vineri, martie 28, 2008

Life: Ca in Cuba

In Havana, un localnic mi-a spus: "Nu va temeti, nu vi se intampla nimic. Aici, la 2 milioane de locuitori sunt un milion de politisti!". Si am stat linistit. Nu doar ca amicul cubanez m-a asigurat, ci pentru ca la fiecare intersectie vedeai un politist.

Ieri in Bucuresti m-am simtit ca in Cuba. La fiecare intersectie am vazut cate un politist - o masura de control cu ocazia summit-ului NATO.

Partea buna a situatiei e ca am simtit ca s-a circulat mai bine. Partea proasta a fost ca nu am putut opri masina intr-un loc pentru cateva minute, fiind in aria de acoperire a doi sau trei politisti in acelasi timp.

Apropo, ce faceti de summit?

Etichete:

6 Comments:

Anonymous Cristi said...

Eu plec la Atena la Volvo Ocean Race. Din pacate va trebui sa vin fix pe 2 seara ... :-) Deci zborurl de la Atena pana la Bucuresti va fi mai scurt decat cel de la OTP la MLT (Militari :-) ).

9:30 a.m.  
Blogger Alexandru ILIE said...

Nu aveam suficiente sarbatori bisericesti sau de alta natura, acum ne mai punem si problema "ce facem de summit". Suna foarte aiurea.

Eu, 'de summit', trebuie sa ajung la aeroport, Henri Coanda. Sper sa nu am probleme, mai ales ca nici nu ma gandesc sa intru in capitala.

E liniste si pace in provincie, in Iasi mai exact, asa ca pe-aici lumea nu are program special 'de summit'si sper nici sa nu importam aceasta "sarbatoare" :)

12:23 p.m.  
Blogger Cristian said...

@ alexandru

summit-ul e pentru unii prilej de sarbatoare, pentru altii prilej de ingrijorare.

stiu ca in provincie nu are niciun efect, insa acest post se adresa bucurestenilor. credeam ca e de la sine inteles.

12:29 p.m.  
Blogger Alexandru ILIE said...

Am inteles cui era adresat mesajul, ironia era in acord cu ingrijorarea si restrictiile care se impun in cazul summit-ului.
Tocmai de asta nu mi-as dori ca provincia sa organizeze evenimente de acest gen, nici macar capitala nu e pregatita (in ce priveste infrastructura) pentru un summit nato, de Iasi nici nu mai zic.

N-am vrut sa par arogant, dar summit-ul nu-i afecteaza doar pe bucuresteni si sper sa nu se creeze blocaje in zona aeroportului.

12:35 p.m.  
Blogger Andrei Sava said...

Rezerv un loc de sniper. :)

Am vazut ca e ultima moda. :))

5:16 p.m.  
Anonymous Bogdan Sava said...

Eu plec la 'Stanbul sa-si cumpere fata mea rochie de mireasa. s-a inchis tot la mine, tre sa ma legitimez cand intru in bloc nu am voie sa ma uit pe geam ca-mi iau headshot si altele. ce sanse am sa ies gol pusca pe balcon??? oare ajung la stiri? de la ora 5 sau de la ora 19? (e o mare diferenta!)

12:07 p.m.  

Trimiteți un comentariu

<< Home