duminică, martie 16, 2008

Trends: Va lua Twitter locul blogurilor?

La RoBlogFest am vorbit cu mai multi despre Twitter. Mihnea de la McCann spunea ca aici e viitorul si m-a invitat la un viitor Twitter Meet ce va fi organizat in curand. [Sunt curios cati vor fi atenti la discutii si cati vor sta pe Twiteer.]

Eu tot cred ca nu o sa mai reziste foarte mult. Nu in formula actuala. Din multe puncte de vedere mi se pare o pierdere de timp si ca ofera mult content fara fond. Din altele, ii vad utilitati multiple.

Revin la ce spunea Mihnea, ca micro-blogging-ul e viitorul. Poate, dar unul foarte indepartat. Sunt acum un milion si ceva de utilizatori de micro-blogging si poate 80 de milioane de bloguri clasice in lume.

Apoi, la noi e un fenomen trendy. Primesc in jur 10 mesaje de "follow" pe saptamana de ceva vreme, poate chiar mai multe, semn ca lumea adopta Twitter foarte rapid. Insa ii spuneam si lui Mihnea sau lui Alin Z (alt fan): la noi o parte importanta dintre bloggerii cu influenta inca nu l-au adoptat. Stiu, o sa ziceti, ca blogging-ul exista si dincolo de "cartel" (imi place cuvantul asta mai nou) si ca nimanui nu-i pasa ca Zoso sau Orlando nu "ciripesc" in 140 de caractere.

Ei bine, adorati sau injurati, bloggeri din A-List sunt, in opinia mea si cu voia d-voastra, cei care dau tendintele. Vom vedea multe servicii care vor muri fara un suport al diferitelor "carteluri" (da, sunt mai multe, poate le pune cineva cap la cap) sau care vor contribui la succesul lor. Trilulilu e un exemplu al succesului. Socializeaza.ro e unul al esecului.

Dar s-ar putea sa gresesc. In momentul in care operatorii de telefonie mobila (vezi deja campania recenta a Cosmote) vor da o abordare proprie Twitter-ului, vom asista probabil la dezvoltarea micro-blogging-ului dincolo de granitele blogosferei.

PROMO: PR FORUM | EVENIMENT DE PR SI COMUNICARE CORPORATE
PROMO: ADVERTISING 2.0 | DIGITAL MARKETING FOR MARKETERS

Etichete: ,

12 Comments:

Blogger yoz said...

hei,

cu twitterul e dubios. la inceput am zis ce prostie. p-orma am vazut cum radu ionescu si drnovac isi fac cont la sugestiile primite la netcamp [cred ca atunci a pornit trendul in .ro :P], iar acum sunt intr-o perioada de addictiveness cu twitterul, pretext cu care am inchis si blogul cosmin.oricum.ro [oricum era in plan]

pe scurt, habar n-am daca e viitorul, iti simplifica pe de-o parte lucrurile, dar pe de alta parte unele chestii simple sunt complicate putin aici.

vorba ta, poate intr-un viitor mai indepartat

11:00 p.m.  
Anonymous Anonim said...

Eu sunt pe twitter din vremea când habar n-avea nimeni de twitter în România și țin să-ți menționez că nu m-a interesat dacă blogerii de top au cont de twitter au ba.

Ba mai mult, majoritatea conexiunilor le am cu useri străini.

Cu userii care chiar au înțeles care este treaba cu twitter.

Nu cu cei care scriu și pe twitter și pe mess și pe unde mai pot ei că au scris un nou post pe blog, etc.

La noi twitter este o fiță și o să rămănă mult timp printre noi fie că a-list bloggers o să-și twitterească au ba.

11:05 p.m.  
Anonymous Anonim said...

E foarte probabil ca twitter sa piarda teren, insa nu curand pentru ca sunt foarte multi care nu au incercat inca sa il foloseasca.

Dar, as vrea sa dezbatem putin subiectul "Trilulilu e un exemplu al succesului", as spune poate mai bine a fost un exemplu al succesului. In momentul de fata este un exemplu de "site cu prono legal", un site plin de continut duplicat (copy / paste). Fotografii si video cu conotatii sexuale si audio plin de manele (motiv pentru care se si sustine in trafic). Stiu, acum va veni Sergiu si va zice, asta cere romania, dar totusi... In fond ma mir cum de advertiserii accepta sa faca reclama pe site. Pacat ca s-a ajuns aici. In ritmul asta cred ca trilulilu va pierde extrem de mult.

11:41 p.m.  
Anonymous Anonim said...

Atentie! BlogFest.ro iti fura continutul!

11:46 p.m.  
Anonymous Anonim said...

Nu cred ca se pune problema asa de serios, Twitter nu va putea lua locul blogurilor, sunt 80 de milioane de motive, nu? Nici nu cred ca a fost creat cu scopul de a deveni un blog-killer.

In schimb, Twitter a adus o solutie pentru cei care vor sa primeasca update-uri scurte din partea prietenilor / "vedetelor".

Iti dau follow pe Twitter daca te consider o persoana interesanta.

Twitter e idiot-proof, ad-free, pana acum, iar nivelul oamenilor care au intrat in "sistem" de la noi e "sus sus sus".

Twitter e fun, nu e practic dar ii poti gasi utilizari foarte interesante (vezi conturile Vodafone / Orange, Blonda, Ghelir, Imagoo, agentia de stiri Piticu.ro)

What the ... pana si Dumnezeu e pe Twitter (twitter.com/dumnezeu).

Am zis!

12:07 a.m.  
Blogger yoz said...

Bun, deci ma bucur ca nu doar eu am observat o parte a impracticabilitatii twiteristice :)

a point well taken radu, faptul ca e ad-free e un major selling point pt mine pana acum

12:11 a.m.  
Anonymous Anonim said...

Si Basescu are chipurile cont pe twitter: http://twitter.com/basescu
Sau poate am cazut eu in capcana, ceea ce nu ar fi exclus http://www.inpolitics.ro/Blog/DianaDragomir/art/16688/Waow-Traian-Basescu-face-microblogging-pe-twittercom.html
Multa lume nu a crezut ca este adevarat...Cine stie, poate l-a consiliat alt sef de stat sa foloseasca twitter. :D

9:02 a.m.  
Anonymous Anonim said...

" Ei bine, adorati sau injurati, bloggeri din A-List sunt, in opinia mea si cu voia d-voastra, cei care dau tendintele. Vom vedea multe servicii care vor muri fara un suport al diferitelor "carteluri" ".

Daca principiul asta ar fi functionat, nu ar mai fi existat Google, Apple (si iPhone) si multe altele. In principiu, tocmai acest "challenge" la metodele traditionale duce la "improvement".

Mi se pare putin surprinzatoare o astfel de abordare "conservatoare" tocmai pe un blog - i-ai fi dat sanse blogului acum 10 ani ?

9:21 a.m.  
Anonymous Anonim said...

in viitor poate va fi ceva, dar nu in cel apropiat, deocamdata blogul o duce bine si o va mai duce, e inca de viitor. Adevarul e ca conteaza si de la cine porneste trendul

9:24 a.m.  
Anonymous Anonim said...

Twitter isi va gasi locul, asa cum si blogurile s-au impus incet incet. Si pe twitter si pe bloguri e extrem de mult spam si continut fara nici o valoare, DAR daca stii sa sortezi putin ce urmaresti, vei vedea ca merita...

Oricum, blogurile nu de twitter vor fi inlocuite

9:52 a.m.  
Blogger Cristian said...

@ cosmin

eu am simtit dupa netcamp un val de noi prieteni pe Facebook si Twitter, dar cei mai multi au prins virusul la eveniment.

am spus cred a vremea respectiva ca hugh macleod spunea la o tigara ca nu mai e pasionat de blogging si ca prefera twitterul.

parerea mea e sa redeschizi blogul.

@ alexandru savu

nu sunt un cunoscator in twitter. scriu cand am ceva de anuntat, chiar promovat fie din ce fac, fie din ce scriu pe blog. asta e stilul meu.

cred insa ca si in blogging in twittering fiecare isi face stilul.

inca ceva, eu mi-am facut cont pe blogspot din nov 2002. crezi ca a contat asta?

@ anonim

off topic: in curand probabil o sa sterg comentariile anonime. as vrea sa stiu cu cine vorbesc.

parerea mea, si stiu ca e greu sa demonstrez, dar am feeling-ul asta, e ca trilulilu a beneficiat de suportul blogosferei in primele luni de ascensiune.

o dovada ar fi si felul in care a reactionat lumea la postul sincer al owner-ului despre dificultatile tehnice ale serviciului.

daca era altcineva, era desfiintat pe loc.

nu stiu ce face trilulilu acum. am intrat pe site doar de 3 ori pana acum.

@ radu & cosmin

pot monetiza oricand cele 20 de caractere ramase pana la 160 cat intra standard intr-un sms, daca nu gresesc... :-)

@ diana
twitter-ul lui basescu poate deveni un succes, dar mai degraba ca lectura clasica de blog: intru pe cont sa vad ce a mai scris.

@ mihai

google s-a dezvoltat pe o piata de search imatura. a avut o cale deschiza. si daca atunci nu prea erau bloguri, era word-of-mouth.

succesul iphone este CLAR un rezultat al blogging-ului, altfel cum iti explici cozi si fani inainte ca cineva sa fi vazut un ad sau produsul?

nu am inteles unde am fost conservator....

@ mircea
curios sa aflu de cine sau ce....

3:06 p.m.  
Blogger SlimR said...

hai mai cristi, hi5 prinde fara sa-l sustina vreun cartel.

dar sunt de acord cu tine, twitter se va stinge in viitor mic si negru care bate la usa.

6:48 p.m.  

Trimiteți un comentariu

<< Home