miercuri, noiembrie 12, 2008

Gadgets: Ce telefon sa imi iau?

Actualul telefon, un BlackBerry Curve, a inceput sa imi faca figuri si e posibil ca in curand "perla" de scroll sa nu mai faca fata frecusului si sa cedeze, ceea ce m-ar lasa practic fara telefon. Asta m-a facut sa ma gandesc serios la un nou terminal.

Sunt slabe sanse sa aleg un iPhone. HTC Diamond nu e genul meu sau mai precis eu nu sunt genul lui. Imi mai place Nokia E 71, dar aici am o problema de orgoliu... poveste lunga. Raman asadar la BlackBerry, brand de care de fapt nu vreau momentan sa ma despart.

Recent vroiam sa vina Bold pe piata. Si a venit. Dar acum sunt cu gandul la Storm, care va ajunge probabil la noi undeva la inceputul anului viitor, deci ar trebui sa mai astept.

Optiunea momentului e Bold. L-a incercat cineva. Merita?

Etichete: , , , ,

20 Comments:

Anonymous Anonim said...

Salut Cristi,

http://ro.lge.com/prodmodeldetail.do?actType=search&page=1&modelCategoryId=06&categoryId=06&parentId=000000&modelCodeDisplay=KU990&model=Select+a+model

LG? :)

Andrei

1:48 a.m.  
Anonymous Anonim said...

Eu mi-as lua IPhone, numai asta visez. Pacat ca Orange sunt marlani.... Sa speram ca de la 1 ianuarie pierd exclusivitatea cum se zice in targ.

7:56 a.m.  
Anonymous Anonim said...

Bold a fost retras luna trecuta in UK datorita problemelor de software. Ar fi bine sa mai ai putina rabdare si sa-l cumperi peste 2-3 luni cand ar trebui sa aiba o versiune de soft imbunatatita. Cam asta e problema la multe smartphone, probleme de soft neidentificate la testare si care sunt remediate in primul an de la lansare. Cu cat cumperi mai tarziu de la data lansarii, cu atat ai mai multe sanse sa ai o versiune de sistem de operare cu mai putine buguri. Si pe langa o experienta reusita mai profiti si de reducerea pretului :)

8:54 a.m.  
Anonymous Anonim said...

HTC Pro e mai mic (cu 1,5cm) si doar un pic mai gros (cu 3mm) decat Bold, insa ai si touch pe langa tastatura. Mie-mi place la nebunie.

10:09 a.m.  
Anonymous Anonim said...

Am sustinut si in continuare sustin ca daca nu faci parte dintr-o organizatie care are nevoie sa fie "conectata" 24/7, nu ai nevoie de BlackBerry.

Cu atat mai putin daca nu esti legat cu el la un Exchange sau BES (BlackBerry Enterprise Server). Altfel, 75% din feature-urile acestuia sunt total inutile.

Eu sunt fericitul posesor al unui HTC Touch Cruise de care sunt extraordinar de multumit. Nu am ales Diamond pentru ca e prea mic si poate chiar un pic "girlish" (nu pun intended).

Eu merg pe principiul ca daca nu folosesti cel putin 2/3 din feature-urile unui telefon in mod constant, mai bine iti iei altceva.

Au trecut (sper eu) vremurile in care impresionai pe cineva cu un telefon pe care nu aveai la ce-l folosi. Pentru targetul business e nevoie de un terminal business folosit la potentialul maxim, nu de iPhone, G1 sau altele similare.

Putin offtopic: dupa releaseul de firware 2.0 pentru iPhone, prin care te poti conecta la Exchange, Apple a sperat sa atace serios piata business. Nu a reusit, deoarece iPhone este si va ramane mult timp un "fan phone", nu un business phone.

10:17 a.m.  
Anonymous Anonim said...

E simplu: orice model de la Nokia.

10:48 a.m.  
Blogger Emi Gal said...

Bold nu mertiă. Nu mai are robustețea care a făcut RIM cea mai misto companie de telefoane business.

Eu cred că au încercat să facă din Bold un concurent iPhone. Si au reusit. Adică nu merge :).

10:56 a.m.  
Anonymous Anonim said...

Mata Hari, esti un bizon. de ce creditezi neconditionat nokia?

11:00 a.m.  
Anonymous Anonim said...

Eu unul aş merge pe Nokia e71 :)

12:24 p.m.  
Anonymous Anonim said...

Bold e un telefon dragut daca iti place Blackberry si esti norocos sa nu ai probleme cu un mic bug, cum ar fi ca atunci cand sa zicem ii dai drumul de la vreo 10 cm inaltime pe pat sau ceva in genul se stinge si porneste singur din nou din cauza carcasei de pe spate.

Are niste difuzoare foarte bune pentru un telefon, la internet iPhone il bate la fund pentru ca poti sa vezi mai mult si mai usor.

Cat despre email all for it. sat nav se incarca destul de greu dar are precizie cel putin versiunea de la Vodafone..e un program greoi!

4:37 p.m.  
Anonymous Anonim said...

Bold incă are probleme de software (firmware), impresia mea a fost că au băgat prea multe intr-un telefon prea mic. E71 merge brici.

7:48 p.m.  
Anonymous Anonim said...

am ajuns si eu pe la tine pe blog si am vazut postul asta; era sa pun mana pe telefon (BB Bold) si sa te sun, dar tocmai se resetase; a doua oara azi. L-am restartat, dar am ramas fara baterie. Ca nu tine mult. Oricum, probabil ca as fi avut probleme sa te aud, pentru ca nu imi merge butonul cu care se regleaza volumul. N-a mers niciodata...
Ghici ce vroiam sa-ti zic :)
Altfel e misto...

11:28 p.m.  
Anonymous Anonim said...

Storm vine la Vodafone pana de Craciun... Mai rezista nitelus...

11:34 p.m.  
Blogger A.Faith said...

de ce neapărat Black Berry? de ce nu un HTC?

11:39 p.m.  
Anonymous Anonim said...

Iti recomand cu caldura Sony Ericsson C905, dar nu ai tastatura qwerty. Asteapta Storm-ul sigur este aici de Sarbatori.

11:46 p.m.  
Blogger andrei said...

Acest comentariu a fost eliminat de autor.

12:30 p.m.  
Blogger andrei said...

te citesc de mai mult timp dar acum este prima oara cand comentez, sper sa te ajut in decizie:
sub nici o forma nu iti recomand sa iei un e71 daca ai nev de mail, eu am trecut de la curve la el si m-am intors inapoi la curve din simplu motiv ca nu se poate folosi email-ul la acelasi nivel, daca il iei doar pt sms-uri, telefonie si vrei ca bonus gps atunci e ok, insa daca ai vreo pretentie de mail sau messenger nu este deloc ok, momentan pe lg curve mai folosesc doar pentru telefonie un samsung Tocco (f480) care se comporta super, este mult mai comod decat un iphone ca dimensiuni; o alternativa este HTC diamond insa cand vei de da Windows Mobile te va durea :)
ps: ca idee eu imi voi face upgrade la curve si voi trece pe bold.. rezolutia si calitatea ecranului fiind factorii decisivi

12:32 p.m.  
Anonymous Anonim said...

e mishto bb bold l-am luat eu acum

display mai generos, browseru de web mai ok ca si fast utilities
ma deranjeaza ca are camera video nefolositoare d p meu d vedere.
mi-e dor inca de 8300 da cred ca bold e o afacere

11:43 p.m.  
Blogger Cristian said...

voi ramane la blackberry. am eu filosofia mea.

daca apple m-a atras prin design si putere, bb m-a atras ca telefon de business.

si aici apare filosofia mea. unele lucruri sunt facute sa fie bune pentru ceva anume si le iau ca atare. in acest caz brandul umbrela ma atrage mai putin. de exemplu, imi plac calculatoarele Apple, dar nu am avut un iPod pana acum (Shuffle nu se pune la socoteala), iar cu iPhone am avut o relatie prea scurta si ma bucur ca s-a spart devreme.

nokia o sa ramana cel mai puternic brand pentru mult timp. insa eu am nevoie de un terminal de business. pe telefon folosesc mai mult e-mailul decat serviciile de voce. iar bb inca e cel mai bun.

mai astept putin. poate aleg storm. dar cred ca tastele inca imi sunt de folos.

multumesc tuturor pentru sugestii!

12:16 a.m.  
Anonymous Anonim said...

http://www.joelonsoftware.com/items/2008/08/22.html

12:23 p.m.  

Trimiteți un comentariu

<< Home