miercuri, iulie 23, 2008

Blogs: Big Brother pe bloguri

De la Sorin Tudor aflu despre un proiect de raport in care se:
  • "sugerează clarificarea statutului juridic și de altă natură a blogurilor și încurajează “etichetarea” lor voluntară în funcție de responsabilitățile și interesele profesionale și financiare ale autorilor și editorilor lor“.
  • "consideră că este nevoie de un fel de eticheta de calitate aplicata asupra blogurilor si a bloggerilor, a caror identitate si motive pentru a scrie pe blog trebuie facute publice“
Primul gand pe care l-am avut a fost: "Da, acum blogurile au devenit importante!". Apoi am stat putin si m-am intrebat cum ar putea fi etichetate blogurile. Luam o vigneta virtuala? Si cum ne-ar putea convinge sa ne dezvaluim identitatea?"

Sincer nu cred ca se va intampla ceva. Cred totusi ca fiecare individ isi face propriile reguli in blogosfera, iar daca un grup de persoane se ghideaza dupa un set de reguli, bravo lor! E alegerea lor. Dar nu putem pune in aceeasi oala toata blogosfera. Va fierbe pana va da pe afara. Foarte repede.

Etichete: , ,

2 Comments:

Anonymous Anonim said...

Cu siguranta nu o vignieta cumparata de la "stat" sub amenintarea ca "altfel nu esti autorizat".

Dar o eticheta de aprobare a unui grup (de bloggeri) pe baza unui set de reguli nu mi se pare asa absurda. Stiu ca informal asta oricum functioneaza dar tocmai pt ca cercul se largeste un timbru gen "fair blogging" care sa insemne ca nu se copiaza texte fara citarea sursei, nu sunt acceptati anonimi care aduc injurii, nu sunt pastrate informatii dovedit false etc etc... ar putea fi un indiciu important pt cei mai putin familiarizati cu autorul blogului.

Nu l-as pune in aceeasi galeata cu regulile individuale, tocmai pentru ca regulile individuale sunt caracteristice doar acestui mediu.

4:48 p.m.  
Anonymous Anonim said...

Ok... Si... Va exista un CNA? Sau mai bine zis un CNB (Consiliul National al Blogurilor) sau poate CNO (Consiliul National al Online-ului)?! :-)
Cred ca este aproape imposibil sa monitorizezi si sa controlezi blogosfera, dar nah, trebuie sa mai incerce si statul cate ceva, din cand in cand.
Asteptam!

11:33 p.m.  

Trimiteți un comentariu

<< Home