marți, noiembrie 18, 2008

Life: Urmeaza anul PSR in blogosfera?

Daca cineva ma intreba astazi care ar fi tendinta principala pe care o vad eu in blogging pentru anul viitor, i-as fi raspuns astfel: 2009 va fi anul cSR in blogosfera!

Am zis cSR pentru ca ma refer aici la "citizen social responsibility" sau la - dupa cum Dan Dumitrescu mi-a sugerat recent - "personal social responsibility".

Spun asta uitandu-ma la nenumaratele idei bune nascute pe bloguri anul acesta, la initiative care au pornit de la ideile unui singur om sau de la sprijinul pe care mai multi bloggeri l-au dat unor cauze.

Daca pana mai ieri in jurul meu erau multi oameni din publicitate si Internet, intre si (dintre ei) si-au facut loc multi oameni interesati de binele altora. Si asta ma bucura sincer, caci am intelanit persoane care mi-au dat adevarate lectii (in sensul bun) de altruism.

Ieri am pus clipul IHTIS pe blog si am fost uimit de reactii. In acest moment, am doua companii care vor dona in contul lor si vor primi publicitate pe blogul meu. Mai sunt 3 spatii disponibile pentru aceasta campanie personala. O sa va zic in curand despre cine e vorba.

Fac echipa cu Dan Virtopeanu, Iulian Comanescu si Dragos Dehelean pentru a gasi o solutie rapida de implementare a donatiilor prin SMS. Eu cu Dragos vom fi oamenii de lobby, ipostaza noua pentru mine. Noi vom aborda operatorii de telefonie.

M-am implicat in acest proiect pentru ca sincer cred ca social media au un impact foarte mare si la noi, dar mai ales pentru ca isi pot proba cel mai bine utilitatea in astfel de situatii. Eu cred ca putem strange cei 350.000 de euro.

Mai crede cineva la fel?

Etichete: ,

7 Comments:

Anonymous Anonim said...

Cristi,

Si eu sunt de acord cu tine ca, desi se vorbeste destul de mult despre CSR (corporate), cred ca si noi, la nivel individual, putem avea un impact cel putin la fel de mare prin cSR (citizen/personal).

Si daca sunt de acord cu ideea ca daca poti plati mai usor esti mult mai dispus sa o faci din zona de comfort personal, sunt sigur ca sunt si altii, ca mine, care s-au deplasat la banca pentru a-si face donatia catre Ihtis.

Oricum, daca reusiti sa faceti si faza cu sms-ul, sunt dispus sa mai fac o donatie asa :) ca in contul din banca nu prea am avut bani hehe.

10:19 a.m.  
Anonymous Anonim said...

Hei - cred si eu, alaturi de voi, ca putem strange cei 350k - dar cu donatiile prin SMS s-ar putea sa fie o problema.

L-am abordat pe Antonio si eu cu o situatie similara si m-am lovit de zidul birocratiei care nu permite platilor prin SMS sa fie scutite de de TVA, ori TVA+donatii = incompatibilitate

Mult succes in abordarea directa a operatorilor si apropo de anul PSR in blogosfera - se pare ca incet incet vine momentul alcele platforme despre care am discutat intre 4 ochi, la prima editie webclub

1:00 p.m.  
Blogger Andrei said...

Nici project! :D Va sustin & ma implic cum pot!

Andrei
www.andreisava.biz

1:06 p.m.  
Anonymous Anonim said...

UNICEF a avut campanie de strangere de fonduri prin sms si apel telefonic chiar anul acesta, iar de-a lungul anilor au fost si alte proiecte in care operatorii de telefonie mobila au pus la dispozitie sistemul de donatie prin sms - cele mai cunoscute sunt probabil cele pentru sinistrati in care am fost implicati direct.

Este adevarat ca nu orice solicitare de acest gen poate fi pusa in practica din diferite motive, speram totusi sa se poata implementa acest sistem pentru proiectul IHTIS.

2:24 p.m.  
Anonymous Anonim said...

Redactia Front News este alaturi de voi! Mult succes!

6:14 p.m.  
Anonymous Anonim said...

Nu pot decat sa va felicit pentru acest gest. Asta este initiativa.

8:57 p.m.  
Blogger Sandra G said...

Un da hotarat! Atat :)

12:13 a.m.  

Trimiteți un comentariu

<< Home