ca ar fi foarte bune si eficiente mai ales. In mall-uri ar trebui sa se "impuna" ca orice shop sau restaurant sa aiba POS. Care sa si functioneze.

Ca si in cazul lui James, e greu la REAL sau Hornbach sa iei un carucior de cumparaturi platind cu cardul. Are prevazut loc doar pentru monede de 50 de bani.

Etichete:

6 Comments:

Anonymous Anonim said...

Mie mi-e greu sa imaginez locuri in care nu accepta plata cu cardul. De fapt nu pot sa ma gandesc la nimic acum in afara de pub-uri si unele locuri prea indepartate ca sa aiba cititoare de carduri.

Dar vorba lui, cash, eww.

Si cand m-am mutat nu mi-a trebuit decat online banking si standing orders...who needs cash nowadays :o

12:19 a.m.  
Blogger DXN said...

nu mai port cash la mine de mult timp. intr-adevar, ai nevoie de monezi pentru carucior, dar daca nu ai multe de luat, iei un cos de mina. mai ai nevoie si dc suni de la public, dar astea noi au si fanta pt card. in romania sistemul de carduri e total arhaic, cred cu 89 de ani in urma.

2:05 a.m.  
Blogger BĂNĂŢEANU said...

sustin oricand plata cu cardul. Din pacate la noi chiar nu poti plati totul cu cardul, tot trebuie sa mai retragi numerar.

8:05 a.m.  
Blogger Sebastian Cochinescu said...

Știai că un magazin trebuie să plătească 2% din orice tranzacție efectuată cu cardul către bancă? 2% ai citit bine. 2% pentru folosirea unui POS. 2% pentru o facilitate ce ar trebui implementată peste tot. Este FOARTE mult după părerea mea...

2:03 p.m.  
Anonymous Anonim said...

@manafu: tare asta cu cosul de la real. cum ar fi sa iti puna slot de card si sa lasi cardul acolo cat timp faci cumparaturi?:)) sau sa iti dea 50 de bani inapoi cand il returnezi:)) si sa mai opreasca si comision pe tranzactie

12:58 p.m.  
Anonymous Anonim said...

Tanti Vergina de la care iau leuştean a zis că nu ştie ce e ăla POS, dar că are borş proaspăt. Automatul de cafea are o fantă, dar nu acceptă bani de plastic dur. La chioşcul de ziare nu avea să-mi dea rest la Mastercard. La cantina studenţească nu mai mînca nimeni, pentru că POS-ul era defect şi tocana zăcea neatinsă în cratiţă.

Am putea să facem alt experiment în RO: să cerem restul cînd plătim, că de aia e preţul de 9,99 şi nu de 10 lei. Şi am mai putea să nu mai trimitem oamenilor facturi pe hîrtie, că doar pot plăti cu cardul abonamentul la Orange.

12:10 a.m.  

Trimiteți un comentariu

<< Home