vineri, ianuarie 25, 2008

Blogs: Din nou despre drepturi de autor

N-a trecut mult de cand am spus ca anul acesta drepturile de autor vor fi un subiect inflamabil in blogosfera.

Am aflat astazi, cu putina intarziere, despre cazul "Editura Obiectiv vs Andreea Mira".

Andreea, posesoarea domeniului www.andreeamira.ro, are pe header-ul blogului adaugat cuvantul obiectiv. In urma cu cateva zile a fost instiintata ca numele obiectiv este inregistrat la OSIM de catre Editura Obiectiv din Craiova. Din spusele Andreei, a urmat o discutie in care s-au mentionat cuvinte precum "daune", "judecata", "inchisoare". Toate acestea pentru folosirea unui cuvant. Cititi aici toata povestea.

Poate cineva din domeniu ne lamureste si pe noi cine are dreptate in cazul asta. Alin si Bogdan sigur stiu.

Am vazut ca domeniul www.obiectiv.ro nu apartine respectivei edituri, ci unui ziar din Suceava, numit Obiectiv. Oare ce zice despre asta editura din Craiova?

Etichete: , ,

9 Comments:

Blogger highSpirito3 said...

asa cum nestle detine "fericirea" in franta si e o tampenie, la fel si la noi in tara se intampla tot felul de tampenii. cred ca o sa-mi pun si eu pe blog cuvinte inregistrate la OSIM!

8:21 p.m.  
Blogger BABILONUL IMOBILIAR said...

E o prostie, ca sa nu zic...nesimtire. Pai, daca iti pui intr-o prezentare pe blog ca "imi place Coca-Cola", vine Coca-Cola sa te de-a in judecata?!! Poate sa iti "dea", nu sa iti ceara "daune"...
Exagerez, bineinteles. N-o sa vina Coca-Cola sa iti "dea" nimic. Dar nici sa-ti ceara!

Daca un cuvant e inregistrat la OSIM, nu inseamna ca nu-l mai poti uzita. Obiectiv...vorbind.

8:30 p.m.  
Anonymous Anonim said...

De ce nu va legati de Adevarul,Gandul ,Ziua ? Atunci,de unde toate aceste ineptii venite din necunoastere ? Ignoranta nu e un argument !
Puteti intra pe www.osim.ro si sa va convingeti,acolo se afla si legislatia...
In ce priveste minciuna ca Obiectiv de Suceava ar avea marca inregistrata la OSIM,incercati sa faceti dovada ! Nu veti reusi pentru ca nu exista...Dimpotriva, au incercat si au fost refuzati pentru ca exista deja marca,inregistrata de noi.
Este o minciuna crasa diseminata de ei prin toate mijloacele.

Eugen DELCEA

2:34 a.m.  
Anonymous Anonim said...

un pic ca musca in lapte, si complet fara legatura cu domeniul, eu eram interesat de ce mai citesti...

8:57 a.m.  
Blogger Cristian said...

@ eugen delcea

am spus ca Obiectiv din Suceava are domeniul web, nu ca au marca. si eram curios sa vad parerea editurii fata de existenta acestei publicatii si a site-ului obiectiv.ro, ba chiar si fata de Obiectivul din Braila.

cred ca reactia fata de blogul Andreei este exagerata si fara sanse de succes.

numele obiectiv este foarte generos, iar felul in care l-a folosit Andreea nu aduce niciun prejudiciu de imagine sau de alta natura.

12:38 p.m.  
Anonymous Anonim said...

Andreea, stai linistita, termenul "obiectiv" e unul generic si sunt sanse destul de mici ca editura sa faca altceva decat sa incerce sa te sperie. Daca iti mai dau mail, roaga-i sa iti arate certificatul de marca inregistrata pe care il detin.

8:49 p.m.  
Anonymous Anonim said...

@Alin: pana acum mi s-a refuzat dovedirea cu documente a inregistrarii marcii, doar e-mail-uri trimise cu amenintari si hartuiri. Acestea tocmai au fost facute publice de Eugen Delcea pe blogul meu. Si mie mi se pare ca nu are sanse de castig, dar m-ar ajuta mai multe informatii de la un specialist.

9:57 p.m.  
Blogger Unknown said...

Mă pricep şi eu, şi pot băga mâna în foc că nu au înregistrat marca Obiectiv. Iar dacă prin absurd au putut să o înregistreze (deşi e un cuvânt destul de des folosit, şi e puţin probabil ca el să nu fi fost deja "prins" de străini) să-ţi arate domeniile în care au dreptul pe el. Sunt zeci de domenii, sigur nu au acoperit folosirea lui pe un blog... Nici nu există aşa ceva...

11:05 p.m.  
Anonymous Anonim said...

Andreea, lasa omul sa spuna ce vrea. Daca primesti vreo citatie, atunci da-mi si mie un mail si o sa vorbim impreuna cu dumnealui.

Pana atunci, hai sa fim de acord ca orice om are dreptul sa ceara ceva in instanta si gata. In fond, procesele sunt ca pokerul. Nu conteaza cine castiga, conteaza doar ca pierzatorul plateste cheltuieli de judecata :)

12:14 a.m.  

Trimiteți un comentariu

<< Home