sâmbătă, iunie 27, 2009

Trends: De la blog la (life)stream

Ce urmeaza dupa blog? - e o intrebare pe care mi-o pun de ceva timp, fiind convins ca era blogurilor va trece sau va duce la consolidarea unui nou medium. Dar ce urmeaza pentru posesorul de blog obisnuit?

Cred ca am mai zis-o aici, insa acum uitandu-ma la cateva discutii internationale, m-am gandit ca ar fi interesant sa (mai) aduc subiectul in discutie. Va recomand sa cititi ce scriu Steve Rubel (aici si aici), Jeremiah Owyang si Steve Woodruff.

Pe masura ce suntem prezenti / activi in mai multe social media, apare nevoia de a strange intr-un singur loc ceea ce cream / construim. Aceasta agregare este cunoscuta de ceva vreme sub numele de lifestreaming.

Cel mai cunoscut serviciu de lifestreaming este FriendFeed, prezent deja la vedere pe unele bloguri (vezi la Razvan sau Scoble). Mashable a pus aici o lista cu alte servicii.

Ultimele saptamani m-au gasit mai putin pe blog si asta se intampla pentru prima oara in trei ani si jumatate de blogging constant. Mi-am dat seama ca am devenit activ pe mai multe social media si in acelasi timp am din ce in ce mai putin timp liber. La asta se adauga dorinta mea de a-mi relansa blogul (pe Wordpress). In acest context, am ajuns sa iau in considerare serios ca in locul blogului sa pun un lifestream.

Credeti ca in viitorul apropiat vom auzi exclamatii de genul: "Iti citesc stream-ul!", "Am si eu stream!", "El este un faimos streamer!"?

Etichete: , ,

3 Comments:

Anonymous Alex Popescu said...

Interesanta sincronizare.
Acum 3 luni mi-am revizuit strategie vis-a-vis de blog si mi-am propus un target. Cu o luna in urma cind am revizuit targetul respectiv am remarcat ca nu este sustenabil, asa ca am petrecut ceva timp particularizind blogul (hostat pe Blogger ca si al tau, experienta care nu a fost foarte placuta).

Ieri am revizuit din nou targetul si am observat ca in ultima luna customizarea facuta m-a ajutat sa postez mai mult. Dar in acelasi timp nu am putut sa nu remarc ca aceasta customizare era in directia platformelor de lifestream si atunci am decis sa ma uit la Tumblr si Posterous si m-am hotarit ca pentru urmatoarea luna sa incerc Tumblr. Si am inceput sa fac setarile de rigoare (pe care le-am terminat astazi: http://jots.mypopescu.com).

Pe seara am descoperit posturile pe care le mentionezi si tu in post, care au venit ca o confirmare si incurajare a directiei pe care m-am decis sa o incerc. Si astazi, citesc postul tau! Foarte interesant!

4:39 p.m.  
Anonymous Anonim said...

ce mama dracu zice nenea de deasupra mea? n-am inteles decat ca ar fi un fel de revizor care se ocupa de targeturi? am inteles bine?

9:59 a.m.  
Anonymous Razvan Tirboaca said...

Eu am mers si mai departe.. pe langa Lifestream-ul pe care-l afisez in sidebarul blogului, mi-am satisfacut si nevoia de a adauga un fel de "my note" la articolele altora care-mi trezesc interes, exemplu aici. Iar aceste "my notes" sunt amestecate cu posturile in ordine cronologica.

Cu timpul voi avea arhiva proprie de bookmarks, direct pe blog ca si categorie, ceea ce nu pot face cu Delicious, de exemplu.

3:37 p.m.  

Trimiteți un comentariu

<< Home