joi, noiembrie 15, 2007

Personal: Intrebarea zilei

Acum vreo doua saptamani intr-o intalnire am ajuns sa vorbim despre traficul auto, strazile in renovare, locuri de parcare etc. La un moment dat in discutie, unul dintre interlocutori intreaba: "De ce se schimba bordurile? Exista o explicatie?". Am ridicat din umeri. Chiar nu stiu de ce se schimba!

Mi-am adus aminte de aceasta intrebare zilele astea, cand am vazut cum in spatele blocului meu, pe o alee minuscula si neinsemnata o echipa sapa si scotea bordurile nevinovate si neimportante de altfel.

Deci: De ce se scot? Ma lamureste si pe mine cineva mai informat!?

Etichete:

11 Comments:

Blogger Ciprian said...

pai e clar ca unii trebuie sa justifice niste bani primiti de la stat

11:39 p.m.  
Blogger Cristian said...

serios. de ce?

11:44 p.m.  
Anonymous Anonim said...

Licitatii! Bani in buzunare. Masonii sunt de vina! Dar mai mult ca sigur niste licitatii dubioase de acum cel putin 2 ani.

11:50 p.m.  
Blogger Unknown said...

Pentru ca a aprobat un tembel din primarie o suma mult prea mare pentru asa ceva si acum trebuie musai sa se cheltuiasca, ca "altfel pierd banii". Bine, se stie ... comisioane si "licitatii" ... ca deh, asa se poarta prin balcani ...

11:56 p.m.  
Anonymous Anonim said...

pentru ca trebuie cheltuiti niste bani. pentru ca firma care produce borduri a prins in contract baban.

8:31 a.m.  
Anonymous Anonim said...

Pentru ca primarul are niste prieteni care au o afacere. Primarul ofera contracte babane cui alcuiva decit prietenului. Si mai mult ca sigur are si niste prieteni care ii furnizeaza bordurile. Bineninteles ca si furnizorul si prestatorul iau mai multi bani decit valoarea reala a serviciilor/produselor. Din acei bani, o parte zdravana ii revine celui ce a initiat activitatea. Adica musiu dom' primar! Ca am inteles ca cele noi sunt de o calitate mai proasta decit cele vechi. Asa or sa se deterioreze mai des si vor trebui schimbate mai des. ;) De aici, contracte mai multe si bani mai multi pentru toti! Si au traiti fericiti pe banii contribuabililor si pe Tuaregul statului pana la adanci batraneti!
Nu e minunat?

10:09 a.m.  
Anonymous Anonim said...

Si nu zic la misto, chiar asta e toata afacerea. Primaria poate are niste motivatii frumos spuse in cuvinte colorate de oamenii de pe la PR. Dar totul e doar o afacere intre prieteni. Se scrisese acum vreo luna-doua prin ziare despre treaba asta si erau si detalii cu numele celor implicati, dar nu am retinut... :(

10:16 a.m.  
Blogger Unknown said...

Nu ma prea pricep la problema asta si nu vreau sa fiu agent electoral, asa ca spun ce a spus si Videanu: nu exista contracte doar pentru schimbat borduri, toate drumurile care se refac sunt date in lucru din trotuar in trotuar.

Cu alte cuvinte, daca pe o strada se schimba bordurile de 100 de ori, ele sunt platite doar odata, la receptia lucrarii.

Mi-am permis sa scriu atat pentru ca deja in Bucuresti a ajuns poanta intrebarea asta cu "De ce se schimba bordurile".

11:12 a.m.  
Blogger Cristian said...

bogdan,

mersi de lamurire...am sa verific la mine la bloc daca s-a asfaltat sau doar s-au inlocuit bordurile!

vin insa cu o continuare...

de ce se schimba bordurile cand nu au nimic, cand sunt bune? de ce nu se investesc banii in amenajarea strazilor principale, pentru spatiile verzi, pentru noi locuri de parcare si alte zeci de chestii necesare... a, si pentru curatarea pasajelor pline de noroi si praf?

11:55 a.m.  
Anonymous Anonim said...

Probabil sunt niste interese care "scapa" privirilor omului de rand.
Poate trebuie cheltuiti musai niste bani.

6:04 p.m.  
Blogger mărie said...

Nouă strategie de îmbogăţire.
Bordurile de acum sunt din ciment/ beton si sunt inlocuite cu borduri din material de trei lei. Iar betonul cal.I ajunge in curţile cui ştie să-l vândă mai departe.

12:40 p.m.  

Trimiteți un comentariu

<< Home