duminică, octombrie 28, 2007

Debate: Romania fara cianura


Spotul de mai sus sustine campania coalitiei "Romania fara cianura", formata din Greenpeace CEE si alte peste 20 de ONG-uri, pentru a sprijini promulgarea legii privind interzicerea cianurii in mineritul romanesc.

Aceasta lege a fost votata de 78% dintre senatori si acum se discuta in comisii la Camera Deputatilor, urmand a fi votata in plenul Camerei Deputatilor la sfarsitul acestei luni. Sustinerea acestei initiative legislative se poate realiza prin vot aici.

Etichete:

6 Comments:

Anonymous Anonim said...

De ce iti folosesti blogul pt. a impiedica bunastarea unor oameni despre care nu stii nimic? Titlul acestei campanii e mai otravit decat cianura insasi fiindca vizeaza doar mineritul de la Rosia Montana. Romania va continua sa utilizeze cianura in alte domenii, ea fiind mai putin nociva decat li se spune naivilor in criza de ideologie. Esti un bun profesional in domeniul tau si ai face bine sa ramai asa, in loc sa-ti scrantesti gleznele prin rapele Apusenilor. Mine your own business, Manafu!
http://www.youtube.com/watch?v=wth_p4p0rfY

8:49 p.m.  
Blogger Cristian said...

Doina,

Banuiesc ca esti fosta jurnalista de la ZF care acum e prin SUA la studii. Sper sa nu gresesc. Daca gresesc, scuze!

Fiecare e liber sa sustina ce doreste in afara profesiei si nu cred ca ar trebui fim limitati la ceea ce facem zi de zi. Blogul ne lasa sa spunem ce vrem, cand vrem, cum vrem. Asta e partea lui frumoasa si totodata cea urata. Live with it!

Naivi suntem cu totii. Uneori ne dam seama, alteori nu. Uneori suntem de buna voie, alteori suntem manipulati. Cu totii o patim, cu totii o facem altora.

Trec sincer printr-o criza de timp, iar de ideologii chiar nu am timp!

9:08 p.m.  
Blogger 1 said...

De câte ori aud de cianură şi minerit am în faţa ochilor dezastrul ecologic cauzat în 2000 de deversarea "apelor uzate" ale unei mine în râul Tisa.
Din Tisa, cianura a ajuns în Dunăre , cauzând moartea a mii de vieţuitoare, de la specii de peşti la păsări şi mamifere acvatice.
Dunărea a fost "rănită " cumplit pe tot cursul său din Ungaria în Serbia şi România , până la Marea Neagră.
Despre bunăstarea căror oameni vorbeşte cu vădită trădare în glas doina anghel în comentariul de mai sus ?

10:27 p.m.  
Anonymous Anonim said...

Cianura este foarte otravitoare, Doina, nu titlul unei campanii care lupta impotriva ei! Nu se doreste interzicerea cianurii in toate domeniile, ci doar in cel care are un impact foarte mare asupra mediului (vezi exemplul Baia Mare) si care nu asigura o dezvoltare durabila. Dezvoltare durabila ar insemna bunastarea pentru oamenii de care vorbesti si nu un proiect minier ca cel la care faci referire, Rosia Montana. Iar fiindca ai mentionat Mine your own business (pentru cei care nu stiu - un film de propaganda comandat de compania din Rosia Montana care infiereaza ecologistii), cred ca tu esti in criza de ideologii daca nu asculti ambele fete ale povestii, ci urmezi o indoctrinare impusa de altii. Iar data viitoare cand vei fi prin "rapele Apusenilor" sa faci o comparatie cu ce ai fost indoctrinata si vei vedea ca cianura nu este solutia!

4:48 p.m.  
Anonymous Anonim said...

doina,
ce mai faci cu banii daca esti mort sau nu mai ai mult pana dai ortu’ popii? daca dai un google, afli imediat ca la rosia montana (daca ar incepe exploatarea), s-ar folosi vreo 13.000 de tone de cianura pe an, asta inseamna, printr-un calcul simplu, in jur de 40 de tone pe zi. ei bine, o lingurita cu 2% solutie de cianura este suficienta pentru a omori un om. si daca tot nu-i asa de nociva cianura, precum spui, de ce se folosea in cel de-al doilea razboi mondial in camerele de gazare? celebrul zyklon B folosit de nazisti pt. exterminarea evreilor, nu era altceva decat cianura de hidrogen sau sodiu. apropo de dezastrul ecologic de la baia mare din 2000, amintit de mosgavrila, cele 120 de tone de cianura care au ajuns atunci in mediu au distrus fauna de pe sute de kilometri ai cursurior de apa din romania si ungaria. intai au murit mii de tone de peste si apoi pasarile si celelalte vietuitoare care s-au hranit cu pesti otraviti. cianura ajunsa atunci in mediu ar fi putut omori un miliard de oameni. cum iti suna datele astea?

6:15 p.m.  
Anonymous Anonim said...

Cred cu tarie ca ar trebui sa fie a no-brainer: cianura ucide, orice ar zice unii si altii.

Ca santierele vor fi prietenoase cu mediul cu siguranta au spus toti. Probabil ca majoritatea chiar isi doresc si cred ei insisi ca asa vor fi. Accidente insa se intampla tot timpul iar miza mi se pare mult prea mica.

Daca intradevar ar pasa cuiva de saracie si de lipsa locurilor de munca sunt sigur ca s-ar gasi solutii. Ecologice.

7:41 p.m.  

Trimiteți un comentariu

<< Home