vineri, ianuarie 12, 2007

Personal: Un an mai tarziu

Am un cont pe Blogger (fostul Blogspot) din 2002. Mi-am facut atunci contul intr-un moment in care vroiam sa imi lansez propriul site. Cam asa ar fi aratat la vremea aceea. Nu mi-a placut simplitatea Blogspot-ului asa ca am abandonat ideea.

Doi ani mai tarziu, am inceput sa postez cateva din editorialele publicate in revista Biz. Apoi m-am gandit sa postez si altceva. Doar m-am gandit. Prin 2005, am avut cateva incercari de a pastra un ritm constant de actualizare. Esuate din motive obiective (un mare volum de munca). Am gasit totusi ceva energie spre finalulul anului, cand am inceput sa postez regulat.

Insa acest blog a fost lansat cu adevarat in urma cu exact un an, dupa ce Radu mi-a facut putina reclama pe blogul lui. A fost momentul cand mai multi ochi au devenit atenti la ce scriam si mai multe feedback-uri au inceput sa vina la post-urile mele (nu am avut zeci de comentarii pe post, dar cele cateva venite insemnau foarte mult).

Dupa 12 ianuarie asadar m-am apucat "serios" de blogging, iar de atunci blogul si blogosfera au devenit pentru mine chiar mai importante decat Internetul propriu-zis.

Ce s-a intamplat cu acest blog in acest prim an "oficial" de existenta?

A crescut. A crescut numarul posturilor si ritmul actualizarilor. A crescut si ca trafic. Daca ma uit in datele StatCounter, vad ca in martie 2005 am avut putin peste 2.500 de vizitatori unici si ca in noiembrie (luna record) am fost vizitat de 16.897 de vizitatori unici.

Technorati imi spune ca 272 de link-uri sunt directionate spre acest blog si ma plaseaza printre primele 10 bloguri din tara (ca numar de "legaturi"). RoBloggers Survey ma include intre cele mai bune bloguri romanesti.

Blogul mi-a oferit apoi un canal nou de comunicare cu oameni noi (Zoso, Dragos, Bobby, Carmen, Adrian si multi altii) sau cunostinte vechi (Dorin, Orlando, Razvan, Eduard, Victor, Catalin). Pot spune chiar ca ii cunosc personal pe (aproape toti) cei mai buni/ inlfuenti/ cititi bloggeri din blogosfera noastra. A fost totodata si un canal de promovare pentru mine. A fost si locul de unde au pornit niste idei in blogosfera locala.

In partea a doua a anului trecut am lansat mai multe sondaje pentru a afla mai multe despre blogul meu si cititorii sai. Voi crea un post separat cu analiza rezultatelor din aceste poll-uri.

Ce urmeaza?

Am cateva idei de dezvoltare si spin-offs si chiar am cerut si parerea vizitatorilor in acest sens. Cei mai multi (41%) imi sugereaza sa pastrez blogul in formula actuala, in timp ce altii (24%) imi spun sa il fac "mai personal". Exista si tentatia de a-l transforma intr-un blog specializat, sugerata de 19% dintre respondenti.

De incheiere: In Tunisia ne-am imprietenit cu o familie din Suceava. Dupa ce am ajuns cu totii acasa, am primit un telefon de la prietenii nostri. Se pare ca fiica lor cea mare, studenta la Cluj, ma cunostea deja. De pe blog.

1 Comments:

Anonymous Anonim said...

Am pornit un blog de 2 luni si am deja un sentiment de inrobire. Parca as fi prizonier, inclusiv prizonierul lui Google. Robii cuvintelor cheie, linkurilor, blogroll-urilor etc.

6:54 a.m.  

Trimiteți un comentariu

<< Home