luni, iulie 21, 2008

Blogs: Lucruri de baza

Exista cel putin doua materiale pe care oamenii de PR ar trebui sa le citeasca inainte de a contacta o persoana ce detine un blog. Unul e scris de Bobby Voicu, celalalt de Victor Kapra.

M-am gandit mai demult sa spun si eu ceva pe tema asta, insa sfaturile celor doi sunt destul de bune pentru moment. Doar un singur lucru tin sa spun acum oamenilor din PR:
Ne place sa ne spunem bloggeri pentru ca avem un blog. Nu ar trebui insa sa fim apreciati in primul rand dupa acest statut. Unii dintre noi sunt studenti, altii someri, unii tocmai au devenit tatici, altii sunt catolici. Exista sefi de publicatii care au blog sau presedinti de companii. Sunt multi participanti la Olimpiadele Comunicarii care si-au pastrat blogul, dupa cum cei mai importanti jurnalisti IT de la noi tin un jurnal online. Suntem toate aceste lucruri sau doar unele dintre ele inainte de a fi bloggeri. Eu cunosc doar vreo 2-3 oameni care pot fi catalogati drept bloggeri adevarati si vreo 10 in total care iau blogging-ul foarte in serios. Asa ca aflati intai cine suntem de fapt, ce facem zi de zi, ce am mai facut si pregatiti abordarea in concordanta.
Un sfat cu dedicatie pentru baiatul de la PR dintr-o agentie cu care s-ar putea sa nu mai colaborez o vreme. Din cauza lui.

Etichete:

4 Comments:

Blogger ltaloi said...

Acest comentariu a fost eliminat de autor.

9:40 a.m.  
Blogger ltaloi said...

Blogul trebuie in primul rand inteles ca o unealta, fie ea de comunicare, de SEO, de monetizare a unor idei...

Dar asha e, blogging-ul nu e o meserie, e doar un mod de exprimare, sigur putin mai acid, mai virulent, mai altfel, dar este in esenta un RASPUNS la altceva, sau O IDEE prezentata altfel.

Faptul ca unii sunt perceputi ca bloggeri este poate si din cauza faptului ca nu s-au prezentat suficient de mult pe blogul personal, cred...

Dar nimeni (sau aproape nimeni) nu va zice despre mine ca sunt blogger, pentru ca stie, daca a citit atent posturile mele, stie cu ce ma ocup.

Nu stiu insa sa se fi prezentat foarte bine toti bloggerii, pentru ca unii nu doresc sa fie cunoscuti altfel decat prin acel pseudonim, e modul lor prin care critica lumea, prin care dialogheaza, sau monologheaza cu lumea, ei vor sa fie doar un pseudonim, ei pot fi numiti doar bloggeri... asta pana ajungi sa ii cunosti, pana cand ei isi arata fata.

Multa vreme si Zoso a fost doar un pseudonim, apoi a ales sa se arate in public. Atunci a devenit altceva decat un simplu blogger. Am aflat ce interese are si ce lucreaza.. mai putem sa spunem ca este numai un BLOGGER??

9:42 a.m.  
Anonymous Anonim said...

Ati uitat un lucru: nu toti cei care au un blog sunt si snobi.

Desi tocmai aceasta postare dovedeste contrariul. Ma refer la sfatul cu dedicatie, in caz ca .. nu e evident unora.

La asa tara asa.. "bloggeri".

12:11 p.m.  
Anonymous Anonim said...

Hm, eu vad foarte mult wordpress pe zi dar nu sunt nici macar aproape de a fi blogger, desi cunosc multi bloggeri si chiar inteleg cu ce se mananca :)

But time will tell...

10:49 p.m.  

Trimiteți un comentariu

<< Home