miercuri, mai 06, 2009

Online: Cine va invinge?

Spuneam si pe Twitter zilele trecute ca Facebook a pornit atacul deschis contra Twitter, odata cu deschiderea API-ului pentru fluxul de informatii in timp real catre dezvoltatori. Un prim efect al acestei miscari a fost integrarea Facebook cu Seesmic, pentru ca de acum inainte activitatea in reteaua sociala sa poata fi viziualizata "cot la cot"cu fluxul Twitter pe aplicatia de desktop.

Twitter a crescut frumos intr-un moment in care blogging-ul isi pierdea din stralucire, cand lumea cauta the next best thing, dar mai ales cu suportul dezvoltatorilor independenti care au creat sute de aplicatii bazate pe platforma de microblogging. Facebook spera sa aiba parte de acelasi tratament.

Interesant e sa vedem cum vor evolua cei mai mari "competitori" din social media: blogurile, Twitter si Facebook. Si am sa ma uit putin la prezenta mea in online.

Am in jur de 2.200 de abonati la fluxul rss al blogului, aproape 2.100 de followers pe Twitter si putin peste 800 de prieteni pe Facebook. Desi blogul reprezinta experienta mea principala in social media, ma astept la o crestere a atentiei pentru Twitter si Facebook. Din partea mea si a celor din jur.

Twitter mi-a dovedit in cateva ocazii care are un impact rapid si mai puternic decat al blogului. Facebook este o buna cale de a forma o comunitate si a sustine o cauza. Blogul ramane un fel de carte de vizita.

Voi ce credeti? Cine pierde, cine castiga?

Etichete: , , , ,

6 Comments:

Anonymous nwradu said...

Eu am cont pe Facebook doar de cateva zile, dar m-am decis sa nu adaug acolo decat prieteni, cunostinte si cateva alte persoane de care chiar sunt interesat de ceea ce spun. Acolo nici nu mi-ar placea sa vad atatea status updates cate sunt pe Twitter.

Mai bine Facebook ramane pentru a tine legatura cu prietenii, pentru a vedea ce-au mai facut semnificativ, iar Twitter pentru update-uri mai dese, de statusuri marunte, linkuri, etc (chestii mai banale). Asa vad eu lucrurile.

8:57 a.m.  
Blogger LZ said...

Trebuie sa invinga cineva?

2:06 p.m.  
Anonymous writeman said...

blogul pentru continut, twitter pentru update-uri, facebook pentru tinut legatura cu prietenii si cauze, evenimente etc.

4:37 p.m.  
Blogger allé said...

Eu cred că Twitterul se potriveşte vremurilor noastre în care viteza este importantă, în care poate nu ai timp să citeşti un articol bun pe blog.

8:52 p.m.  
Blogger Stefania said...

toate se completeaza, si in plus se pot integra. practic cu unul il poti promova pe altul.

3:08 p.m.  
Blogger Titus said...

Twitter are avantajul mobile tweet in fata facebook, insa scopul facebook e mult mai larg decat Twitter.

Blogul ramane o resursa de analize si informatii, nu mai e neaparat o unealta de mobilizare rapida.

Social media va deveni oricum din ce in ce mai interconectata si nu concurenta, daca acopera nevoi dierite, cum fac facebook, twitter, blogspot si altele.

TweetDeck ofera de ex. acces la Twitter si Facebook simultan.

1:10 a.m.  

Trimiteți un comentariu

<< Home