marți, august 22, 2006

Online: Internetul merge mai departe

In ultimele trei luni, comunitatea jucatorilor si privitorilor de pe Internet a fost cuprinsa de o efervescenta nemaiintalnita, dezbatuta in fel si chip (mai mult) pe bloguri si chiar in media. Deja prognozele de la inceputul anului privind publicitatea online s-au schimbat de cateva ori asa cum s-a modificat si numarul utilizatorilor de Internet de la o luna la alta. La unison cu publicitatea online, publishing-ul online pare a fi in prag de revolutie, septembrie si octombrie fiind lunile in care vom fi dati pe spate de o avalansa de proiecte noi (a se citi site-uri). Am auzit ca sunt in proiect 5 MySpace-uri, iar astazi intr-o discutie cu pe aceasta tema, un antreprenor pe Internet imi spunea: "Fie ca cel mai bun sa castige!" "Asa sa fie!" - am raspuns eu.

In toata aceasta valtoare, BRAT iese la rampa si anunta ca s-a hotarat sa porneasca in cele din urma un deja foarte vechi proiect: un sistem de masurare a traficului online. Initiativa BRAT apare si in preajma unei discutii intre diversi jucatori online (agentii, brokeri, publisheri) pe marginea lansarii unui studiu despre Internet.

Evenimentul Zilei a publicat ieri un articol despre intentiile BRAT, putin cam vagi dupa elanul cu care si le-au anuntat, care ridica o serie de intrebari mai ales la capitolul costuri si finantare, caci sumele vehiculate sar de 100.000 de euro.

Gasiti mai jos o serie de post-uri pe tema studiului independent si a initiativei BRAT:

4 Comments:

Anonymous Anonim said...

Cred ca acest subiect a devenit unul dintre cele mai mediatizate subiecte de business de pe blogurile blogosfererei.

va avea loc o intalnire saptamana viitoare cel mai probabil in care face to face vom decide urmatorii pasi ai proiectului. cu siguranta, la anul vom avea un studiu independent, platit pe internet.

11:38 a.m.  
Blogger Cristian said...

cine il va manageria?

12:36 p.m.  
Anonymous Anonim said...

pai daca lumea se va aduna la o masa rotunda, se va alege democratic un consiliu de administratie banuiesc imparit 50%/50% intre publish-eri si agentii/clienti.
se va face o echipa de lucru care va realiza acel caiet de sarcini, se va face o licitatie "publica" in urma careia toti membrii vor decide castigatorii.

asa mi s-ar parea mie firesc.

12:54 p.m.  
Blogger Cristian said...

eu am auzit ca unii playeri ar sustine mai degraba un proiect independent (chiar si de BRAT)

1:01 p.m.  

Trimiteți un comentariu

<< Home