duminică, mai 28, 2006

O scurta pauza

C L O S E D

Timp de cateva zile voi lua o pauza de la blog si Internet.

Cool Web Tools (x3) - part II

Swarm - La prima vedere te poate baga in ceata, dar daca ii dai de cap (citesti putin despre cum functioneaza), s-ar putea sa iti placa. Swarm este un fel de harta dinamica care iti arata pe unde se plimba utilizatorii de Internet. Aceasta harta este compilata pe baza datelor primite de la utilizatorii care si-au instalat o mica extensie in Firefox. Ar fi frumos ca Trafic.ro sa lanseze o astfel de harta si in Romania. ****

Sphere - Un motor de cautare pentru "cei dezamagiti de celelalte motoare existente", ca sa citez din descrierea acestui site. Am vrut sa vad cate rezultate voi primi de pe blogurile romanesti, asa ca am tastat in motor mai intai cuvantul "frumos". Doua rezultate dupa niste bloguri de expati. Am incercat apoi cu "bine" si am gasit in prima pagina de rezultate o trimitere la blog-ul meu. **

STC fontBrowser - Un tool foarte util pentru mine! O aplicatie online care iti identifica fonturile instalate pe computer si prin care poti alege fontul potrivit pentru nevoile tale. Un tool recomandat pentru pasionatii de logo-uri.****

sâmbătă, mai 27, 2006

Idei vechi, idei noi

In urma cu aproape doua luni, lansam aici un teasing, de fapt doua. Urma sa imi dezvalui planurile cu o proxima ocazie. Am abandonat la scurt timp ideea si nu mi-am mai dezvaluit planurile. O fac acum.

Intentia mea era sa lansez un blog al blogurilor, numit MOBLO (de la More Blogs). Insa stiind cata munca implica lansarea unui astfel de proiect, m-am gandit sa lansez un mini-proiect mai intai, o simpla pagina in care sa pun logo-urile (titlurile) celor mai bune bloguri romanesti, alese nu doar de mine, ci de cativa bloggeri de seama pe care ii cunosc. Ar fi putut fi ceva de genul "The Essentials of Romanian Blogging Community".

Cum spuneam, am abandonat ideea.

Am vrut apoi sa fac acest MOBLO compiland doar blogurile unor "oameni celebri" in viata offline (unde inca se cultiva celebritatea). Insa multi dintre acestia au incetinit motoarele la scurt timp dupa lansarea blogurilor personale.

Acum am ideea unui MOBLO bazat pe site-uri Web2.0. Am colectat deja peste 100 de site-uri Web 2.0 si cu logo-urile aferente.

Ce ar merge mai bine?

vineri, mai 26, 2006

Micro Big Brother pe net!

Nu mai e o minunatie faptul ca Internetul ne schimba lumea si ne influenteaza viata. Nu ar trebui sa ne mire nici aparitia unui "mutant" al emisiunii "Big Brother" pe Internet. Insa daca nu ai ce face, iti pierzi timpul pe YouTube si daca iti plac lucrurile extreme, mergi la OurPrisoner, unde o sa il intalnesti pe Kieran, un tip de 35 de ani care a devenit de buna voie prizonierul Internetului si al "netspectatorilor".
[via]

miercuri, mai 24, 2006

iPod therefore I am

Dupa ce ti-ai garnisit la maximum iPod-ul cu add-on-uri, extensii si diverse teme (ca sa imprumut putin terminologia din lumea browser-elor), vei incepe probabil sa customizezi si lucrurile din jurul tau in acelasi spirit. Ce ar fi sa incepi cu copilul tau? Detalii aici.
[via]

Laptop de 100$. Cine da mai mult!?

Mai tine cineva minte laptop-ul ala vernil cu manivela? Laptopul de 100$? Ei bine, se pare ca MIT l-a lansat zilele acestea, daca am inteles eu bine, in trei culori: verde, portocaliu, bleu.
Detalii aici, mai multe poze aici.

Recomandare

BusinessWeek Romania dedica numarul din aceasta saptamana inovatiei si creativitatii. Puteti citi un amplu articol dedicat celor mai inovatoare companii din lume si un altul despre cea mai nonconformista agentie de publicitate din lume (Crispin Porter + Bogusky).

Puteti viziona online aici un interviu BW cu Alex Bogusky, "copilul" teribil al publicitatii americane (si nu numai).

marți, mai 23, 2006

Inca unul...

Cel mai recent "mutant" al celebrului site "MillionDolarsHomepage.com" a fost creat de Swarovski si se numeste "MillionCrystlaBody.com".

Site-ul se mandreste cu un model breath-taking (ma rog...) acoperit cu un milion de cristale Swarovski. Pentru 1$, oricine de la Montevideo pana la Ulan Bator poate cumpara unul dintre cristalele cu pricina.

UPDATE: Se pare ca Swarovski este doar furnizorul pietrelor nu si beneficiarul direct al initiativei.

Bine ati venit in Matrix

Cu totii am vazut cat de bine arata Keanu Reeves chiar si atunci cand intra in Matrix, dar cat de bine arati tu? Click aici, dar pregateste mai intai o poza de 60x50 px.

sâmbătă, mai 20, 2006

Avem nevoie de asa ceva?

In urma cu cateva zile intr-o discutie cu un mare publisher online, am venit cu ideea unui IAB local sau a unei asociatii/ organizatii a Internetului romanesc. Cat de ....... e ideea asta?

A inceput campania pentru "Ciocolata"

Cartea bate filmul



Am vazut aseara "Codul lui Da Vinci".

Cartea e mult mai buna.
Si recomandarea mea ar fi sa cititi cartea dupa ce vedeti filmul, poate asa o sa vi se para mai bun.
Cu siguranta nu am vazut filmul anului, dar cu certitudine am asistat la cea mai slaba interpretare a lui Tom Hanks.

Putin despre content

In urma cu doua zile am m-am "jucat" cu Google Homepage si m-am declarat chiar foarte incantat de serviciu. Foarte pe scurt, Google Homepage te lasa sa "customizezi" o pagina blank cu stiri provenind din foarte, foarte multe surse (inclusiv blog-uri celebre) si cu diverse mici tool-uri (calendar, calculator, dictionar...).

Astazi am citit pe Mashable despre ThePersonalBee, un alt serviciu care permite agregarea de stiri din diverse surse. Iar dupa un scurt browsing tot pe Mashable, am descoperit inca nu-stiu-mai-cate astfel de servicii. [aici]

Practic, prin multe din aceste servicii iti poti crea singur(a) o pagina de news dupa propriul gust.

Intr-un post recent, Radu vorbeste putin despre content si cum originalitatea (si exclusivitatea) va face diferenta intre serviciile de stiri si nu numai.

Dupa ce am vazut cate modalitati de prezentare, agregare, dezvoltare si sindicalizare exista, ma gandesc ca a fi original si a veni mereu cu exclusivitati este intr-adevar o tehnica de diferentiere, insa nu neaparat cea care iti va aduce si leadership-ul in categorie.

Sa ne aducem aminte de zilele in care Ziare.com era lider de audienta, oferind doar link-uri spre ziarele care produceau content original. Iar daca ne uitam acum printre primele 20 de pozitii din Trafic vom vedea ca publisherii de editorial original nu sunt cei care domina clasamentul si ca agregatori precum HotNews si 9AM sunt in crestere.

Dupa ce am vazut cate modalitati de prezentare, agregare... exista, ma gandesc ca in viitor va triumfa cel ce va sti sa impacheteze cel mai bine continutul (de preferat continut propriu).

vineri, mai 19, 2006

Pe urmele YouTube

Urmand exemplul bun dat de Apple si Google, acela de a anunta cat mai multe noutati overnight, Yahoo! a dezvaluit noi lansari (si relansari), printre care se afla si un serviciu concurent cu YouTube. (Detalii aici si aici]

Acum cateva zile, mi-am pus in minte sa aflu care sunt concurentii lui YouTube. Asa am descoperit Vimeo si Pixpo, si mi-am reamintit ca exista Google Video si Daily Motion.

Acum dupa ce am aflat ca si Yahoo vrea o felie din online video sharing ma intreb:
1) Ce sanse are Yahoo cand YouTube e lider, cand Daily Motion nu e de ignorat, iar Google Video promite sa progreseze?
2) Cat de intelept e sa intri pe segmente deja ocupate? (in general si in particular pentru Yahoo)

miercuri, mai 17, 2006

Sa si EVOCAm putin!


Iti place YouTube si toata gasca care ii tine isonul (Google Video, Daily Motion, Vimeo, Pixpo)? Sa zicem ca raspunsul este afirmativ. Ce zici atunci de un tool care te lasa sa postezi online mp3-urile importante din viata ta? Daca esti curios, incearca singur sa vezi ce poate Evoca. Sau "testeaza testul" meu de mai sus. Am postat acolo una dintre piesele mele favorite in acest moment.

Sa ma bag?

Nu folosesc Skype si nici instant messenger. Nu le vad utilitatea si nici nu le simt lipsa. Pe unii cunoscuti ii mira acest lucru. Ar trebui totusi sa intru in rand cu toata lumea? De ce?

marți, mai 16, 2006

De ce imi place Firefox

Sunt 3-4 ani de cand folosesc browser-ul Firefox, insa niciodata pana acum nu m-am bucurat ca il "cunosc" asa cum ma incant acum. L-am ales si preferat (peste celelalte) in primul rand pentru tab-uri si mouse gestures, dar si pentru look & feel (folosesc de la inceput acelasi skin Gray Modern).

Insa de o luna-doua, m-am apucat sa imi "tunez" browser-ul cu tot felul de extensii/ add-on-uri/ plug-in-uri. Ultima "minune" integrata? Google Notebook, un serviciu care concureaza cu Del.icio.us (al lui Yahoo! de ceva vreme).

Practic, Google Notebook te lasa sa salvezi in contul link-uri gasite prin search engine-ul sau sau prin selectarea simpla a textului (asta imi place mie cel mai mult!).

Mai multe detalii la TechCrunch.

luni, mai 15, 2006

Ba se poate!

Inca nu am reusit sa tin o agenda zilnica. De trei ani ma tot opresc dupa februarie/ martie/ mai. Iar undeva prin mai/ iunie abandonez sa mai car agenda dupa mine. La ce bun!?

TechCrunch "mai invita" sa incerc un serviciu online despre care se spune ca iti pune ordine in viata. MeCanBe te ajuta sa iti stabilesti obiectivele si ii lasa si pe altii sa puna umarul in sprijinul tau.

Daca voi gasi putin mai mult timp, il voi incerca. :o) Intre timp astept alte review-uri.

Cum sa mintim (the corporate way)

Viitorul Videomax

Sunt un client constant al Videomax, desi daca ma gandesc bine la inceputurile sale nu ii dadeam prea multe sanse de supravieturie. Sunt cateva imbunatatiri care ar putea fi aduse serviciului, dar nu voi vorbi despre ele acum. Poate cu alta ocazie...

Am observat recent ca au renuntat la sectiunea VHS si am fost chiar incantat de triumful repurtat de DVD pe piata locala. Insa nici DVD-ul nu va mai ramane mult timp pe piata, o dovedeste serviciul european de inchirieri video online numarul 1, LoveFilm, care are si un serviciu de inchirieri prin download. Pe scurt, descarci filmul pe computer si ai 5-7 zile la dispozitie pentru vizionare.

UPDATE 1: Si americanii au site-urile lor de download filme: CinemaNow si Movielink.
UPDATE 2: Ce zice presa americana despre aceste servicii: Movielink and CinemaNow: Hardly Worth the Effort

vineri, mai 12, 2006

Sa ma opreasca cineva!!!!






Inca doua parodii la deja parodiatul Sony Bravia...

Spune pe bune!

Cool Web Tools (x4)

In ordinea descoperirii...

Rollyo, un simpatic tool prin care iti poti construi propriul search engine. Cel mai mult mi-a placut ca am putut sa imi creez si un add-on pentru Firefox. Gata cu bookmark-urile!

Collective X (proaspat lansat oficial ieri) este locul in care vrei sa te intalnesti cu cei cu care imparti interese comune. Si le poti imparti la propriu daca platesti un fee. La free insa poti sa imparti doar 10MB de fisiere. Mi-am facut deja vreo 4 conturi aici, caci nu m-am hotarat ce comunitate sa pornesc. Oricum, pentru mine acest tool a venit chiar la fix.

Ziki e un site simpatic, poate prea vesel si colorat, insa se doreste a fi un loc in care sa iti aduni tot continutul pe care l-ai imprastiat online.

Slawesome te lasa sa trimiti mailuri audio. Din pacate site-ul e atat de alhpa (dupa cum recunosc si initiatorii sai) incat are niscaiva probleme. De exemplu, link-ul Compose m-a dus intr-un fel de Inbox public. Mai incerc...

joi, mai 11, 2006

Google nu sta locului deloc!

Tocmai a anuntat lansarea a patru noi produse: Google Trends, Google Co-op, Google Desktop 4 si Google Notebook. Detalii aici.

Google Trends e chiar cool!

UPDATE: 25 Things I Learned on Google Trends

Parodii intr-o veselie







Ca tot am vorbit deunazi de noua campanie Apple...

Objects of Desire (IV)

Asa ar fi trebuit sa arate "ucigasul" iPod-ului. Din pacate nici Sony, nici Creative, nimeni nu a gasit pana acum solutia de design care sa invinga gadget-ul fenomen. LG reuseste insa sa aplice un design demn de Apple celui mai proaspat terminal mobil al sau: KG800.

miercuri, mai 10, 2006

www.checkoutmybreasts.com

O initiativa bine intentionata, dar nu stiu cat de bine a fost targetata!?

marți, mai 09, 2006

Inca unul de la Axe


[via Axe Ads]

Etichete:

Cool Blog Tool


Un Add-On cool pentru utilizatorii de Firefox, gasit aici. Numai bun pentru cei care vor acces rapid la editorul de text al blog-ului sau pentru bloggerii foarte activi.

UPDATE: Ar putea fi imbunatatit putin... Sa imi ofere si posibilitatea de editare a posturilor anterioare sau chiar a "postului tocmai postat". Sa ma lase sa imi aleg fontul. Sa imi dea un preview fara sa am nevoie de un newsreader.

UPDATE 2: Stie cineva un tool cu care pot traduce instant pagini web din alte limbi in engleza?

RoTunes Reloaded

Un nou update la ideea unui RoTunes, preluat dintr-un comunicat al Orange.

Orange anunta lansarea in premiera pe piata de telecomunicatii din Romania a unui nou serviciu in portalul Orange World: Music Store, ce permite cumpararea de muzica digitala protejata. Acesta este dezvoltat de Grupul Orange in parteneriat cu renumite case de discuri internationale si se incadreaza in strategia Grupului de implicare in proiecte in domeniul muzicii. Orange sustine muzica intrucat aceasta promoveaza valoarea, pasiunea, performanta si comunicarea, caracteristici ce se regasesc in valorile brandului.

Music Store se adreseaza celor pasionati de muzica, dar si cumparatorilor ocazionali, ce doresc sa aiba in permanenta melodia preferata pe telefonul mobil. Clientii pot alege dintre cele 230.000 de melodii incluse in catalogul EMI Music UK, reprezentand artisti din toate genurile de muzica si din toate timpurile - Depeche Mode, The Rolling Stones, John Lennon, Pink Floyd, Oueen, Norah Jones, Robbie Williams, Gorillaz, Coldplay si multi altii. Serviciul permite o optiune avansata de cautare, fiind indentificate toate albumele si melodiile disponibile pentru un artist.

Orice melodie poate fi descarcata pe telefonul mobil, pe computerul personal, sau pe ambele la acelasi tarif de 2 USD/melodie, indiferent de optiunea aleasa. Descarcarea pe computerul personal se face pe baza unui cod primit pe SMS care se introduce in sectiunea Music Store din Orange World de pe www.orange.ro. Melodiile sunt trimise intr-un format adecvat folosirii pe terminalul pe care se face descarcarea asigurand astfel calitatea audio si necesitatile de gestionare a memoriei terminalului. Serviciul Music Store poate fi folosit de pe telefoane cu functionalitati specifice, clientii Orange avand posibilitatea de a alege dintre Nokia N70, Nokia 6230i, Motorola V360, Samsung Z300 si Samsung Z500. Obiectivul Orange este de a dezvolta in continuare continutul de melodii disponibile, prin includerea unor noi case de discuri internationale si romanesti si largind oferta de telefoane compatibile cu acest serviciu.

Am incercat sa accesez Music Store, insa din pacate serviciul este optimizat doar pentru Internet Explorer. Poate imi spune cineva cum e intr-adevar...

sâmbătă, mai 06, 2006

And the winners are...

La inceput de februarie postam aici despre concursul de creatie lansat de Firefox. Recent au fost anuntati si castigatorii. Aici.

Disperat dupa clienti?

Sunt un (suporter) Mac destul de tanar si nu foarte infocat. Imi plac reclamele simple si cu umor. Cu toate acestea, ultima campanie Apple nu prea este pe gustul meu. De fapt, ce nu imi place este incercarea (disperata) de a-i face pe utilizatorii de PCuri sa aleaga un Mac.

Apple a fost intotdeauna un brand deosebit care a spart conventiile (sa ne aducem aminte de 1984) si a inovat in tot ce facut chiar si in comunicare (iar vezi 1984). De ce a trebuit acum sa coboare la un alt nivel?

vineri, mai 05, 2006

Disperat dupa Internet

Ai ratat un episod sau chiar pe toate din noua serie a Nevestelor Disperate (DHW)? Nicio problema! Poti vedea seria a doua din DHW pe Internet, iar primele doua episoade sunt oferite gratuit... cam asa suna oferta Channel 4.

Interesant, nu?

Cel putin mie mi se pare. Ideea sa pot viziona ce vreau cand vreau imi place din ce in ce mai mult, iar anul acesta voi face probabil un prim pas spre materializarea ei (imi voi lua un DVD Recorder cu hard-disk).

Dar cum viitorul media este pe Internet, inclusiv al televiziunii, astept sa vad cum IPTV devine fenomen de masa si pana atunci tot mai multe initiative gen DHW sau chiar precum Meciul Mileniului.

joi, mai 04, 2006

Branduri care ne doare

Nu cred ca exista vreo scuza/ explicatie pentru alegerea numelui "Dr.Devil" pentru (aproape) orice produs. Iar daca exista exceptii notabile, printre acestea cu siguranta nu se numara produsele de curatat.

Ma tot intreb ce i-a determinat pe producatorii acestui brand (daca il pot numi asa) sa aleaga numele Dr.Devil. N-am gasit inca o explicatie...

Un alt exemplu de exceptie este Tramp Travel. Chiar daca tramp inseamna chiar a calatori, nu pot sa trec peste o alta acceptiune: a woman of loose morals (ca sa citez din Webster).

marți, mai 02, 2006

Yahoo iese la inaintare

Yahoo tocmai si-a relansat canalul de tehnologie si isi propune sa devina o voce care sa vorbeasca pe limba tuturor si in folosul tuturor (ca o alternativa la site-urile 'elitiste' dedicate cunoscatorilor). Se apreciaza ca Tech este cea mai importanta lansare a Yahoo! din ultimii 5 ani (cand a fost relansat Launch).