marți, decembrie 08, 2009

Gadgets: Cum arata GPS-ul viitorului

Am testat in urma cu doua luni un GPS Mio pentru cateva zile prin Bucuresti si Pitesti. L-am gasit util, cu cateva rezerve personale. Cei de la Mio au luat retinerea mea in serios si mi-au lansat o provocare. Sa fac un test de anduranta si sa vin cu viziunea mea despre GPS-ul viitorului.

OK, am zis. Partea frumoasa a acestei provocari este ca, la randul meu, pot sa lansez o invitatie la inovatie cititorilor mei (care detin bloguri).

Asadar, eu voi testa luna aceasta un Mio S505 si voi oferi inca unul in cadrul unui concurs pe blogul meu ce are ca tema: Cum vedeti GPS-ul viitorului?

Despre tema
Am avut ocazia sa folosim un GPS sau ne imaginam cum functioneaza unul. Ca orice device, GPS-ul raspunde unor nevoi, dar sub interpretarea unui producator. Cu alte cuvinte folosim ceea ce primim. Se intampla insa de multe ori sa ne dorim anumite features la un produs sau chiar ne spunem: "Ar fi interesant daca ar putea sa...".

Despre concurs
Cerinta: Descrieti pe blogul personal functia/ functiile principale pe care ar trebui sa le aiba GPS-ul viitorului.

Conditii de participare:
  • Descrierea trebuie sa fie veridica, functia respectiva sa aiba sanse de implementare.
  • Functia/functiile sa nu fie deja oferite de modelul S505 de la Mio.
  • Postul sa includa o motivatie scurta care sa raspunda la intrebarea: De ce iti doresti noul GPS Mio S505?
  • Postul sa contina textul "Post inscris in concursul Mio S505", avand linkul: http://eu.mio.com/ro_ro/moov-s505.htm
  • Anuntati postul via e-mail la manafu [@] gmail [.] com
Perioada de desfasurare a concursului: 7 - 21 decembrie.

UPDATE: Salut interesul pentru acest concurs. Am rugamintea, asa cum am zis si in comments, sa postati insemnarile pe propriile bloguri.

Etichete: , , ,

43 Comments:

Anonymous Leluc said...

GPS-ul viitorului ar trebui sa aiba comanda vocala si microfon. Sa poti modifica destinatia vocal, in timp ce conduci, sa nu trebuiasca sa-ti distribui atentia sau sa tragi pe dreapta.

8:59 p.m.  
Anonymous Cristea Adrian said...

GPS-ul viitorului....ar trebui sa aiba o holograma pe parbriz care sa iti indice drumul, sa iti spuna unghiul curbelor ce urmeaza, ca sa stii cum sa le ataci.

9:04 a.m.  
Anonymous ALLYNA80 said...

"Post inscris in concursul Mio S505"
Eu vad GPS-ul viitorului un GPS multifunctional. In primul rand GPS-ul trebuie sa poata fi utilizat cu usurinta, comanda vocala ar fi ideala, astfel utilizatorul va putea sa se oncentreze asupra condusului si orientarii. Apoi conectarea la internet sa fie posibila cu ajutorul GPS-ului. De ce? Pentru ca in cazul in care suntem intr-o zona in care doresc sa aflu mai multe informatii actualizate si detaliate cu privire la muzee spre ex: pret bilet intrare, program vizitare, etc. Prin urmare, cu ajutorul GPS-ului nu numai ca ne vom orienta in spatiu mai bine (harti actualizate in permanenta), dar ne vom putea face si un program turistic mai bun, va functiona ca un ghid turistic care va oferi chiar si ponturi. De asemenea, GPS-ul se poate folosi si ca telefon, printr-o comanda vocala se poate suplimenta functia acestuia, fara a-si schimba imaginea, adica utilizarea concomitenta ca GPS si telefon.
De ce imi doresc noul MIO S505? In primul rand pentru ca nu am GPS, apoi pentru ca sunt o impatimita a calatoriilor cu masina si un GPS performant ca MIO S505 ar fi perfect pentru orientare. Mentionez ca am folosit un GPS (cu imprumut) nu spun marca, care m-a dezamagit total, iar noul MIO S505 este un GPS care ar putea sa imi foloseasca foarte mult.
http://ALLYNA80.mio.com/ro_ro/moov-s505.htm

9:58 a.m.  
Blogger twist3r said...

http://www.dlh.ro/blog/2009/12/cum-arata-gps-ul-viitorului.html

10:01 a.m.  
Anonymous ciocoiu ovidiu said...

GPS-ul viitorului ar trebui sa aiba urmatoarele featuri :

-cale de operare foarte accesibila ,de exemplu comenzi vocale
-displayul sa fie tip proiectie,si sa fie mai mare si hartile sa fie mai detaliate
-odata cu cumpararea unei masini,aceasta ar trebui sa aiba inclus Gps in pachetul de baza
-Gps-ul viitorului sa ia locul celorlalte gadgeturi de pe bord...de exemplu prin comanda vocala sa dai drumu la muzica,sa deschizi AC-ul...etc etc...adica sa fie all in one
-pe viitor poate se vor realiza harti mult mai detaliate si se vor monta pe strazi senzori ceva,ca Gps-ul sa ajute mai mult soferul,poate printr-o legatura Gps-Pilot automat... :)

Vreau acest Gps deocamdata ca o alternativa la Gps-ul viitorului !

Post inscris in concursul Mio S505", avand linkul: http://eu.mio.com/ro_ro/moov-s505.htmPerioada de desfasurare a concursului: 7 - 21 decembrie.

Ciocoiu Ovidiu ovi_diu87@yahoo.com

11:01 a.m.  
Anonymous msaniaa@yahoo.com said...

"Post inscris in concursul Mio S505"
Imi doresc acest GPS deoarece nu am unul si de multe ori m-am aflat in dificultate in trafic, negasind anumite adrese sau stand ore in sir pentru a ajunge la destinatie. Mi-as dori ca noul GPS sa aiba un sumar pe care sa il prezinte optional inainte de a porini la drum, sa ne spuna totul cum se ajunge la destinatia respectiva(multe GPS-uri arata curba in timp ce o iei, neavand timp sa te incadrezi pe banda care trebuie).Mi-as dori sa spuna si anumite puncte de reper pentru a ne orienta mai usor. Si sa fie in format 3D. Daca se poate si comanda vocala ar fi de vis.
http://eu.mio.com/ro_ro/moov-s505.htm

11:04 a.m.  
Blogger Unknown said...

GSP-ul ne este foarte de folos cind ne indruma pe directia corecta. Atunci insa cind urmeaza o zona de palier de citiva zeci de km, unde nu se anunta schimbari majore de directie, GPS-ul nu ne mai ajuta la nimic si atunci ar fi bine sa-l punem sa faca automat alceva , ca de exemplu sa intre pe internet pe o anumita adresa, sa citeasca e-mailurile receptionate, sa basculeze pe stand-by sau pe telefonie, sa ne prezinte niste informatii despre orasul ce urmeaza ca destinatie... Citirea automata si prezentarea e-mailurilor si/sau anuntarea unor evenimente ce se petrec pe un anume site mi se pare importanta , atunci cind GPS-ul poate fi temporar pus in asteptare. Acesta poate sa-si reia functia de directionare atunci cind ne apropiem de un nod rutier.
"Post inscris in concursul Mio S505", avand linkul: http://eu.mio.com/ro_ro/moov-s505.htm
Mi-as dori acest GPS pentru ca pe cel vechi am fost nevoit sa-l vind din motive de criza financiara , regret si acum, mi-a fost de mare folos, ma atasez sentimental chiar si de aparatele tehnice, sa zic asa.Multumesc.

11:13 a.m.  
Blogger Unknown said...

Ar fi foarte interesant sa accepte comenzi vocale pentru a putea fi mai atenti la trafic, iar navigatia sa se faca 3D (ma refer si la forme de relief).
Mi-as dori un GPS MIO Moov S505 deoarece am condus cu un gps de imprumut si este foarte util, dar nu-mi permit sa-mi cumpar unul.
Post inscris in concursul Mio S505
http://eu.mio.com/ro_ro/moov-s505.htm

1:04 p.m.  
Anonymous ZAINEA MARIAN FLORIN said...

Utilitatea unui gadget de tip GPS este incontestabila, mai ales daca vrei sa parasesti tara, sau pur si simplu ajungi intr-un oras de mari dimensiuni, unde sansele de a te rataci sunt destul de mari. DORINTELE mele de la una din firmele producatoare sunt:
1. implementarea comenzilor vocale, fapt ce ar reduce considerabil riscul de accidente;
2. posibilitatea conectarii la internet pentru acordarea atentiei maxime catre cerintele utilizatorului;
3. proiectarea pe parbriz a tuturor informatiilor necesare soferului, bineinteles pe timp de noapte, cerinta cam greu de indeplinit vis-a-vis de necesitatea unei vizibilitati maxime.
Sunt convins ca toate cerintele noastre au fost luate in calcul de catre producatori la un moment dat, dar probabil sunt mai greu de solutionat si ar ridica nejustificat pretul produselor si implicit reducerea vanzarilor, si asa reduse pe vreme de criza.

8:37 p.m.  
Anonymous mrwhiteonee@yahoo.com said...

"Post inscris in concursul Mio S505"
As avea mare nevoie de un GPS deoarece fac drumuri dese in tara si inca nu mi-am permis sa imi cumpar unul, mai ales unul de calitate, care sa isi faca treaba bine, nu sa incurce. As dori ca noul GPS sa se actualizeze automat, sa apara toate strazile blocate, toate noutatile, toate drumurile in constructie precum si rute ocolitoare, sa fie un GPS foarte inteligent, asemeni unui om. Mi-as dori sa detecteze si radarele mobile:), sa aiba functie 2in1, radar si GPS.
Numai de bine sa ne auzim.
http://eu.mio.com/ro_ro/moov-s505.htm

8:44 p.m.  
Anonymous ZAINEA MARIAN FLORIN said...

Completez cu dorinta de a detine un astfel de produs, MIO Moov S505, ce nu se afla in posesia mea, inca.
Postez acest topic in speranta suraderii norocului ce adesea m-a parasit, si intrarii in posesia mea a acestui gadget, astfel acest post este inscris in concursulMio S505", avand linkul: http://eu.mio.com/ro_ro/moov-s505.htm.

8:55 p.m.  
Blogger pink_diva said...

GPS-ul viitorului ar trebui sa te duca exact acolo unde doresti doar cu o atingere, sa functioneze pe baza de comanda vocala sau touch si eventual sa-ti si raporteze acolo unde ai gresit cand ai facut o manevra incorecta si sa depisteze dispozitivele radar! Imi doresct dispozitivul GPS Mio S505 pentru ca-s cele mai performante in momentul de fata, este un brand cunoscut si nu te lasa la greu! Sarbatori Fericite!

6:38 a.m.  
Blogger razvanbb.ro said...

http://razvanbb.ro/2009/12/gps-ul-viitorului.html

7:53 a.m.  
Blogger Unknown said...

-sa poata opera multiplu prin comenzi vocale si clasice
-displayul sa fie tip holograma pe parbriz pentru a nu fi necesar sa te concentrezi asupra ecranului in timpul mersului
- sa poata fi posibila comunicarea si prin gps in directia in care o zona anumita nu dispune de harti detaliate sau exacte

8:58 a.m.  
Blogger Unknown said...

-sa poata opera multiplu prin comenzi vocale si clasice
-displayul sa fie tip holograma pe parbriz pentru a nu fi necesar sa te concentrezi asupra ecranului in timpul mersului
- sa poata fi posibila comunicarea si prin gps in directia in care o zona anumita nu dispune de harti detaliate sau exacte

8:59 a.m.  
Blogger Unknown said...

"Post inscris in concursul Mio S505"
- sa aiba comenzi vocale pentru a nu-ti fidistrasa atentia
- ecranul sa fie proiectat pe parbriz
- descrierea sa fie in 3d, eventual indicand urcusuri, coborasuri, forme de relief
Mi-as dori acest GPS pentru ca m-i s-a stricat cel vechi care oricum era depasit si fizic si moral
https://www.blogger.com/comment.do

9:09 a.m.  
Blogger Unknown said...

Pai daca e GPS-ul viitorului, il vad integrat intr-o masina a viitorului, in care comanda vocala e suficienta pentru a porni masina, a conduce masina si a ajunge la destinatie fara ca si calatorul sa mai depuna vreun efort de a fi atent la drum, de a face manevre de conducere, etc.
Adica, un GPS conectat la pilotul automat al masinii.
Dar pentru ca acest calator sa nu piarda legatura cu realitatea, GPS-ul are optiunea de a afisa o holograma micuta cu harta 3D si calea ce o va urma masina.

10:27 a.m.  
Blogger Monicuta said...

Eu merg destul de mult in Bucuresti in fiecare zi si as fi extrem de incantata daca GPS-ul meu m-ar avertiza care sunt zonele cu blocaj in trafic si care sunt rutele ocolitoare pe care le pot alege. Functia asta ar fi minunata cred pentru toti!!!
Imi doresc tare mult un GPS, mi-ar fi extrem de usor sa ajung oriunde, si nu ar mai trebui sa Post inscris in concursul Mio S505", avand linkul: http://eu.mio.com/ro_ro/moov-s505.htmfolosesc mereu hartile.

11:10 a.m.  
Blogger Cristian said...

Sunt incantat de interesul pentru concursul Mio. As vrea insa sa repar o mica omisiune.

Am ratat sa specific in textul de prezentare ca textele voastre trebuie inserate pe blogurile personale.

Daca nu aveti inca un blog, puteti face unul special folosind o platforma Wordpress.com sau Blogger.com. Sunt foarte usor de facut.

Astept asadar noutati privind inserarea pe blog a acestor idei.

Mersi,
CM

1:16 p.m.  
Blogger Monicuta said...

http://ircuta.blogspot.com/2009/12/gps-ul-perfect.html

Sper ca acum e mai bine! :)

1:44 p.m.  
Anonymous victor said...

Cum arată un GPS bun?

Păi are o hartă actualizată, un receptor GPS cu o marjă de eroare mică, merge repede și are multe POI-uri. E un fel de hartă electronică care-ți detectează direcția de deplasare și zice "La următoarea interscție virați brusc dreapta"... și tu începi: aici? sau pe acolo pe unde a luat-o mașina roșie? vai sunt două benzi care fac dreapta... pe care! Alo doamna din GPS... iar ea cu nonșalanță "reconfigurarea traseului".

Eu dacă aș fi în locul celor de la Mio aș cerceta următoarele aspecte:

1. Conectarea unei camere video la device și aș face un fel de recunoaștere a străzii. Poate chiar două camere pentru o mai bună recunoaștere a distanței față de obiectele din față.
2. Aș dezvolta un soft care să recunoască străzile și mașinile-n mișcare.
3. Aș afișa imagine live pe GPS și i-aș arăta șoferului pe unde s-o ia cu niște săgeți clare.
4. Domana din cutiuță ar pute să ne spună: "urmăriți mașina roșie care face acum dreapta"

9:08 p.m.  
Anonymous nwradu said...

Postul meu e la adresa:

http://www.nwradu.ro/2009/12/cum-va-arata-gps-ul-viitorului/

10:44 p.m.  
Anonymous ZAINEA MIHAELA said...

Ca sofer intr-o tara cu foarte multe blocaje rutiere imi doresc ca GPS-ul viitorului sa aiba conexiune la internet sau o baza de date, sa fie informat in timp real despre blocaje si sa calculeze automat o ruta ocolitoare si astfel evitarea zonei cu pricina si economie de timp. Imi doresc acest nou gadget MIO S505, oferit ca premiu, deoarece ma va ajuta extrem de mult atat in orase cat si in afara acestora, in lungile mele drumuri prin tara.
Acest post va fi inscris in concursul Mio S505, avand linkul: http://eu.mio.com/ro_ro/moov-s505.htm.

6:24 a.m.  
Blogger BIANCUORE KARINA said...

Post inscris in concursul Mio S505
GPS-ul viitorului ar trebui sa-ti raspunda la intrebari, sa vorbesti cu el si sa-ti raspunda aproape ca o fiinta umana. Sa aiba stocate intrebari frecvente si raspunsurile.
Eu imi doresc GPS-ul MIO S505 pentru ca nu-mi permit cu salariul meu sa-mi cumpar.
http://eu.mio.com/ro_ro/moov-s505.htm

9:48 a.m.  
Anonymous Anonim said...

Particip si eu: http://alxstf.blogspot.com/2009/12/gps-ul-viitorului.html

2:30 a.m.  
Anonymous ovi sirb said...

Nu văd trackbacks, aşa că, pentru siguranţă, ăsta e linkul pentru postul meu: http://sirb.net/2009/basme/gps-ul-viitorului/.

Numai bine! :)

12:50 p.m.  
Blogger Andrei said...

O facilitate pe care de mult mi-o doresc la un GPS este cea de a a vedea unde se afla un prieten in trafic sau pe strada, viteza acestuia, eventualele blocaje care le intampina fiind foarte buna in cazul in care trebuie sa ne intalnim intr-un anumit loc, la o anumita ora... http://otzy.tumblr.com/post/281555323/gps-ul-viitorului

1:14 p.m.  
Blogger Hanu Nicoleta-Stela said...

Pentru ca traim in Romania, GPS-ul viitorului ar trebui sa ne ghideze cu mare atentie, sa ne atentioneze cand trebuie sa ocolim o groapa, sa aiba senzori ca sa nu dai in gropi:)-update in timp real la situatia drumurilor. De ex. "Drum in lucru", "Drum inchis", "Ambuteiaje". Sa schimbe ruta singur pentru a ajunge la destinatia dorita in siguranta.
Sa te atentioneze cand urmeaza trecere de pietoni.
Aceste functii ar putea fi implementate folosind o retea de sateliti.
Sa te avertizeze cand depasesti banda continua si sa te anunte daca poti efectua o depasire.
Intr-adevar comanda vocala ar fi destul de practica.

Imi doresc acest GPS pentru a-l face cadou sotului, deoarece ne-am ratacit de cateva ori datorita lipsei indicatoarelor sau pur si simplu nu le-am observat la timp datorita conditiilor metereologice-ploaie, ceata...
Momentan nu ne permitem unul, asa ca ar fi binevenit in familia mea(avem 2 copilasi), pentru a le oferi siguranta ,sa nu ne mai ratacim.

"Post inscris in concursul Mio S505", avand linkul: http://eu.mio.com/ro_ro/moov-s505.htm
Perioada de desfasurare a concursului: 7 - 21 decembrie.

2:11 p.m.  
Blogger Hanu Nicoleta-Stela said...

Pentru ca traim in Romania, GPS-ul viitorului ar trebui sa ne ghideze cu mare atentie, sa ne atentioneze cand trebuie sa ocolim o groapa, sa aiba senzori ca sa nu dai in gropi:)-update in timp real la situatia drumurilor. De ex. "Drum in lucru", "Drum inchis", "Ambuteiaje". Sa schimbe ruta singur pentru a ajunge la destinatia dorita in siguranta.
Sa te atentioneze cand urmeaza trecere de pietoni.
Aceste functii ar putea fi implementate folosind o retea de sateliti.
Sa te avertizeze cand depasesti banda continua si sa te anunte daca poti efectua o depasire.
Intr-adevar comanda vocala ar fi destul de practica.

Imi doresc acest GPS pentru a-l face cadou sotului, deoarece ne-am ratacit de cateva ori datorita lipsei indicatoarelor sau pur si simplu nu le-am observat la timp datorita conditiilor metereologice-ploaie, ceata...
Momentan nu ne permitem unul, asa ca ar fi binevenit in familia mea(avem 2 copilasi), pentru a le oferi siguranta ,sa nu ne mai ratacim.

"Post inscris in concursul Mio S505", avand linkul: http://eu.mio.com/ro_ro/moov-s505.htm
Perioada de desfasurare a concursului: 7 - 21 decembrie.

2:13 p.m.  
Blogger Unknown said...

"Post inscris in concursul Mio S505"

Pentru mine gps-ul viitorului trebuie sa includa cam jumate din ce au scris comentatorii de pe pagina, in special wi-fi, sau o alta metoda de acces internet care sa functioneze si in zone mai deosebite.

Eu mi-as dori un gps ca sa evit discutiile de genul: "Nu va suparati... aveti cumva habar unde este strada Zapezii nr 19? la care raspunsul este pe peste tot numai acolo unde este strada nu. :P
Si un alt motiv este ca am avut un MIO si din nefericire i-am spart displayul :(

11:28 p.m.  
Blogger Hanu Nicoleta-Stela said...

rog, un post sa fie sters, am postat de 2 ori, din greseala...
Multumesc!

9:25 a.m.  
Anonymous ZAINEA MARIAN FLORIN said...

Utilitatea unui gadget de tip GPS este incontestabila, mai ales daca vrei sa parasesti tara, sau pur si simplu ajungi intr-un oras de mari dimensiuni, unde sansele de a te rataci sunt destul de mari. DORINTELE mele de la una din firmele producatoare sunt:
1. implementarea comenzilor vocale, fapt ce ar reduce considerabil riscul de accidente;
2. posibilitatea conectarii la internet pentru acordarea atentiei maxime catre cerintele utilizatorului;
3. proiectarea pe parbriz a tuturor informatiilor necesare soferului, bineinteles pe timp de noapte, cerinta cam greu de indeplinit vis-a-vis de necesitatea unei vizibilitati maxime.
Sunt convins ca toate cerintele noastre au fost luate in calcul de catre producatori la un moment dat, dar probabil sunt mai greu de solutionat si ar ridica nejustificat pretul produselor si implicit reducerea vanzarilor, si asa reduse pe vreme de criza.
Completez cu dorinta de a detine un astfel de produs, MIO Moov S505, ce nu se afla in posesia mea, inca.
Postez acest topic in speranta suraderii norocului ce adesea m-a parasit, si intrarii in posesia mea a acestui gadget, astfel acest post este inscris in concursulMio S505", avand linkul: http://eu.mio.com/ro_ro/moov-s505.htm.

7:08 p.m.  
Blogger yoradu18 said...

Dupa parerea mea GPS-ul viitorului ar trebui sa fie o pereche de ochelari 3D.Prin acesti ochelari sa putem vizualiza harta drumului cu exactitate si sa fim ghidati prin comanda vocala si prin satelit. Acesta sa beneficieze si de o functie pilot automat prin care sa fie condus autovehiculul de catre pilotul automat in caz ca soferul este obosit. Cu ajutorul ochelarilor vom fi mult mai concentrati la drum si astfel vom evita accidentele traseul fiind foarte precis ( GPS-ul va afisa toate obiectele de pe partea carosabila + cladirile si oamenii din jurul nostru pentru maxima siguranta ).
Imi doresc noul GPS MIO S505 pentru ca nu am niciunul si plec de curand intr-o excursie prin care mi-ar fi foarte util un GPS.
Mentionez ca nu am blog si va voi lasa adresa de e-mail: best_s42@yahoo.com
Va multumesc pentru timpul acordat!

5:28 p.m.  
Blogger Hanu Nicoleta-Stela said...

Update:) :Postul cu pricina este aici

http://mamicutze.blogspot.com/2009/12/gadgets-cum-arata-gps-ul-viitorului.html

8:09 a.m.  
Blogger Adrian said...

"Post inscris in concursul Mio S505"
Cum vad gpsul viitorului? Integrat si parte integranta din masina in sensul ca isi va lua coordonatele de la satelit le va insera in hddul masinii si apoi iti va arata CUM sa conduci, atractiile turistice pe langa care treci, eventual taxe si preturi de intrare la obiective, comanda vocala si mimica, cu ce viteza si va lua singura curbele iar in functie de semnele de circulatie iti va frana sau accelera dupa caz. Totodata cand atingi destinatia dorita va decupla automat centura de siguranta asta dupa ce va fi sigur, sistemul, ca ai parcat corect, si va rasuci scaunul soferului in pozitia de plecare din masina. Isi va updata, softul aparatului, conditiile meteo astfel incat sa stie exact cum va adopta stilul de condus si te va avertiza in cazul in care ar trebui sa fii echipat corespunzator conditiilor meteo. Va integra intr-un cuvant, meteo, semne de circulatie, drumuri optime, rute ocolitoare, va comanda computerului masinii drumurile astfel incat sa realizeze un consum minim de combustibil.

10:23 a.m.  
Anonymous Anonim said...

Eu cred ca gps-ul viitorului ar trebuie sa aiba un ecran cu o diagonala mare si o rezolutie HD,comenzi vocale, un player audio si video performant,o antena cu semnal mai puternic care sa nu intrerupa receptia aparat-satelit,sa fie slim, displayul sa fie vizibil perfect la lumina care patrunde in automobil sau de altundeva,hartile sa fie mai precise,un procesor puternic pentru a putea afisa in format 3D fara probleme, un HDD de o capacitate mai mare mare in care utilizatorul sa isi poata instala aplicatiile dorite,muzica,filmele etc... Sa aiba cunostiinte suplimentare asupra locurilor din lume ex:RESTAURANTE,MAGAZINE,PARCURI,etc.... sa aiba iesire cu jack de 3.5 mm ca utilizatorul sa il poata conecta la casti sau boxe mai mari acesta putand fi folosit ca player audio... sa aiba microfon si gps-ul are trebui sa inteleaga tot ce ii cere utilizatorul in legatura cu locurile de pe harta sau continutul media ... astea sunt caracteristicile gps-ului VIITOR !!!

5:50 p.m.  
Anonymous bestgps said...

http://bestgpsromania.blogspot.com/2009/12/gps-ul-viitorului.html

1:39 p.m.  
Anonymous eagle_eye said...

http://geosnyper.wordpress.com/2009/12/19/gps-ul-viitorul/

7:33 p.m.  
Blogger Unknown said...

Un gps multifunctional, cu dotari tehnice de ultima generatie, gen cautare google, care sa ofere si informatii ajutatoare despre anumite trasee, comanda vocala, sa indice trasee blocate sau impracticabile...De asemenea sa prea multe din functiile altor accesorii ale masinii....

7:53 p.m.  
Blogger Octav Moga said...

Gps-ul portabil al viitorului ar trebui sa se faca in colaborare cu Norc si Mio . Deja hartile 3D si cu forme de relief exista , dar pe viitor daca ar fi imagini reale 360 grade din locurile respective ,GPS-ul ar evolua foarte mult . Pe langa acest lucru si conectarea GPS-ul la internet permanent si selectarea obiectivelor prezentate pe ecran , pe harta cu detalii necesare pentru rezervare bilete , cazare, etc . Ar mai fi multe lucruri de tehnologie pe care ar putea sa le implementeze MIO . Daca toata tehnologia aceasta ar fi stocata intr-un device cu ecran LCD flexibil , sa poate fi strana si sa aiba forma unui pix ar fi bestial . Cam asta vad eu din GPS-ul viitorului .

4:27 p.m.  
Blogger Jucarii said...

Articolul meu http://blogatu.ro/2009/12/gps-ul-viitorului.html

1:53 p.m.  
Anonymous Anonim said...

si castigatorul este.........????
azi suntem in 14 ianuarie 2010...a trecut 21 decembrie ...

1:32 p.m.  
Blogger Cristian said...

Castigatorul a fost anuntat aici: http://manafu.blogspot.com/2009/12/gadgets-final-pentru-concursul-mio.html

1:36 p.m.  

Trimiteți un comentariu

<< Home