marți, iulie 29, 2008

Online: Primul site (partial) 3D din Romania

Am primit si eu, ca si altii se pare, comunicatul ce anunta lansarea primului site 3D din Romania: Tuborg.ro. Am intrat fireste de curiozitate... Trebuie sa recunosc ca imi place ideea asta cu 3D-ul si cred ca se potriveste de minune unor branduri, mai ales din sectorul auto.

Ce se intampla pe Tuborg.ro? Parerea mea. Cred ca e mai degraba o demonstratie a capabilitatilor agentiei in materie de noi tehnologii. Nu mi se pare insa o mare realizare la capitolul design.

Apoi, experienta 3D se rezuma doar la homepage. Dincolo de el eu nu am gasit nimic spectaculos. Recunosc ca am dat click doar pe vreo 3 alte sectiuni.

Din nou parerea mea. Un site ar trebui sa serveasca prin design si tehnologii in principal continutului, trebuie sa il puna in valoare si nu in ultimul rand sa livreze o experienta. In cazul de fata, cu exceptia momentului de inceput, site-ul Tuborg imi dezvaluie mai degraba cateva idei de cum sa nu folosesc textul si sa aleg culorile. Apropo de culori, distinge cineva destul de bine sticla de bere pe acel fundal verde?

Etichete: ,

6 Comments:

Anonymous Andrei Potorac said...

Cristi, desi site-ul arata cum arata, faptul ca o companie asa de importanta a avut curajul sa accepte sa se promoveze cu un site 3D (Papervision 3D) este un pas inainte pentru industria online. Mic.

Daca se uita cineva de pe site, ar trebui sa stie ca pe MAC au inca probleme, si mi-au fost generate urmatoarele erori:

TypeError: Error #1010: A term is undefined and has no properties.
at spectrum/initMP3Player()
at spectrum/frame1()

ReferenceError: Error #1065: Variable add_in_list_galerie is not defined.
at MethodInfo-1534()
at flash.events::EventDispatcher/dispatchEventFunction()
at flash.events::EventDispatcher/dispatchEvent()
at flash.net::URLLoader/onComplete()

TypeError: Error #1009: Cannot access a property or method of a null object reference.
at MethodInfo-1552():D

11:40 p.m.  
Blogger Cristian said...

@andrei

o iau invers...

si eu am mac si s-a vazut OK.

eu functionez dupa un principiu cred eu sanatos: mai bine livrez ceva cum trebuie decat sa fac ceva doar de dragul de a face.

si cred ca brandurile au aceleasi asteptari.

in cazul de fata, site-ul sufera destul de mult la capitolul design. desigur, e mare lucru sa faci ceva in 3D, dar nu ar fi mai bine sa faci si ceva ca lumea.

inca ceva, ei si-au ratat probabil pionieratul, caci e posibil sa vedem un al doilea site in 3D, mult mai bun, care isi va aroga titlul de "Primul cel mai bine facut site in 3D", pe cand actualul va ramane cu titlul de "prima incercare...".

11:53 p.m.  
Anonymous Andrei Monciu said...

mie nu-mi deschide site-ul...:|

9:42 a.m.  
Anonymous Marius Deak said...

nu stiu altii cum sunt, dar eu cand intru pe site-uri din astea, ma apuca ameteala si obosesc repede. Fix ca in supermarket...

10:04 a.m.  
Anonymous Cosmixxx said...

Nu-mi place. Greoi si nu prea simpatic. Problema principala cu siturile astea flash e ca dureaza. Prea mult pana se incarca. Orice.

6:10 p.m.  
Anonymous Dragos said...

Cred ca e o moda in web designul autohton sa se "incerce" tehnologii noi si sa se faca valva pe seama acestor "incercari".

Eu unul rad de aceasta "incercare", rad de brandul Tuborg care acum ia tot "heat-ul" de pe urma acestei ratari si mai ales rad de agentie care a demonstrat ca nu stie cand si cum sa foloseasca noile tehnologii web, pentru ei folosirea papervision 3d fiind o incadrare in trendurile de afara! Macar acolo cand se foloseste, se foloseste cu cap o tehnologie noua de genul asta, nu doar de a fi folosita si pt. a primi puncte la factorul "cool"...

Jenant proiectul. Mai rau e ca agentia are si alte site-uri facute la fel in flash si majoritatea folosesc aceasta tehnologie doar de drag si sa dea bine la "portofoliu" :)

@agentia_care_a_facut_site-ul_tuborg
Hai mai invatati si voi de la...http://www.group94.com/ sa zicem, cum se foloseste flash-ul corect si creativ!

Curios e cum clientii "pun botul" la tentativele astea teribiliste de a iesi in evidenta in mediul online...

12:46 p.m.  

Trimiteți un comentariu

Links to this post:

Creați un link

<< Home