joi, ianuarie 10, 2008

Gadgets: Cum poate fi batut Apple?

Am mai vorbit cred pe blog despre incapabilitatea competitiei de a bate Apple in domeniul playerelor mp3. De anul trecut, Apple e de neinvins si in zona terminalelor mobile, prin iPhone, un device care nu e cel mai bun din ce intalnim pe piata, dar ofera o experienta de produs unica si un design superb.

Apple a stiut mereu sa combine perfect design-ul cu capacitatile tehnice, iar multe din produsele lor au devenit icons de-a lungul timpului.

Ce le face insa pe celelalte companii sa "handicapeze" in fata Apple. Ce se intampla cu Sony sau cu Philips, lideri mondiali in electronice si inovatori de cand lumea si pamantul? De ce nu reusesc sa faca ceva mai bun decat Apple? Le lipseste focusul? Le lipsesc competentele?

Poate le lipsesc. Dar cu siguranta nu le lipseste tehnologia. Iar aici ar trebui - cred eu - cautat raspunsul enigmei esecului concurentilor Apple.

E tarziu in noapte si bat putin campii. Incerc insa sa arat cu acest post ca se poate inova "peste" Apple, iar un bun exemplu este telefonul Motorola ROKR E8.

Ce il face unic si deosebit este acea gaselnita prin care atunci cand apesi touch screen-ul ai impresia ca atingi un buton adevarat. Inventia se numeste localized haptic feedback si presupune generarea unei mici vibratii in in punctul corespunzator unei taste. Acea vibratie creeaza senzatia de apasare de buton.

Nu e mare lucru, nu? Dar cu toate acestea mi se pare un element de diferentiere excelent. Cate alte astfel de gaselnite sunt raspandite in toata lumea? Cineva ar trebui sa le adune, asa ar avea o sansa in fata Apple.

Etichete: , ,

3 Comments:

Anonymous Anonim said...

Gaselnita nu e tocmai noua. Iata aici cea mai buna implementare a ei (cu reglaj pe nivele a intensitatii vibratiei) cu multe alte features: http://www.gsmarena.com/lg_ku990_viewty-2070.php

10:12 a.m.  
Anonymous Anonim said...

Nu are cine sa bata Apple. E destul de clar - ei vin cu o platforma, nu cu un telefon.

Faptul ca merg mana in mana in ce priveste hardware si software, ii face de neatins. Sa nu mai vorbesc de multimea de useri care din clipa in care incearca orice produs Apple, they fall in love with it. Si pe buna dreptate - nu mai exista nimic la fel in toata lumea, fie vorba de iPod, iPhone sau chiar MAC.

Peace! :)

11:57 a.m.  
Anonymous Anonim said...

Apple a iesit din tipare si i-a scos si pe competitor din aceleasi tipare pe care mergeau de ani de zile.

Ma uit numai la Nokia ca de o gramada de ani merge pe aceiasi idee de telefon care e invechita de cand lumea si pamantul.

Pe web a fost usor sa se reinventeze lumea intr-un Web 2.0, dar in alte domenii mai complexe, unde lumea e ghidata dupa alte principii, e mai greu sa sari dintr-o parte in alta de pe o zi pe alta.

Lumea vrea acum ceva nou, foarte util. Cred ca toata lumea s-a saturat de acele features ale telefonului inutile care doar poate 1% le folosesc, care au fost incorporate de la inceput "sa fie" acolo.
Cum e si 3G-ul in partea de operatori. E bun de portofoliu, de imagine, dar mai nimeni nu il foloseste.

Eu consider iPhone-ul o chestie super interesanta, utila, mereu plina de noutati.
Imi place foarte mult partea de web, imi place lejeritatea cu care te plimbi intre meniuri, imi place ca are WiFi, imi place!

Tehnologia nu e noua, au mai incercat si altii in diferite gadet-uri, dar Apple le-a facut foarte bine, with style.

1:30 p.m.  

Trimiteți un comentariu

<< Home