miercuri, august 27, 2008

Blogs: Pregatim RoBloggers Survey 2008

Impreuna cu Carmen, lucrez zilele acestea la chestionarul pentru RoBloggers Survey 2008, urmand ca pe 1 septembrie sa il anuntam oficial.

Anul trecut au raspuns chestionarului nostru 702 bloggeri. Speram ca anul acesta sa depasim 1.000 de raspunsuri si chiar pare un obiectiv realizabil.

De altfel, in ultimul an, blogosfera a avut - cred - cea mai mare crestere fata de ceilalti ani. Spun asta pentru ca am simtit cum blogging-ul a devenit un fenomen mult mai prezent in cotidian, depasind statutul de moft sau nisa. Probabil spusele mele sunt sustinute si de Google, care recent a adaugat in versiunea .ro si cautarea pe bloguri, dar mai ales de ZeList care monitorizeaza in acest moment peste 12.000 de bloguri.

Anul trecut eu estimam ca exista in jur de 10.000 de bloguri active in Romania. Acum indraznesc sa spun ca sunt probabil in jur de 20 de mii. Rata de crestere ar putea veni si din rezultatele sondajului de anul acesta.

Pentru cei care nu stiu despre ce vorbesc, RoBloggers Survey este cel mai cunoscut sondaj dedicat blogosferei locale, initiat de Carmen Holotescu si cu mine in vara anului 2006.

Etichete: ,

2 Comments:

Anonymous Anonim said...

Cristi,
In editia de maine a topului vor aparea 17149 bloguri. Am adaugat vreo 5000 in ultima saptamana.

Daca e sa definim ca active cele care au cel putin 1 post in ultimele 30 de zile atunci ar fi vorba de 7,581 bloguri (din baza de 12000) cu un total de 85,971 si vreo 106000 de comentarii (Aici mai pierdem din motive tehnologice - adica feedul RSS are de regula ultimele 10, insa daca exista bloguri mari cu comentarii moderate si se aproba bulk, noi le vedem in RSS doar pe ultimele 10 de la un post. Dar intru in detalii tehnice.

Ce voiam sa zic ca:
1. estimarea ta de 10000 e corecta.
2. vom face un raport pe starea blogosferei la un an de la lansarea Zelist (cifre + analiza)
3. Sa ne trimiti bannerul cu survey-ul ca sa-l punem pe Zelist

5:00 p.m.  
Anonymous Anonim said...

Mie mi-ar placea sa vad (si) o lista a blogurilor care au ceva de spus. Adica o delimitare de blogurile, cu ghilimelele de rigoare, care posteaza cate un film de pe youtube la saptamana sau copiaza cate un articol din presa. De aici pana la un dmoz de nisa mai este un singur pas.

8:57 p.m.  

Trimiteți un comentariu

<< Home