luni, noiembrie 13, 2006

Misc: O intrebare pe zi (3)

Sa trec la noul Blogger (vechiul Beta)?

[Blogger.com face toate eforturile sa ma convinga sa fac un switch spre noua lor platforma. Cand erau in Beta, cei care au trecut au avut niscaiva probleme. Acum Blogger ma asigura ca blogul meu nu va ramane la fel. Oare?]

4 Comments:

Anonymous Anonim said...

poti sa treci pe noul weblog.ro :d

11:32 p.m.  
Anonymous Anonim said...

mai fa un cont si vezi ce dezavantaje / avantaje au :)

2:13 a.m.  
Blogger nwradu said...

Principala problema la noul Blogger e faptul ca template-ul este bazat foarte mult pe XML si pana sa modifici ceva simplu sau sa traduci vreo optiune, te apuca noaptea pana iti dai seama cum e facut.

Apoi lipsesc tot felul de pluginuri si hacks care se puteau aplica foarte usor pe blogger clasic, de ex peek-a-boo comments. Incep sa apara insa. Iti atrage atentia cand nu bagi codul cum trebuie in template, de ex daca scrii <'br> nu vrea, trebuie <'br /> (fara apostrof, l-am pus sa nu se strice aici paginatia)

Are si parti bune, o modalitate foarte usoara de a face un blogroll sau a introduce un "ultimele comentarii" in sidebar, are labels pt posturi, are posting instantaneu pt ca nu mai exista acel publishing si problemele legate de el...

Poti aplica metoda urmatoare: iti faci alt blog pe beta, alegi template-ul pe care il folosesti acum, pt ca este disponibil cu toate noutatile in el, si apoi incerci sa-l faci sa arate ca actualul blog: bagi cateva posturi, incerci sa schimbi headerul, incerci sa configurezi sidebar-ul la fel... Daca esti satisfacut de rezultate, poti face schimbarea si pe blogul principal. Pt mai multe avantaje/dezavantaje, mail me.

10:42 a.m.  
Anonymous Anonim said...

am si eu un blog la blogger si l-am trcut la noul blogger. Sunt dezamagit. Si nu e cale de intoarcere.
Nu stiu daca merita.
Inainte puteam sa public direct de pe YouTube si Flickr video si fotografii. Acum nu se mai poate. Poate ca s-a schimbat situatia de cand am incercat ultima data, nu stiu.
E buna ideea lui piticu21 de a-ti face un cont nou pentru a vedea avantajele si dezavantajele. Alta solutie nu este.

2:16 p.m.  

Trimiteți un comentariu

<< Home