duminică, mai 25, 2008

Blogs: Cum folosesc eu Twitter

Am vazut zilele acestea pe undeva ideea ca Twitter va inlocui e-mail-ul sau ceva de genul asta. Nu am citit si nici nu pastrat articolul. Sunt insa putin de acord cu aceasta teorie si spun asta din proprie experienta.

Twitter a pornit ca o joaca a unor oameni destul de plictisiti ca sa isi piarda timpul raspunzand la intrebarea "Ce faci?". Cineva imi spunea ca Twitter e pentru cei fara viata sociala. O vreme, am bagatelizat acest serviciu si m-am amuzat pe seama celor care impartaseau informatii banale din viata lor, gen "Buna dimineata, m-am trezit!". Daca ar fi fost macar "Buna dimineata, m-am trezit intr-un pat care nu e al meu!", atunci informatia era oarecum interesanta.

Daca ma uit in jurul meu pe Twitter si la cum l-am folosit eu in ultimele luni, vad ceva mai mult decat joaca de a raspunde la "Ce faci?". Am identificat cel putin X utilizari pe care le are in acest moment:

Twitter ca e-mail: Atat prin TwitterFox, cat si prin TwitterBerry trimit zilnic mesaje private catre diversi cunoscuti, pe care in mod normal le-as trimite pe e-mail sau chiar prin SMS. Mi se pare mai usor de trimis un mesaj pe Twitter decat pe e-mail.

Twitter ca messenger: Folosesc cu moderatie messenger-ul si in 99% din cazuri doar pentru chestiuni legate de munca mea. Twitter fiind mai apropiat de chat, cu mesaje publice, e mai bun pentru scurte conversatii cu diversi atunci cand ma plictisesc in trafic, de exemplu.

Twitter ca blogging: Exista lucruri pe care nu le mai pun pe blog, dar le dau pe Twitter. Noutati, Idei scurte, lucruri pe care le vad, intrebari sau link-uri spre articole interesante, toate acestea merg mai nou spre Twitter.

Twitter ca live blogging: Am inceput sa ies la diverse evenimente din sfera mea de interes si in loc sa scriu apoi pe blog o poveste de la fata locului, am ales sa fac live twitting. Si se pare ca e o practica deja organizata.

Twitter ca promo pentru blog: Am incercat si eu putin TwitterFeed, serviciul care iti ia posturile de pe blog si ti le trimite pe Twitter. Unii nu ar recomanda aceatsa utilizare, eu insa sunt OK cu ea, chiar daca nu o mai practic.

Nu am trecut aici "Twitter ca Twitter original", caci se intelege de la sine.

Tu cum folosesti Twitter?
Twitter ca e-mail
Twitter ca messenger
Twitter ca blogging
Twitter ca live blogging
Twitter ca promo pentru blog
Alta utilizare (te rog mentioneaza in comentarii)
  

Etichete: , ,

7 Comments:

Blogger Andu said...

Folosesc twitter pentru

- diverse linkuri interesante/funny pe care nu le postez pe blog
- un fel de feedreader despre blogosfera, informatiile venind mult mai repede
- impartasind pareri cu privire la diferite subiecte
- promo pentru blog.

Interesante si celelate aplicatii. Am vazut un articol foarte interesant despre cum ar putea fi utilizat Twitter in invatamant

12:29 p.m.  
Blogger pimp01 said...

un feld e microblogging... mai mult pentru amuzament deocamdata ( am abia 3 sau 4 zile de cand mi-am deschis un cont) poate ca pe viitor il voi folosi si ca reclama pentru blog

1:11 p.m.  
Blogger A.Faith said...

nu ştiu alţii ce cred, însă mie twitter-ul mi se pare o prostie. o pierdere de vreme. de ce să scrii 2 rânduri pe twitter despre un eveniment, când poţi să-ţi notezi ideile şi să le organizezi într-o însemnare pe blog, documentată şi aşa cum trebuie? pentru moment nu ştiu cât de mult a prins twitterul printre bloggeri, însă probabil urmează să devină mediul de promovare al diverselor virale şi alte chestii de genul ăsta. eu sunt mai conservator, prefer blogging-ul.

1:56 p.m.  
Anonymous Anonim said...

am bifat ultima varianta a sondajului; realizez o emisiune radio si prin twitter ofer informatii scurte despre subiectele pe care urmeaza sa le tratez

3:22 p.m.  
Blogger Unknown said...

Am descoperit că îl folosesc ca să trimit SMS-uri gratuite. Mesajele directe ajung repede.

Desigur l-am folosit din start ca promovare pentru blog.

Şi pentru a anunţa lumea ce mai fac cu Hi-Q şi eOk.ro

Dar pregătim şi o aplicaţie Twitter pentru eOk.ro - internă!

2:56 a.m.  
Anonymous Anonim said...

eu il folosesc ca oracolul stie tot si repede. un fel de pythia 2.0. daca am o nelamurire, o intrebare, sau vreau sa aflu pareri despre un film, carte, teorie... atunic arunc provocarea pe twitter. imi place ca-i un mediu dinamic, democratic, lipsit de obisnuitele orgolii.

12:03 p.m.  
Blogger Simona said...

informativ. aflu de cate un film nou, o activitate noua, stiu ce fac prietenii mei, cand se trezesc sau cand se pregatesc sa iasa la o bere :). citate. e modalitatea mea micuta si directa de a sta informata. :)

1:40 a.m.  

Trimiteți un comentariu

<< Home