vineri, august 15, 2008

Gadgets: Vine si telefonul de la Google

Intr-o aglomeratie de vorbe, analize, predictii, recenzii, teste, stiri, articole, posturi despre iPhone 3G, stirea despre gPhone, terminalul bazat pe sistemul de operare Android realizat de Google, a venit ca o gura de aer proaspat.

(Cred ca in curand or sa apara Apple haters din randul fanilor brandului pe masura ce produsele companiei tind sa devina commodities si sa ajunga in mainile oricui.)

New York Times a avut ieri un articol despre noul telefon, din care am extras urmatorul pasaj:
The high-end phone is expected to match many of the capabilities of Apple’s iPhone and other so-called smartphones that run software from Palm, Research in Motion, Microsoft and Nokia to access the Internet and perform computerlike functions.
Mi s-a parut haiosa partea cu "other so-called smartphones". Si mi se pare incredibil impactul avut de Apple si Google pe o piata pe care nici macar nu existau in urma cu un an si in care acele "so-called smartphones" exista (in unele cazuri) de peste 10 ani.

gPhone va fi fabricat de HTC si va fi disponibil cel mai devreme in octombrie / cel mai probabil de Craciun.

[via Zoso]

Etichete: , , , , , ,

2 Comments:

Anonymous Anonim said...

iphone-ul a avut si are succes pe piata "smartphone" pentru ca nu se vrea a fi un smartphone. apple nu-l prezinta ca pe un smartphone ci ca pe un banal device multimedia. ca si "contribuabil de nadejde" la bunastarea lui Jobs, sper ca gphone-ul sa fie mult mai misto si sa se poata achizitiona la un pret rezonabil si in deplina legalitate, ca sa zic asa! sper ca google sa-i creeze iphone-ului un concurent serios.

6:45 p.m.  
Blogger Alex Popescu said...

E pura speculatie (si nu sunt specialist in mobile), dar mi-e teama ca gPhone-ul de la HTC nu va fi (mult) mai ieftin decit iPhone-ul 3G. Stiu ca exista la Voda un telefon de la HTC care seamana cu cel din clip si care se vindea fara abonament la aprox. €650. Din cite stiu iPhone-ul 3G fara abonament este in US $800, deci cam pe acolo (din cite stiu eu Orange ro nu a anuntat la cit va vinde iPhone-ul 3G).
La nivel de platforma, Android este o platforma foarte bine conceputa care va putea concura usor cu OS-ul iPhone-ului. Librariile grafice alese sunt foarte bune, dar pentru inceput nu cred ca va 'bate' eyecandy-ul iPhone-ului. In timp insa lucrurile se pot schimba.
Precum spuneam la inceput nu sunt specialist in mobile, dar in ultima luna m-am tot chinuit sa imi aleg un smart-phone si aceasta alegere este din ce in ce mai grea.

12:34 p.m.  

Trimiteți un comentariu

<< Home