vineri, decembrie 28, 2007

Online: Din urma (I)

Daca ma uit in urma, nu vad o luna mai prolifica in online-ul local decat luna decembrie. Am strans in ultimele saptamani mai multe aparitii pe care as fi vrut sa le dezvolt in parte in posturi dedicate. Nu am apucat, asa ca le pun acum la gramada.

Mobile

  • goSMS - Sa oferi mesaje gratuite contra spatiu publicitar in cele 160 de caractere ale unui SMS nu cred ca e o idee noua. E insa o initiativa noua la noi si merita salutata. Desi pare putin greoi sistemul, nu vad de ce nu ar avea succes, cel putin in lumea utilizatorilor de Facebook, Twitter sau Hi5.
  • MobilPay - Pana acum puteam achizitiona prin SMS doar abonamente la diverse publicatii (mai era si altceva?), de curand insa serviciul MobilPay propune o solutie foarte utila proprietarilor de site-uri de e-commerce si foarte facila cumparatorilor. Ar fi utila si o lista cu site-urile care deja au implementat solutia.
  • Felicitari mobile - MFun ofera posibilitatea trimiteri unor carti postale virtuale pe telefonul mobil. Nu am incercat serviciul lor, poate imi spune cineva daca a mers.
Socializare
  • BlogBrowsing - Daca StumbleUpon a prins atat de bine, de ce nu ar prinde Blog Browsing? Pai, a prins, caci in mai putin de 12 ore, au intrat in "retea" peste 100 de bloguri. Se pare insa ca acum utilizatori cer o imbunatatire a sistemului, altfel...
  • Cum ar fi - Un site pe care iti poti pierde timpul sau iti poti incerca imaginatia.
  • Uite ce vreau eu - Sunt multe moduri in care social networking-ul a fost abordat in ultimii doi ani. Site-ul de face incearca sa creeze legaturi intre utilizatori prin listele lor de cadouri. O idee chiar buna!
  • 100 de carti - BookBlog este o buna referinta pentru cei care vor sa mai citeasca o carte dar nu stiu pe ce sa puna mana. Acum "100 de carti" completeaza oferta de sugestii pentru lecturi placute.
  • SuperBal - Coca-Cola si Kiss FM organzieaza balurile liceenilor cu cele mai trasnite concepte.
  • KKO - Blog de atitudine si de defulare sociala. Are mari sanse sa devina o voce in blogosfera.
Relansari
  • Neogen - Nu stiu cate relansari ii mai trebuie liderului in Trafic.ro pentru a nimeri un design bun!? Cu putin noroc, poate la urmatoarea incercare....
  • Evenimentul Zilei - Site-ul care a scris pagini bune in istoria Internetului local merita mai mult decat va primi la apropiata relansare. Cred ca asta e cel mai slab design din tot ce am vazut pana acum. Ar fi bine sa ramana totusi la varianta actuala.
  • Apropo.ro - Site-ul cu care Media Pro isi propunea sa cucereasca Internetul in urma cucativa ani buni s-a relansat de curand intr-o formula grafica ce imi aduce aminte de batranul Excite sau de agregatoarele de continut (gen Netvibes) de astazi.
Initiative
  • AvemCuCe.ro - Revista Tabu a lansat acest site pentru crearea unui fond de burse, destinat copiilor valorosi. Doritorii putea achizitiona podoabe virtuale contra unor sume ce variau intre 10 si 500 de euro. Am numarat in brad doar 6 stelute x 10 euro fiecare. Sper insa ca donatiile au fost mai mari!
  • Studiu BookBlog - E interesant de vazut astazi cum e privita cultura in mediul online si media traditionale. Vedeti aici "surprizele" studiului realizat de cel mai popular/ apreciat/ influent blog de grup de la noi - BookBlog.
  • De Sarbatori - Un blog initiat de Oricum si BookBlog pentru ajutorarea unor copii din centre speciale.
  • Leapsa UPC - UPC nu este la prima incercare de imprietenire cu blogosfera - Morse.ro si Zambarescu.ro sunt alte doua gaselnite. Cat "a scos" UPC din aceste eforturi? Nu stiu, dar macar s-a jucat un pic.
Site-uri
  • ImoTube - O idee care arata ca zona online video se va dezvolta in viitorul apropiat si pe nise. E un site de imobiliare din Timisoara, ce ofera clipuri cu locuintele disponibile.
  • Sensational - Site de promovare pentru telefoanele Samsung. Unele clipuri par interesante si ideea in sine atrage. S-a incarcat destul de greu insa cand l-am "testat".

Etichete: , ,

3 Comments:

Blogger Unknown said...

serviciul de trimis felicitari pe mobil de la MFun functioneaza. se pot trimite maxim 10 mesaje pe zi.

8:53 p.m.  
Anonymous Anonim said...

liderul trafic.ro tocmai nu mai e lider...
legat de statistici, chestia cu socializare cu nume reale pe .ro nu prea se misca(see link-alexa).
cele 3 situri care au facut zgomot cu asa ceva se lupta tare intre ele la nivelul marii.
:)

5:33 a.m.  
Anonymous Anonim said...

despre acest proiect necomercial, ce parere ai?
P.S. o invitatie personala e aici

3:05 p.m.  

Trimiteți un comentariu

<< Home