marți, ianuarie 29, 2008

Gadgets: Un milion de iPhone deblocate

Ziceam deunazi ca vreo Apple "n-ar stii" pe unde sunt vreo 1,4 milioane de telefoane iPhones. Astazi lumea scrie ca ar fi vorba de 1 milion de telefoane deblocate, ce ar fi facut o "gaura" in veniturile Apple de vreo 400 de milioane de dolari.

Daca Apple se tine de cuvant si ajunge la 10 milioane de iPhone vandute pana la sfarsitul anului, un calcul raportat la situatia actuala arata ca 2,5 milioane dintre acestea vor intra in categoria "deblocate".

Etichete: , ,

3 Comments:

Anonymous Anonim said...

"gaura" de 400 de milioane este de fapt un profit de 400 milioane, deoarece, desi teoretic Apple a pierdut niste venituri potentiale ca urmare a evitarii (prin deblocare) a retelelor partenere (retele de la care Apple se pare ca ar castiga din revenue sharing cca. 400$ pentru fiecare iPhone activat), aceste telefoane se calculeaza ca incremental sales.

in traducere libera, daca n-ar fi fost posibil ca iPhone-ul sa fie deblocat si activat in alte retele (majoritatea in afara SUA, btw), Apple n-ar mai fi vandut milionul de telefoane suplimentar, milion pentru care, desi nu incaseaza cota de 400$ de la operatori, incaseaza totusi valoarea de vanzare a telefonului.

si vorba evreilor, nimeni n-a murit de castig mai putin :)

10:32 p.m.  
Blogger Cristian said...

suna bine ce zici tu... however...

daca Apple ar fi putut sa impiedice deblocarea, nu crezi ca multi dintre doritori ar fi acceptat de voie, de nevoie deal-ul cu AT&T?

sigur nu ar fi fost 1 milion, caci o buna parte dintre acestea au ajuns prin alte tari (inlcusiv Romania), dar ar fi fost aia care si-ar fi dorit cu ardoare obiectul pe pietele unde Apple a intrat oficial.

Apple a vrut sa controleze toata chestia asta si din perspectiva asta cred ca a pierdut. Pe de alta parte, cum spuneam, ce spui tu e la fel de interesant pentru Apple.

Jobs asta numai in picioare cade!

11:17 p.m.  
Anonymous Anonim said...

Apple a avut si are o politica interesanta.

Planurile Apple au fost de la inceput clare cu privire la iPhone. Si-au facut calculele astfel incat sa iasa pe plus orice s-ar intampla. Nu va lasati pacaliti de aliantele pe care le face Steve.

Apple nu a pierdut nimic din deblocarile in afara retelei. De ce ? Pentru ca se baza pe acest lucru. Nu il interesa catusi de putin revenue sharingul.
Principalul obiectiv este extinderea produselor Apple catre cat mai multi consumatori non-Apple. Ce urmeaza dupa asta? :) Discover Apple Experience.
Si intercompatibilitatea intre produsele Apple.

Jobs stie ce si unde joaca. Si nu pica decat in picioare.

5:59 p.m.  

Trimiteți un comentariu

<< Home