marți, mai 19, 2009

Mobile: Cati utilizatori de Internet mobil sunt?

Am pus cap la cap doua informatii:
  • Numarul utilizatorilor 3G in reteaua Vodafone Romania a atins 1.135.260 la 31 martie 2009.
  • In primul trimestru al anului 2009, Orange avea 1.889.000 de clienti broadband.
Deci in acest moment ar fi peste 3 milioane de utilizatori de Internet mobil. Ar fi interesant de vazut cati sunt pe modemuri si cati fac browsing pe telefon.

Voi ce credeti?™

Etichete: , ,

9 Comments:

Anonymous Lucian said...

Nu cred ca am depasit 1 000 000 pe mobil (PC - Laptop). Cred ca cel mai corect e sa raporteze numarul de modemuri 3G vandute.

12:27 a.m.  
Anonymous nwradu said...

Cred ca acele milioane doar au telefoane 3G si sunt conectati prin reteaua 3G, nu cea 2G a operatorului. Dar nu cred ca toti acestia acceseaza internetul de pe mobil, ar insemna ca sunt aproape la fel de multi ca si cei cu internet fix.

9:26 a.m.  
Anonymous silvius said...

Problema se pune simplu: cum ajungi la toti utilizatorii astia?

9:59 a.m.  
Blogger Maria said...

Ce legatura au clientii de 3G (telefoane mobile si carduri de date) de la Vodafone cu clientii de broadband de la Orange (care poate insemna internet prin radio, cablu, fibra si wireless)?

vezi ca incerci sa aduni mere cu pere, si restul sunt doar supozitii. As vreau si eu sa ma lamuresc, dar nu adunand din diverse surse.

iti descriu termenul de broadband dp wikipedia:
Broadband in data can refer to broadband networks or broadband Internet and may have the same meaning as above, so that data transmission over a fiber optic cable would be referred to as broadband as compared to a telephone modem operating at 56,000 bits per second.

However, broadband in data communications is frequently used in a more technical sense to refer to data transmission where multiple pieces of data are sent simultaneously to increase the effective rate of transmission, regardless of data signaling rate. In network engineering this term is used for methods where two or more signals share a medium.

7:48 p.m.  
Anonymous Anonim said...

subscriu la cele de mai sus.

In Romania autoritatea care detine toate datele a raporat cca 400.000 de utilizatori de broadband mobil - adica cei care folosesc terminale de conectare dedicate datelor mobile (modem usb sau card de date.

De la cei 400.000 la 3 milioane e cale lunga - terminale 3G or fi 3 milioane insa utilizatori de internet mobil pe toate cele 3 milioane terminale nu prea cred sa fie.

deci hai sa vedem ce si cu ce adunam si sa nu mai muscam orice informatie asa cum vine de la operatori, datoria ta este sa cercetezi datele primite, nu sa le copii pe blog si pace....

pararea mea monser

8:06 p.m.  
Blogger Cristian said...

OK! OK! Intreb la Orange si revin!

8:24 p.m.  
Anonymous Iulian Donici said...

Mi-am cumparat un telefon tu touchscreen chiar pentru a folosi Internetul Mobil Orange. Am doar 2 luni insa job-ul imi permite sa stau online pe mobil, cate 4-5 ore pe zi. Telefoanele devin din ce in ce mai performante in materie de navigare web. Optiuni de "blog this", instalarea propriului client e-mail, clienti site-uri social media dezolvate. Mediul Internet Mobil capata forma. Vd din ce in ce mai des bloguri ce folosesc MObilePress, plug-in pentru vizitatori mobili.

11:13 p.m.  
Anonymous ByREV said...

ma indoiesc ca as putea sa folosesc la altceva un telefon mobil decat la a vorbi ;).

Nu stiu voi cat te intensiv utilizati internetul dar, la mine o utilizare de minim 10 ore pe zi, numai din navigare web, 'mi rezulta chiar si peste 1Gbyte de trafic. Daca includem si radio AOL sau Pandora (prin tunneling) se mai adauga cateva sute de MB (4-5). Sunt zile in care ma uit poate doua ore online pe HULU la seriale (prin tunneling) si asta inseamna inca 2 Gbyte

Ce operator de telefonie ar putea sa'mi ofere asa ceva cu doar 50 de RON ? ;)

Eu stiu ca tehnic vorbind exisa o largime de banda de ~1.8Mbyte/s dar, ca si in retelele WiFi asta e TEORETIC, practic intr'un AP de 54Mbps (6.7Mbyte/s) viteza maxima experimentata de mine pe diferite echipamente (USR, Zyxel, Trendnet, etc) nu a depasit 2.8Mbyte/s , si asta cu update-uri de firmware de 125Mbps si alte abureli din astea.

Eu mai astept oleaca o sa apara 4G si poate prind in viata asta si 5G ;) ... daca ma mut in japonia sau corea cu siguranta o sa prin 5G prin 2012-1013 (asa se lauda) si la viteze de sute de Mbps !!!

2:16 a.m.  
Blogger Maria said...

@Cristian: unde ai disparut, parca aflai niste date de la Orange. Cititorii tot asteapta...

@ByREV: sorry to say it, dar tu pari un utilizator atipic de internet. 10 ore inseamna fie ca lucrezi in domeniu, fie ca nu ai o alta viata in afara PC-ului :)
Glumesc. Totusi, din cate stiu eu, cu 4 euro/luna ai 500 MB de date. O fi putin pentru tine, dar as fi curioasa sa aflu cat consuma acum un user obisnuit de mobil. Nu cred ca depaseste nici pe departe valoarea asta.

Apoi, think a little bit: telefonul nu este un inlocuitor al
PC-ului, ci o alternativa rapida de informare/comunicare/divertisment pentru atunci cand ai cateva minute sau te arde sa afli ceva, ori stai pe mess cu gasca... nici nu ai putea la bateriile de azi din telefoane sa stai atata pe net fara sa reincarci. Pana si o fata stie asta :P

In alta ordine de idei... ce poate face telefonul tau pentru tine, de ti-ar trebui azi megabiti de date viteza de transfer? pentru ceeee??

Pana te lamuresti tu, eu stau pe yahoo si hotnews, chiar si in metro. Si merge ok, pentru cat am eu nevoie. Tunneling? Nu prea stiu cati dintre noi avem nevoie de asta.

Cristian? Te astept cu detalii!

1:53 a.m.  

Trimiteți un comentariu

<< Home