joi, aprilie 12, 2007

News: Nicio cautare fara Google

Peste 64% din cautarile online in SUA se fac prin Google, arata un sondaj realizat in martie de Hitwise. Google e urmat de Yahoo cu 21,3% si MSN cu 9,2% din cautari.

Chiar ma gandeam zilele trecute cat de important a devenit Google pentru noi si ma intrebam daca exista un alt brand fara de care nu putem trai (exagerez aici, fireste!).

Nu cunosc cat de bine sta Google in Romania, nici nu cred ca a facut cineva un sondaj pe tema asta, asa ca am pornit eu unul in coloana alaturata (fara relevanta prea mare, fireste!).

Etichete:

4 Comments:

Blogger Gabi said...

Si in Romania, tot google e number one.

12:17 a.m.  
Anonymous Mircea Scarlatescu said...

Cred ca procentul celor ce folosesc Google la noi e mult mai mare ca la americani.
De ce? Poate ca e cel mai puternic brand online pe care-l cunosc romanii, cu toate ca la cat de folosit e la noi Y! Messenger lucrurile ar trebui sa stea altfel.

Sunt curios ce va indica sondajul tau.

9:46 a.m.  
Anonymous Cristi Parvan said...

WOW

parca nu ma asteptam chiar la unanimitate.

Exista ceva date "oficiale"?

12:56 p.m.  
Anonymous Dan Mihu said...

In curand vom vedea in job postings, pe site-urile romanesti, pozitia de cautator pe/in Google. Motorul lor de cautare este un instrument extrem de puternic si a fost derivat exemplar, de la harti, produse, fisiere video si imagini la carti, patente si publicatii stiintifice. Din pacate putini sunt cei care stapanesc arta cautarii cu Google. Uneori ma uit la cei veniti prin Google pe site-ul meu si realizez cat de irelevanta a fost cautarea incercata de ei. Statisticile Google Analytics imi ofera sirul cuvintelor cheie folosite de ei. Unele sunt de-a dreptul abracadabrante. Si nu e o greseala de SEO din partea mea, pur si simplu au ales niste cuvinte cheie mult prea generale. Astept vremea cand Google va ghici intentiile userilor. Din doua-trei cautari esuate sa-ti zica "nu cumva doriti sa cautati asta"? Nu mai e mult...

1:07 a.m.  

Trimiteți un comentariu

Links to this post:

Creați un link

<< Home