joi, ianuarie 12, 2006

Reviste digitale online



Am descoperit recent, gratie unor prieteni, doua reviste online dedicate design-ului. Gratuite. Si cand zic "reviste online" nu ma refer la niste site-uri despre design care se autointituleaza reviste. Efectiv, avem de-a face cu doua reviste "in carne si oase" care pot fi vizualizate online.

Encore, revista de design, ilustratie si fotografie, are deja 16 aparitii pana in prezent. Sistemul de vizualizare este simplu. Revista se incarca in browser, iar utilizatorul o rasfoieste tragand de coltul din dreapta jos al paginii. Nu am descoperit inca daca poate fi descarcata.

New Web Pick, revista de arta digitala, a ajuns la al treilea numar. Avantajul net fata de Encore este dat de posibilitatea de a descarca fiecare numar. Cred ca si rasfoirea e mai placuta.

De mai bine de jumtate de an, folosesc serviciile Zinio, probabil cel mai mare publisher de astfel de reviste online. In fapt, Zinio nu e un publisher obisnuit. Joaca rolul de intermediar intre utilizatori si publisherii adevarati. Practic, Zinio ia mari titluri locale si internationale (BusinessWeek, Harvard Business Review, PC World, FHM, Playboy) si le transforma in variante digitale ce pot fi rasfoite cu un reader special. Serviciul costa mai putin decat un abonament obisnuit de revista, insa exista si exemple gratuite ce pot fi descarcate de oricine.