miercuri, august 20, 2008

Blogs: Despre bani pentru posturi

DailyBusiness publica astazi un articol despre noul serviciu de publicitate pe bloguri, BaniPePost.com. Autorul materilaului mi-a cerut si mie cateva pareri. Cateva au aparut in articol. Nu a mai fost loc pentru o idee la care tin si cred ca ar trebui luata in considerare sau cel putin analizata:
"Eu unul nu sunt de acord cu o asemenea practica, insa sustin tot ce e legat de blogging, facut corect fireste. Pay per post e pus intr-o lumina mai putin buna din cauza unei potentiale manipulari si a lipsei de veridicitate a posturilor. BPP ar trebui sa ofere pe site mai multe informatii despre cine sunt cei din spatele proiectului, un model de contract, un FAQ si un cod propriu de bune practici. Altfel, ramane o initiativa anonima care poate lasa loc de interpretari: daca nu sunt limitari, pot face orice, nu?

Deja se vorbeste de anul acesta de un pact intre consumatori si companii pentru responsabilitate reciproca. Vezi www.ccpact.com. Cred ca toti cei care intra in campanii, ca sunt clienti sau bloggeri, ar trebui sa adere la acest pact sau sa isi publice propriile principii."
UPDATE: Eliza Rogalski pune o intrebare buna: Cu comentariile ce facem, cum le marcam? Asta in ideea in care si posturile platite sunt marcate.

Etichete: , ,

1 Comments:

Anonymous Anonim said...

interesant ca pana sa apara bloggerii, presa era considerata de o parte a pr-imii o sleahta de spagari. dai spaga, nu scriu de tine urat/scriu frumos. conferintele de presa erau modalitati interesante de a mai imbuna sacalii din presa, de ai face sa aiba o atitudine mai bune fata de compania ta. de a-ti face relatii ;)

acum cu bloggerii se complica povestea. multi sunt niste tembeli, care fac audienta injurand. Si atunci crearea unui sindicat, prin care sa centralizezi mita pare o idee buna. Pana la valorile morale pe care la au unii oameni (bloggeri part-time) asa cum esti si tu cristi, ne mananca cainii. Uite-te si tu ca e marea foamea la bloggerii mici si cainosi, care au aere de marire in cap. vor si celebritate si bani pe termen scurt, si atunci automat ca posturile platite sunt o solutie buna sa mai inchizi gura unor incomozi...

9:05 a.m.  

Trimiteți un comentariu

<< Home