luni, iunie 09, 2008

Mobile: Se intampla lucruri

Pentru cei interesati de ce se mai intampla in zona telefoniei mobile, zilele acestea au fost incarcate de lansari si anunturi. Numai eu am numarat deja 3 lansari importante de terminale in cateva zile, incluzand aici si iPhone 3G.

Maine HP anunta oficial HP ipaq 910c, iar Zoso va participa la lansare.

Iar Microsoft pariaza mult pe Windows Mobile, cu un ochi atintit la cresterea pietei de smartphones, cu 50% pe an, de la noi. Asta ma face sa cred ca Microsoft va face un push de promovare in telefonia mobila. Ceea ce pare interesant si funny in contextul in care Orange vrea sa devina un mare comerciant de laptop-uri. Ca sa vezi cum se imbina business-urile!

Microsoft mizeaza in campania sa pe vanzari de 3 la 1 fata de iPhone in 2008 (asta mondial) si pe integrarea Windows Mobile in 21 de tipuri de terminale, dintre care cele mai asteptate sunt HTC Touch Diamond, HTC Touch Pro si Sony Ericsson Xperia X1.

Etichete: , , , ,

2 Comments:

Blogger Daniel said...

"Microsoft mizeaza in campania sa pe vanzari de 3 la 1 fata de iPhone in 2008 (asta mondial) si pe integrarea Windows Mobile in 21 de tipuri de terminale, dintre care cele mai asteptate sunt HTC Touch Diamond, HTC Touch Pro si Sony Ericsson Xperia X1." - pfff... Microsoft + o duzina de producatori de smartphone-uri mizeaza 3/1 fata de un singur produs, realizat "in casa" de un producator cu o cifra de afaceri de cateva ori mai mica decat Gates&co. ... cam rusinos. Oricum, Microsoft ramane lider necontestat pe piata telefoanelor business, iar Apple are sanse minime sa-i detroneze.

Motivul principal: mediul corporate este Windows/Microsoft (adaugand aici suita office, outlook, sync-urile...) - iar Apple iphone este inca perceput ca un gadget - stilat, dar gadget.

Lucrurile se vor schimba pesemne in 2009 - cand SDKu' aruncat de Jobsy pe piata isi va face efectul - vom avea o sumedenie de aplicatii ce vor mari productivitatea produsului - de la editoare de text la aplicatii dedicate. Oricum, pasii sunt clari: avem VPN Cisco, avem Exchange si inca cateva chestii pentru clientul corporatist in noua versiune de iPhone.

Concluzia: lupta o sa fie interesanta, sper sa castigam cu toti din asta :)

4:41 a.m.  
Anonymous Anonim said...

http://primariasectorului1.blog.com/

12:18 p.m.  

Trimiteți un comentariu

Links to this post:

Creați un link

<< Home