sâmbătă, iunie 07, 2008

Mobile: Cum arata iPhone 2

Lansarea noului iPhone/ iPhone 2 / iPhone 3G se apropie. CrunchGear "a pus mana" pe cateva imagini cu acest model.

Interesant de vazut la lansarea in Romania - probabil prin septembrie, cu un teasing din vara, ca sa creasca interesul - este impactul din primele zile oficiale pe piata. Ma refer aici la numarul de telefoane vandute.

De ce spun asta? Pentru ca acum exista deja un numar bun de iPhone pe piata, cele mai multe achizitionate de acei early adopters, de altfel si clientii vizati de orice produs nou, inclusiv pentru oferta Orange. iPhone este apoi la noi si un telefon de fitze, asa ca si pe segmentul acesta e acoperita cat de cat cererea.

Deci de unde ar veni noii utilizatori de iPhone la noi?

Aici mai apare o intrebare: Va costa un iPhone mai mult la Orange decat pe "piata alternativa", unde am auzit ca au mai scazut preturile?

O abordare interesanta pentru Orange ar fi sa intre putin pe teritoriul BlackBerry, in sectorul de business, unde achizitionarea de terminale noi nu tine de pretul lor. iPhone e un bun incentive pentru pastrarea unor abonati corporate si in ultima instanta pentru cei ce detin telefoane de companie.

Ce alte scenarii vedeti?

IDEA FORUM | EVENIMENTUL NOILOR IDEI IN MARKETING
WORKSHOPS | NU RATA SEMINARIILE DE PLANNING SI MARKETING

Etichete: , , ,

14 Comments:

Blogger bebe said...

Nu cred ca este o poza adevarata. Citeste postul de la engadget si poate iti mai schimbi parerea. Mie mi-a schimbat-o.

12:21 p.m.  
Blogger Ahilosu said...

sunt destul de sigur ca pozele sunt fake. doar pentru ca cei de la tech crunch /crunchgear spun ca ar fi cele reale, toate celelalte mari bloguri de tech ii contrazic.

1:45 p.m.  
Anonymous Anonim said...

Sunt ferm convins ca nu va exista un procent foarte mare de noi utilizatori iPhone raportat la cei deja existenti. Cei care au cumparat prima varianta sunt fie cei din sectorul buissnes fie cei pt care fitele conteaza mai mult decat utilitatea device-ului. Prima categorie va renunta treptat in favoarea unor telefoane cu adevarat buissnes, lipsa de aplicatii fiind un motiv des auzit la "purtatori" (a se compara cu cele UIQ, Symbian, WinMobile). Nu cred ca aplicatiile web vor reusi sa ii intoarca din drum ..(vezi spre ex. google reader) Si uite asa fitele vor tine vanzarile.

3:05 p.m.  
Anonymous Anonim said...

Nici macar Apple nu isi recomanda telefonul pentru sectorul business. Pur si simplu nu are niste caracteristici de baza care sa-l faca util pt oamenii de afaceri. Nici macar un banal transfer de fisiere prin bluetooth nu poate sa faca, sau un copy paste dintr-un program in altul, sau un sistem bun de mailuri.

Daca te uiti la partea din spate a celor doua telefoane, se observa ca cel rosu din imagine nu are butonul in partea de sus, sau ce e acolo, in timp ce cel negru are. Cam toate site-urile au dat imaginea drept reala, doar Engadget zice ca e falsa, dar tind sa cred ca au dreptate.

3:43 p.m.  
Blogger Unknown said...

Un "telefon business" nu inseamna un telefon scump ci un telefon integrat cu sistemele informatice ale firmei. Faptul ca de pe iPhone poti sa-ti citesti GMailul si sa zburzi pe pornache stand la Starbucks nu il face "telefon business". Chiar dimpotriva.

De la firmware-ul 2.0 cu Exchange si remote administration incepem sa mai discutam, dar pana atunci ...

3:57 p.m.  
Anonymous Anonim said...

..si prin "buissnes" inteleg "buisness". E o tendinta sau ce se intampla? Si-au dat seama producatorii ca reclama vinde mult mai bine decat calitatea? Ma refer si la iPhone dar in aceeasi masura la P1i care (doar parerea mea) nu e la inaltimea asteptarilor. Evident ca in cazul iPhone-ului a contat si parerea un review-uri bine spuse la un moment dat. Sunt curios sa vad si la 2 "fenomenul" de review:)

4:12 p.m.  
Anonymous Anonim said...

Pe sectorul business ai 3 optiuni de luat in seama la noi si anume BlackBerry 8310, S-E P1i si Nokia E51. Eu am mers pe E51 si il recomand. Desi ar mai fi si E61i tot de la Nokia.
Dar am si un coleg cu 8310 si inca un prieten cu P1i (caruia i l-am si recomandat) si ambii sunt multumiti de ele.

iPhone nu e o optiune serioasa pentru sectorul business si nici nu a fost pozitionat pentru acest sector.

Va prinde in Romania, ca si iPod-urile, doar datorita factorului "cool".

Iar legat de early adopters de la noi, se cam risca. Fiindca dau o suma deloc neglijabila de bani pe iPhone, dar nu primesc garantie si suport oficial. Sunt curios ce va face Orange in legatura cu piata neagra/gri a iPhone-urilor, dar si ce vor face cei carora le pica sau li se strica iPhone-ul achizitionat prin canale neoficiale :)

9:06 p.m.  
Anonymous Anonim said...

Dragos, pt business cred ca orice Telefon-PDA bun isi face treaba. Sunt o gramada de modele de la Asus, HTC si Eten care sunt mai bune decat cele numite de tine.

Iar despre stricat iPhone si reparat... parca stiam un blogger care are unul si i-a stricat ecranul, dar nu mai tin minte cine era... hmm...

4:24 p.m.  
Anonymous Anonim said...

Lansarea oficiala la anu', daca o tin Apple tot asa, ca pina acum. Si in martie/aprilie 2008 se spunea ca nu au niciun interes pentru piata din Ro, noroc ca au tras Orange de ei...

6:21 p.m.  
Blogger Cristian said...

cred ca nici nu mai conteaza daca sunt sau nu pe bune... pozele.

eu nu am zis ca iphone e un telefon de business. nici nu m-am gandit daca e sau nu. am zis ca s-ar putea sa fie vandut mai bine in sectorul de business, unde nu se vand mereu telefoane business.

cand spun sectorul business ma refer la telefoanele luate pe firma.

astazi multi angajatori ofera by default telefon de firma noilor angajati. de ce nu ar oferi iphone? nu credeti ca ar fi un bun incentive?

mai am o precizare aici... desi imi puteti demonstra usor ca iphone nu e un telefon de business, daca va uitati in jurul vostru probabil vedeti ca cei care au iphone sunt cel mai adesea dintre cei care au avut sau ar putea avea un telefon de business.

8:00 p.m.  
Anonymous Anonim said...

Cristi, nu cred ca ar fi un bun incentive. E scump, si ca sa-l iei pe firma teoretic il iei pe calea legala, adica de la Orange (cand o fi disponibil). Va fi la multi bani si cu un abonament pe masura de scump. Principala lui utilizare este browsingul pe net, cu alte cuvinte angajatul poate oricand "sa o frece" pe net. Nici utilizarea Gmail nu cred ca este utila vreunei firme sau unui angajat, iti trebuie conexiune la serverul de mail al companiei, eventual la VPN-uri, etc. Office are pe el?

Clasicul Blackberry cred ca va fi oricand preferat de firme pt a fi date angajatilor. Si daca ti-l strica angajatul sau il pierde, nu te doare asa rau la bugetul firmei. Un iPhone cred ca ar fi un incentive foarte bun ca sa-l declari pierdut sau furat si sa-l tii pentru tine, la cat de scump e.

Iar iPhone-uri vezi la oameni de business, dar probabil pt ca e vorba de business online sau pentru ca au ei au bani sa-si cumpere. Sau pentru ca vor sa se chinuie cu el in loc sa ia un model mai eficient.

8:48 p.m.  
Blogger Cristian said...

crede-ma ca e un bun incentive pentru angajati si ma refer la cei din companii care nu se uita la pret.

cred ca oamenii care l-au cumparat nu l-au luat doar pentru browsing.

vorbim aici de un icon, iar 'lumea buna' din corporate romania apreciaza chestiile de status.

aici nu e vroba de argumente rationale legate de ce poate telefonul, ci mai degraba de ce inseamna el in acest moment.

cand se va lansa la noi va fi fie accesibil celor cu bani, fie celor care le i-au pe firma.

mai e un aspect aici. important. nimeni nu stie la ce pret vor veni. cam la ce pret in raport cu N95, de exemplu?

ps: ti-am dat un mail pe adresa de pe blog!

9:17 p.m.  
Anonymous Anonim said...

he he, uite ca se schimba putin situatia:
1. Se lanseaza pe 11 iulie (in Romania ceva mai tarzior)
2. pretul va fi de (la) 199$ cel de 8GB.
3. O sa aiba GPS, 3G si Microsoft Exchange.
4. La pretul asta si avand si GPS pot sa pun pariu ca o sa fie noua "uniforma" in Romania. Hell, I want one too!

9:38 a.m.  
Anonymous Anonim said...

ah, acum am vazut ca ai scris inca un post cu update-urile. :D Deh, globberu' asta asa-mi arata, ca asta ar fi ultimu' "artecol" :D

7:36 p.m.  

Trimiteți un comentariu

<< Home