sâmbătă, aprilie 14, 2007

Events: Despre Bloguri si Drept de Autor - Ce este si ce nu este CreativeCommons

Anuntul unei intilniri publice pe tema dreptului de autor:

Ce ne dorim sa fie?
O intilnire de discutii intre bloggeri pe tema dreptului de autor si a licentelor CreativeCommons.

Obiective
Familiarizarea bloggerilor cu notiunile de baza cu privire la dreptul de autor si popularizarea CreativeCommons ca o metoda de licentiere alternativa.

Ce nu vrem sa fie ?
Nu vrem sa discutam despre piraterie, furturi si cum sa-l dai in judecata pe vecinul bloger. Nu dorim sa discutam despre peer-to-peer si despre cit de legal sau ilegal este. Nu vrem sa facem cuantificarea materialelor preluate legal sau nu din Internet in presa sau din Internet.ro in Internet.ro Nu vrem sa aratam cu degetul pe unul sau altul si nici sa propunem persoane moralizatoare. Nu propunem coduri de conduita.

Format
Pentru ca s-ar putea sa existe discrepante mari de cunostinte in ceea ce priveste dreptul de autor, va propunem sa incepem cu o prezentare facuta de Bogdan Manolea a ceea ce este dreptul de autor, cum se aplica el la bloggeri si ce este proiectul CreativeCommons.
Apoi vor avea loc discutii pe baza celor prezentate, moderate de unul dintre organizatori (ca se ne auzim mai bine).

Locatie
Intalnirea va avea loc la sediul Codecs, Str. Agricultori 37-39, sector 2, Bucuresti.
Sala va fi anuntata printr-un afis la intrare.

Data si Ora
Joi, 19 Aprile 2007, ora 18 30.

Organizatori
Asociatia pentru Tehnologie si Internet (APTI) in
colaborare cu Andressa si Manafu . Multumiri speciale lui Razvan Crisan care ne-a ajutat cu gasirea salii.

Participare
Numarul participantilor este limitat de marimea salii si de interesul pentru eveniment. Preferam sa avem 5 oameni interesati, decit 50 care se plictisesc. Si oricum la 50 nu mai putem vorbi de o discutie unitara.

Astfel incit vom merge pe invitatii trimise direct + inscrieri pe blogul lui Bogdan, unde va rugam sa precizati de ce va intereseaza sa participati. Prioritate vor avea cei care au scris pe blog despre drept de autor, CreativeCommons sau au licentiat blogul sub licenta CC. Daca exista un interes mare pentru teme si nu reusim sa ii primim pe toti cei inscrisi, ne vom stradui sa mai facem o intilnire similara.