marți, septembrie 02, 2008

Online: Google devine noul Microsoft

Afirmatia din titlu ii apartine lui Michael Arrington, seful TechCrunch, dar daca stam putin si ne uitam in jur vom ajunge usor sa spunem singuri acelasi lucru.

Google domina deja zona video si search, va vedea in curand pe piata primul telefon construit pe platforma sa Android si a lansat mai multi rivali pentru mari nume in lumea tech si online:Wikipedia, Second Life si Digg (aici a fost doar un test se pare). Pe langa asta are tot felul de aplicatii ce domina segmentele din care fac parte: GDocuments, GAnalytics, GReader etc.

Astazi este ziua in care Google intra pe teritoriul browserelor web, acolo unde pana acum a sustinut cauza Firefox in fata dominatiei Microsoft. Browser-ul Chrome se va lansa in varianta Beta si va fi disponibil pentru 100 de tari, doar in versiunea pentru Windows. Aici gasiti o banda desenata care explica ce face Chrome. Chiar daca tot ce face Google pare cool, un video demo pe YouTube ar fi fost mai bun.

Ma intreb la ce se gandeste Steve Jobs acum si daca cei de la Google se gandesc si ei la o consola de jocuri si un mp3 player.

Au mai scris despre subiect: Bobby, Orlando, Bradutz, Alex B.

Etichete: , , ,

3 Comments:

Blogger tester said...

Jobs nu se gandeste la nimic, Schmidt (CEO Google) e in board la Apple, deci ori ce fac baietii astia, nu-si pun bete'n roate :-)

Google goes for the small fish, Apple only for the big ones. Cine e la mijloc o sa incerce sentimente magice in anii urmatori :-))

9:41 a.m.  
Blogger tester said...

era "orice" acolo :p

9:42 a.m.  
Anonymous TheBride said...

Microsoft a pierdut demult trenul. Oricat s-ar agita Ballmer acum nu cred ca mai poate recupera din timpul irosit aiurea. De asemenea, oricat de mare ar creste Google va avea aceeasi soarta ca si Microsoft in cativa (10 poate) ani. Intotdeauna mintea omului va inventa ceva si mai si decat ieri. Asta e evolutia. Google e doar intr-o conjunctura favorabila.

2:10 p.m.  

Trimiteți un comentariu

Links to this post:

Creați un link

<< Home