miercuri, iulie 19, 2006

Feedback: GSP intra pe terenul blogging-ului

Gusti a degajat, Carmen a preluat, eu centrez. Gazeta Sporturilor isi lanseaza colectia de bloguri sub titulatura bloGSPort. Practic e vorba de un site ce va reuni (acum e in constructie) 7 bloguri semnate de 7 editorialisti ai GSP.
Gusti reuseste cu acest proiect sa creasca profilul si importanta blogging-ului la noi prin cooptarea la "lot" a unor ziaristi recunoscuti. Si va reusi sa ridice si profilul GSP.ro daca va integra (si am un feeling ca o va face) aceste bloguri in interfata noului site, alaturi de alte elemente de interactivitate ce pot fi dezvoltate in jurul ziaristilor Gazetei.

Dar pana atunci, pana la noul GSP.ro, ar trebui totusi sa schimbe look & feel-ul blogurilor. Template-ul K2 (beta) de la WordPress este probabil cel mai utilizat layout al acestui serviciu si nu pune in valoare continutul.

Cineva poate spune: "La urma urmei conteaza fondul nu forma, content-ul nu packaging-ul! Mai mult, in blogging nu se pune accent pe design si complexitate, ci pe claritate si simplitate."

Asa e! Dar totusi cred (asa cum i-am recomandat lui Radu sa faca pentru Gnomedia) ca o identitate diferita, originala, dar curata, poate aduce un plus de valoare proiectului bloGSPort.

Nu (m-am prins) stiu inca daca aceste blog-uri vor contine numai scrieri preluate din ziar sau vor fi bloguri adevarate cu posturi originale.

Proiectul Gazetei reprezinta cea de-a doua initiativa de acest gen dupa cea a EvZ care a lansat in februarie o serie de 5 bloguri intretinute de ziaristii sai.

2 Comments:

Anonymous Anonim said...

Cred ca vor prelua editorialele din gazeta si atata tot.

Partea proasta la Gazeta Sporturilor e ca incearca sa aplice pe site exact strategia pe care merg Pro TV-ul si Antena 1 la jurnalele sportive. Adica umflarea gogosii prin insamantarea de drojdie si cocolositul "stirilor" si al interviurilor.

Intru pe gsp.ro si vreau sa citesc un articol al carui titlu pare interesant, ups, mi se deschide un alt site... iar articolul cu pricina se dovedeste a fi o fraza de 20 de cuvinte... Modul asta de a iti umfla traficul cu pretul unei imagini de c..at parca s-ar potrivi mai degraba unor jucatori mai mici, nu alora mari.

De faza cu blogul pe Wordpress si fara un skin personalizat ce sa mai zic? Ieftin si prost. Bine ca se baga in schimb bani in reclame pe celelalte medii.

3:38 p.m.  
Blogger fintech directory said...

inclin sa fiu de acord cu gabriel...
totusi sa nu ne grabim, nu?! oamenii zic ca e inca in constructie, deci nu ne putem baza pe ce a aparut pina acum pe blogurile respective, ce sa mai zic de skinuri.
pe de alta parte, la modul cum stiu eu ca lucreaza ziaristii (except posesorul blogului pe care ne aflam) mi-e tare greu sa cred ca ioanitoaia si tolontan vor scrie ceva special pentru blog... poate pentru niste comisioane in plus ;), prietenii stiu de ce (na, ca iar mi-a scapat platitudinea asta!)
cit priveste remarca ta cu umflatul traficului, imagine, jucatori mici etc, 100% agree!

6:29 p.m.  

Trimiteți un comentariu

<< Home